Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kari kavijar sa jajimaU veliku posudu izrendamo jaja, a beli luk izgnječimo. Dodajemo sok od limuna, majonez, kari, peršun, so, biber i sos tabasko po ukusu.
Promešamo i ostavljamo u frižideri da odstoji nekoliko sati.
Serviramo kad se predjelo...
02. feb.
Kavijar od siraPrilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
07. okt.
Kavijar od grizaSipajte vodu u šerpu i stavite je na vatru. U nju dodajte so i ulje. Kad provri odmah skinite i postepeno dodajte griz. Vratite ponovo na vatru i kuvajte dok se ne zgusne.
Za to vreme možete iseći luk i pomešati sa sa...
10. januar
Tarama kavijar od cipalaTaramu možete da napravite kako od crvenog, tako i od crnog kavijara.
Sipamo sadržaj kavijara iz kutijice u posudu u koju dodajemo limunov sok i malo soli po ukusu (ovaj kavijar ima malo neslaniji ukus)....
18. nov.
Domaći kavijar od glavočaU veliku čašu sa hladnom vodom stavljamo kavijar. Vodu menjamo nekoliko puta da bismo mogli da speremo so. Nakon toga procedimo kavijar i stavljamo u posudu za štapni mikser....
04. feb.
Lažni kavijar od grizaLažni kavijar od griza se servira sa ukrasom po želji, garniran sa prepečenim hlebom kao predjelo za ručak ili večeru....
13. jul
Kavijar od pečenih patlidžanaStavljamo patlidžan da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, pečemo dok ne omekša, oko 30-40 minuta.
Da patlidžan ne naraste u rerni izbušite ga viljuškom.
Kad bude gotov stavite ga u šerpu da se dinsta...
01. januar
Kavijar od kiselog mlekaKiselo mleko se cedi 12 sati uz pomoć gaze. Od žumanaca i ulja se pravi majonez, koji se dodaje oceđenom kiselom mleku.
Dodaje se narendani luk i so po želji.
Dobijenu smesu dobro promešajte i ostavite u frižider...
23. jun
Salata od mariniranog kavijara sa lukomKavijar, ulje, sok od pola limuna, izrendan crveni luk, iseckan beli luk, sredine tri kriške belog hleba, prethodno potopljenog u sveže mleko, i nakon toga oceđen, stavite u odgovarajuću posudu i pasirajte....
02. jul
Kavijar od šargarepe i cvekleOčistimo šargarepu i oljuštimo cveklu.
Isečemo na krupnije komade i stavljamo u multipraktik. Meljemo dok ne dobijemo zrna.
Prebacujemo u duboku posudu, dodajemo prethodno iseckan beli luk i začinimo solju, maslinovim...
09. feb.
Kavijar od povrća u tegliRasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
03. avgust
Kavijar od babure i siraPaprike ispečemo i oljuštimo ih.
Očistimo beli luk. Stavljamo paprike i beli luk u odgovarajuću posudu za pasiranje.
Dodajemo sitno iseckanu mirođiju, ulje i sirće, nakon toga pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu...
22. dec.
Kavijar od tikvica i orahaTikvice očistimo, ne ljuštimo i izrendamo krupnije ili u secku.
Prebacujemo u kaserolu, na dno sipamo oko 2-3 supene kašike maslinovog ulja.
Stavljamo na umerenu vatru da se dinsta u sopstvenom sosu, oko 20 minuta,...
05. jun
Kavijar od patlidžana sa paprikamaServirajte kavijar od patlidžana hladna na kriški hleba ili kao predjelo.
Izvor: 999 najnovijih i proverenih recepata iz 1940 godine....
09. april
Kavijar od patlidžana i tikvicaOvaj kavijar možemo servirati kao prilog, kao salatu ili namazan na debelo na tanku krišku hleba - kao sendvič....
12. mart
Kavijar od jaja, sira i krastavacaNamažemo kavijar na kriške hleba. Ukrašavamo strukovima sveže mirođije....
12. jul
Kavijar od belog luka, hleba i orahaBeli luk se istuca sa soli. Dodaju se orasi i istuca se.
Dodaje se hleb namočen u vodi i smesa se veoma dobro umuti, uz postepano dodavanje ulja i na kraju se dodaje mleko, sirće i so....
19. okt.
Kavijar od sira sa sosom od mirođijeKavijar serviramo u posudice, u sredinu pravimo udubljenje, u koje sipamo sos....
11. avgust
Tahini od crnog susamaStavite zrna susama u brzi blender ili multipraktik.
Počnite da meljete dok se ne pretvori u brašno i smesa ne počne postepeno da se lepi.
Dodajte ulje i zaslađivač i nastavite da meljete, dok ne dobijete glatku homogenu...
23. januar
Salata od crnog pasuljaSalata od crnog pasulja idealna je za ukrašavanje jela od povrća, piletine i raznih jela južnoameričke kuhinje....
11. okt.