Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Mungo pasuljMungo pasulj
04. jul
Istorija mungo pasulja Mungo pasulj ima dugu istoriju. Njega Indijci kultivišu još pre mnogo vekova i oni mu daju naziv mnugo. Poreklo ove biljke se može tražiti u Indiji, Pakistanu i Bangladešu....
Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzomZapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom
11. sep.
Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom je spreman....
Ćuftice od povrća od mungo pasuljaĆuftice od povrća od mungo pasulja
11. sep.
Umutite drugo jaje i umočite ćuftice od pasulja. Ćuftice pržite do zlatne boje, pa ih ocedite od viška masnoće na kuhinjskom papiru. Ćuftice od povrća od mungo pasulja su spremne....
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Ako je mung pasulj ceo, biće vam potrebno 40-50 minuta da ga skuvate, a ako je oljušten, 20-30 minuta. Za jednu šolju mungo pasulja potrebno je staviti 3 šolje vrele vode....
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomSiromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukom
09. april
Ocedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaFantazija od pasulja u đuvečaricama
24. jun
Dodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja. U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
Kobasice preko pasulja u rerniKobasice preko pasulja u rerni
29. avgust
Pustite da pasulj potpuno provri. U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
Ćufte od pasulja u rerniĆufte od pasulja u rerni
21. maj
Jednostavne i brze za pripremu - ćuftice od pasulja u rerni!...
Čorba od pasulja s paradajzomČorba od pasulja s paradajzom
19. avgust
Kuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva. Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe. Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
Čorba od pasulja u multikukeruČorba od pasulja u multikukeru
01. april
Uključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja. Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
Janija od pasulja u đuvečariJanija od pasulja u đuvečari
23. maj
Sve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj. Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
Čorba od pasulja s paprikamaČorba od pasulja s paprikama
27. jun
Čorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
Paprikaš od pasulja s celeromPaprikaš od pasulja s celerom
26. maj
Pasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
Potaž od pasulja i krompiraPotaž od pasulja i krompira
17. feb.
Umešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj. Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
Salata od pasulja i sočivaSalata od pasulja i sočiva
18. feb.
U posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka. Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
Smiljanski pasulj sa povrćemSmiljanski pasulj sa povrćem
06. jul
Pecite smiljanski pasulj sa povrćem na 250 stepeni dok ne bude gotov krompir i dok se ne zapeče. Smiljanski pasulj sa povrćem je mnogo ukusan....
Pasulj sa svinjskim kostimaPasulj sa svinjskim kostima
04. april
Doliva se oko polovina bujona od pasulja i posipa se začinima. Peče se na 180 stepeni oko sat vremena....
Tucani pasulj sa bundevomTucani pasulj sa bundevom
05. feb.
Recept može da se pripremi i sa pasuljem koji nije izmrvljen. 1. Pasulj se namoči prethodno veče u vodi. 2. Ujutru se pasulj opere pod mlazom vode i stavlja se u šerpu sa HLADNOM vodom da se kuva....