Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mungo pasuljIstorija mungo pasulja
Mungo pasulj ima dugu istoriju. Njega Indijci kultivišu još pre mnogo vekova i oni mu daju naziv mnugo. Poreklo ove biljke se može tražiti u Indiji, Pakistanu i Bangladešu....
04. jul
Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzomZapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom je spreman....
11. sep.
Ćuftice od povrća od mungo pasuljaUmutite drugo jaje i umočite ćuftice od pasulja.
Ćuftice pržite do zlatne boje, pa ih ocedite od viška masnoće na kuhinjskom papiru.
Ćuftice od povrća od mungo pasulja su spremne....
11. sep.
Kuvanje mung pasuljaAko je mung pasulj ceo, biće vam potrebno 40-50 minuta da ga skuvate, a ako je oljušten, 20-30 minuta.
Za jednu šolju mungo pasulja potrebno je staviti 3 šolje vrele vode....
19. dec.
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomOcedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
09. april
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaDodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja.
U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
24. jun
Kobasice preko pasulja u rerniPustite da pasulj potpuno provri.
U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
29. avgust
Čorba od pasulja s paradajzomKuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva.
Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe.
Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
19. avgust
Čorba od pasulja u multikukeruUključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja.
Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
01. april
Janija od pasulja u đuvečariSve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj.
Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
23. maj
Čorba od pasulja s paprikamaČorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
27. jun
Paprikaš od pasulja s celeromPasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
26. maj
Potaž od pasulja i krompiraUmešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj.
Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
17. feb.
Salata od pasulja i sočivaU posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka.
Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
18. feb.
Smiljanski pasulj sa povrćemPecite smiljanski pasulj sa povrćem na 250 stepeni dok ne bude gotov krompir i dok se ne zapeče.
Smiljanski pasulj sa povrćem je mnogo ukusan....
06. jul
Pasulj sa svinjskim kostimaDoliva se oko polovina bujona od pasulja i posipa se začinima. Peče se na 180 stepeni oko sat vremena....
04. april
Tucani pasulj sa bundevomRecept može da se pripremi i sa pasuljem koji nije izmrvljen.
1. Pasulj se namoči prethodno veče u vodi.
2. Ujutru se pasulj opere pod mlazom vode i stavlja se u šerpu sa HLADNOM vodom da se kuva....
05. feb.