Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Zalogaji pršute sa dinjomZalogaji pršute sa dinjom
19. nov.
Odsecite poklopac dinji. Pomou male okrugle kašičice izdubite loptice dinje, pazeći da loptice budu savršene. Od šunke napravite male ružice. Vratite loptice dinje unutra, ređajući između njih šunku haotično....
Domaća pršuta u frižideruDomaća pršuta u frižideru
02. okt.
Odlična pršuta....
Rolati od pršute sa ukusnim nadevomRolati od pršute sa ukusnim nadevom
21. feb.
Možete dodati i više bibeta, so se ne preporučuje, zato što je pršuta dovoljno slana. Preko svake trake mesa stavite po kašiku-dve od nadeva - zavisi od debljine i dužine pršute....
PršutaPršuta
17. jul
Istorija pršute Za pršutu se zna još od davnina, a najverovatnije iz bronzanog doba....
Rolati od pršute sa kruškom i karamelizovanim lukomRolati od pršute sa kruškom i karamelizovanim lukom
13. april
Preko svakog listića pršute stavite kačkavalj. Preko stavite po komadić kruške i karamelizovan luk. Uvijte četiri rolatića. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 6 minuta....
Zalogaji sa ružicama od dimljenog lososa, pileće pršute i krem siraZalogaji sa ružicama od dimljenog lososa, pileće pršute i krem sira
14. mart
1. Isecite kriške hleba na pola i pecite ih na gril tiganju nekoliko sekundi. Ostavite ih sa strane da se ohlade. 2. Dok se hlade pomešajte krem sir, kiselu pavlakju i so i mešajte dok se ne pomešaju. Sada po želji možete...
Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkamaPrepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkama
22. sep.
Uvijte prepelice pačetom pršute po sredini i pričvrstite čačkalicom. Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte smesom od maslinovog ulja i soka od limuna. Pecite 30 minuta....
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Pica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana. Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Kao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske). Marcipan ima različite namene....
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Paketići od pršutePaketići od pršute
07. januar
Ukrstite dve trake pršute. Stavite još dve da biste dobili nešto kao krug. Na ovaj način uradite i sa preostalom pršutom. Oljuštite i odvojite samo mesnati deo paradajza....
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Ovo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane? Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
PršutaPršuta
06. feb.
Posle 24 časa meso izvaditi iz dasaka, i obilno namazati za ove strane (po mogućnosti četkom) specijalno pripremljenim začinom za pršutu....
Zečija pršutaZečija pršuta
16. januar
Od vode i soli napravite slani rastvor. Natopite cele zečije filete u njemu 18 sati. Nakon toga ih ocedite dobro i kroz jedan kraj svakog parčeta probodite konac. Zakačite zečetinu na suvo i provetrivo mesto oko 4 dana...
Kajzer pršutaKajzer pršuta
11. avgust
Filee očistite od žilica. Stavite u pleh i zatrpajte u morsku so, lepo pritisnite so do filea da nema vazduha. Sa jedne strane možete podići pleh u koji ste ih stavili da se sliva krv. Tako odstoji 12 sati, ne više, zato...
Domaća pršutaDomaća pršuta
14. avgust
Gotovu pršutu operemo pe nego što budemo kuvali sa njom....
Pileća pršutaPileća pršuta
03. sep.
Pileća pršuta se uvalja u njih. Kraj svakog filea se izbuši debelom iglom i naniže se na konac....
Teleća pršutaTeleća pršuta
17. mart
Provucite debelo uže kroz ivici svakog parčeta i okačite pršutu na provetrivo mesto. Kriterijum za gotovu teleću pršutu je promena boje. Ova pršuta može da izdrži u kesi u frižideru do 4-5 meseci....
Konjska pršutaKonjska pršuta
15. mart
Odaberite meso bez kostiju, tetiva i hrskavica, koje se seče po dužini mišića. Pripremite duboku posudu i počnite da ređate - red morske soli, red mesa i završite sa solju. Ostavite da odstoji tako od 5 do 7 dana. Nakon...
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokveZabranjeno voće: Tajna istorija smokve
04. april
Preplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...
Domaća ovčija pršutaDomaća ovčija pršuta
10. okt.
Još 10 dana tako odstoji i pršuta je spremna za konzumaciju ili pripremanje jela. Na fotografiji pršuta je sa smanjenom količinom soli i spremna je za kuvanje....
Šarena novogodišnja pršutaŠarena novogodišnja pršuta
23. dec.
Tako je trećeg dana pršuta gotova za konzumiranje. Savršeno domaće, ukusno i zdravo meze, koje sa sigurnošću treba da prisustvije na vašoj novogodišnjpj trpezi....
Pršuta od lososaPršuta od lososa
18. mart
U praksi pršuta je već spremna za konzumaciju nakon što se opere hladnom vodom i osuši....
Seoska kozja pršutaSeoska kozja pršuta
28. sep.
Neslanu pršutu stavljamo na 1 sat u belo vino sa mlevenom piskavicom - 0.200 ml vina na 1 kg mesa; na 1 litar vina/1 kesica sminduga. Na godotvu pršutu za sušenje ne stavljamo nikakve začine....