Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Ratluk sa pistaćimaRatluk sa pistaćima
23. maj
Sledećeg dana sečemo ratluk sa pistaćima na parčiće i dodatno im uvaljamo strane kokosovim brašnom....
Domaći ratluk sa želatinomDomaći ratluk sa želatinom
28. okt.
Isecite male ratluke i uvaljajte svaki u kokosovo brašno....
Ratluk od citrusaRatluk od citrusa
30. april
Kad se ratluk ohladi, stavite u frižider na 4 sata, pokrijte pleh streč folijom. 6. Odvojite od kalupa i okrenite na dasku za sečenje. Isecite ratluk na kockice i uvaljajte u šećer u prahu....
Ratluk od pomorandžeRatluk od pomorandže
18. nov.
Ovo se radi sa ciljem da se olakša vađenje ratluka. Ostavljaju se u frižideru najmanje 2 sata. Nakon toga se vadi ratluk tako što se čašice okreću Komadi ratluka se uvaljaju u kokosove ljuspice....
Keksići od ratluka sa cimetomKeksići od ratluka sa cimetom
04. maj
Praznik je, miriše na cimet - napravite ove ukusne kolačiće sa ratlukom. Pravo isecite ratluk na duguljaste komade. U posudi pomešajte ulje, istopljenu mast i šećer u prahu. Mešajte viljuškom da se istopi....
Rolat od ratluka sa keksomRolat od ratluka sa keksom
28. april
Dodajte vodu i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne istopi deo ratluka. Na kraju dodajte i maslac. Promešajte i sipajte smesu u keks. Zamesite dok ne postane homogeno....
Pita od ratluka sa prelivomPita od ratluka sa prelivom
14. feb.
Ponovo namažite uljem i pospite orasima i ratlukom isekcanim na kockice. Uvijte čvrsto u rolat i umotajte. Savijte u obliku puža i stavite u namašćen pleh. Isto uradite i sa preostalim testom....
Domaći ratluk sa ružinom vodomDomaći ratluk sa ružinom vodom
17. jun
Jedan prelep recept za domaći ratluk, koji će se sigurno svima dopasti....
Baklava sa nadevom od ratluka i orahaBaklava sa nadevom od ratluka i oraha
17. januar
Kada se baklava sa ratlukom i orasima ohladi, preliva se vrućim sirupom. Ostavljamo malo da upije i ponovo dolivamo sirup....
Voćni ratluk od šljivaVoćni ratluk od šljiva
14. dec.
Tako gotov ratluk poređamo u kutije, a redovi se odvajaju papirom. Čuvamo ih na suvom i provetrivom mestu....
Kiflice od ratluka sa amonijak sodomKiflice od ratluka sa amonijak sodom
09. april
Zamesim meko testo za spremanje vazdušastih kiflica od ratluka i podelim na četiri dela. Razvijam svaku lopticu i sečem trougliće. U široki deo stavljam po parčence ratluka i zavijam....
RatlukRatluk
10. april
Ratluk je poznat širom sveta, a deo je srpske, bugarske, albanske, grčke, kiparske i rumunske kuhinje. Istorija ratluka Ratluk spada u najstarije slatkiše na svetu....
Tradicionalni turski ratluk od ružeTradicionalni turski ratluk od ruže
18. avgust
Probajte i vi ovaj tradicionalni turski ratluk od ruže....
Torta od ratluka sa keksićima iz detinjstvaTorta od ratluka sa keksićima iz detinjstva
23. dec.
Naseckajte ratluk na komadiće i istopite g na vodenoj pari. Ja sam koristila kutiju ratluka sa narom i jednu kutiju ratluka sa vanilom. Keksiće zalijte svežim mlekom i izmešajte....
Bundeva kao ratluk sa šećerom u prahuBundeva kao ratluk sa šećerom u prahu
16. okt.
Bundevu oljuštite i očistite, pa je nasecite na menje komade koji liče na ratluk. U duboki pleh poređajte komade bundeve gusto jedan do drugog....
Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)
21. dec.
Ako vam je kafa gotova, uživajte u svom ukusnom domaćem ratluku! Prijatno! Domaći turski ratluk sa narom može da izdrži nedelju dana na hladnom!...
Domaći ratluk od nara i orahaDomaći ratluk od nara i oraha
19. dec.
1
Gotovu smesu za naš domaći ratluk sipamo u posudu koju želimo da bude kalup ratluka, ali posudu prvo močimo vodom da se ne zalepi, posle unutra sipamo smesu, zagladimo odozgo kašikom i ostavljamo da odmori 24 sata u frižideru...
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Pica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana. Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Kao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske). Marcipan ima različite namene....
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Ovo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane? Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Kolač od ratlukaKolač od ratluka
16. mart
Naseckajte 1 pakovanje ratluka na male komade. Kasnije dodajte ratluk i promešajte kašikom. Kalup za kolač premažite maslacem i pospite brašnom. Sipajte smesu za kolač u posudu i izravnajte ga....
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokveZabranjeno voće: Tajna istorija smokve
04. april
Preplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...