Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ratluk sa pistaćimaSledećeg dana sečemo ratluk sa pistaćima na parčiće i dodatno im uvaljamo strane kokosovim brašnom....
23. maj
Ratluk od citrusaKad se ratluk ohladi, stavite u frižider na 4 sata, pokrijte pleh streč folijom.
6. Odvojite od kalupa i okrenite na dasku za sečenje. Isecite ratluk na kockice i uvaljajte u šećer u prahu....
30. april
Ratluk od pomorandžeOvo se radi sa ciljem da se olakša vađenje ratluka.
Ostavljaju se u frižideru najmanje 2 sata.
Nakon toga se vadi ratluk tako što se čašice okreću
Komadi ratluka se uvaljaju u kokosove ljuspice....
18. nov.
Keksići od ratluka sa cimetomPraznik je, miriše na cimet - napravite ove ukusne kolačiće sa ratlukom.
Pravo isecite ratluk na duguljaste komade. U posudi pomešajte ulje, istopljenu mast i šećer u prahu. Mešajte viljuškom da se istopi....
04. maj
Rolat od ratluka sa keksomDodajte vodu i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne istopi deo ratluka.
Na kraju dodajte i maslac. Promešajte i sipajte smesu u keks. Zamesite dok ne postane homogeno....
28. april
Pita od ratluka sa prelivomPonovo namažite uljem i pospite orasima i ratlukom isekcanim na kockice. Uvijte čvrsto u rolat i umotajte. Savijte u obliku puža i stavite u namašćen pleh. Isto uradite i sa preostalim testom....
14. feb.
Domaći ratluk sa ružinom vodomJedan prelep recept za domaći ratluk, koji će se sigurno svima dopasti....
17. jun
Baklava sa nadevom od ratluka i orahaKada se baklava sa ratlukom i orasima ohladi, preliva se vrućim sirupom.
Ostavljamo malo da upije i ponovo dolivamo sirup....
17. januar
Voćni ratluk od šljivaTako gotov ratluk poređamo u kutije, a redovi se odvajaju papirom. Čuvamo ih na suvom i provetrivom mestu....
14. dec.
Kiflice od ratluka sa amonijak sodomZamesim meko testo za spremanje vazdušastih kiflica od ratluka i podelim na četiri dela.
Razvijam svaku lopticu i sečem trougliće.
U široki deo stavljam po parčence ratluka i zavijam....
09. april
RatlukRatluk je poznat širom sveta, a deo je srpske, bugarske, albanske, grčke, kiparske i rumunske kuhinje.
Istorija ratluka
Ratluk spada u najstarije slatkiše na svetu....
10. april
Tradicionalni turski ratluk od ružeProbajte i vi ovaj tradicionalni turski ratluk od ruže....
18. avgust
Torta od ratluka sa keksićima iz detinjstvaNaseckajte ratluk na komadiće i istopite g na vodenoj pari. Ja sam koristila kutiju ratluka sa narom i jednu kutiju ratluka sa vanilom.
Keksiće zalijte svežim mlekom i izmešajte....
23. dec.
Bundeva kao ratluk sa šećerom u prahuBundevu oljuštite i očistite, pa je nasecite na menje komade koji liče na ratluk. U duboki pleh poređajte komade bundeve gusto jedan do drugog....
16. okt.
Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)Ako vam je kafa gotova, uživajte u svom ukusnom domaćem ratluku! Prijatno!
Domaći turski ratluk sa narom može da izdrži nedelju dana na hladnom!...
21. dec.
Domaći ratluk od nara i orahaGotovu smesu za naš domaći ratluk sipamo u posudu koju želimo da bude kalup ratluka, ali posudu prvo močimo vodom da se ne zalepi, posle unutra sipamo smesu, zagladimo odozgo kašikom i ostavljamo da odmori 24 sata u frižideru...
19. dec.
1
Istorija picePica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana.
Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
31. januar
Istorija marcipanaKao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske).
Marcipan ima različite namene....
11. jun
Istorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
10. april
Kratka istorija musakeOvo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
12. maj
Prava istorija piceKakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
28. sep.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Kolač od ratlukaNaseckajte 1 pakovanje ratluka na male komade. Kasnije dodajte ratluk i promešajte kašikom.
Kalup za kolač premažite maslacem i pospite brašnom. Sipajte smesu za kolač u posudu i izravnajte ga....
16. mart
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokvePreplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...
04. april