Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Iverak sa pirinčemNasecite iverak na male komade, a kosti i glavu, zajedno sa celerom, lukom, šargarepom i komoračem, skuvajte u bujon, koji začinite bosiljkom i procedite kada je gotov....
24. okt.
Ceo iverak na roštiljuOčistite iverak od iznutrica, operite i osušite. Namažite obilno maslinovim uljem i posolite ribu.
2....
26. mart
Ukusan iverak na tiganjuUgrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i stavite iverak, namažite maslinovim uljem sa kožom odozgo prvo da se zapeče minut, nakon toga okrenite sa druge strane dok ne dobije lepu boju....
26. jul
Pečeni iverak sa hrskavom koricomRaspoređujemo smesu ravnomerno preko filetiranog dela iverka.
U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i stavljamo iverak....
25. okt.
Iverak u rerni sa komoračem i krompiromIverak je izuzetno ukusna riba, a spremljena u rerni je najjednostavniji način da uživamo u njoj....
22. okt.
Iverak na gril tiganju sa prilogomIverak operemo i sečemo na filee, treba da sečemo oštrim nožem. Potrebno je da dobijemo četiri file, koja možemo iseći na manje delove....
13. maj
Iverak u rerni sa tikvicama i belim lukomIverak se preliva belim vinom i sa još malo maslinovog ulja i peče se 25-28 minuta pri čemu se rerna pojačava do 220 stepeni.
Pečeni iverak je gotov kada u procepima nema tečnosti ili je ima sasvim malo....
02. feb.
Iverak na roštilju sa vodom od LurdesaGotovi fileti iverka se serviraju preliveni preostalom vodom od Lurdesa i posuti blago zaprženim belim lukom na kriške i iseckanim peršunom.
Prijatno!...
17. mart
Iverak iz rerne sa krompirom i lukomPecite 30 minuta 1 kg iverka, a do 1.400 pečenje može biti duže za 45 minuta na 190-200 stepeni. Orjentišite se prema prorezima po ribi - kada tečnsot/sok/ u njima ispari, iverak je gotov.
7....
23. jun
Iverak sa laganim sosom od origana i limunaRaspoređujem filete iverka na radnu dasku s nožem ka gore. Blago ih začinim solju. Rapoređujem po 1 supenu kašiku smese sa prezlama po svakom ribljem filetu i dodajem....
17. nov.
IverakIverak živi u mutnim i peskovitom dnu, gde se obično kamuflira tako što imitira boju okoline gde se nalazi. Iverak je riba koja se hrani mesom.
Poznato je 30 vrsta iverka, a u Bugarskoj se zna za 3....
31. jul
Halibut (Iverak)Morska riba, poznata kao Halibut ili Iverak, kao sa mnogim drugim imenima, živi je dokaz neobičnosti prirode....
19. nov.
Prženi crnomorski iverakOčistite i isecite iverak na komade. Stavite ga u posudu i pospite solju, biberom i sitno isečenim selenom.
Prelijte sokom jednog limuna odozgo i ostavite na nekoliko sati u frižider....
22. sep.
Iverak, pečen na žaruTo će dati dodatnu aromu iverku i spojiće mirise mora i šume.
Stavite namazanu rešetu na sredinu ili malo ispod sredine, ako volite pečenije ivice....
17. feb.
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite....
31. januar
Čorba od crnomorskog iverkaIverka očistimo i sečemo na krupnije komade. Glavu i deo komada mesa stavljamo u šerpu sa vodom da se kuva oko 10 minuta, nakon toga odvajamo od kostiju meso i ponovo vraćamo u bujon....
10. dec.
Kako se čisti iverak?Osim prženog, možete pripremiti aromatični Iverak na roštilju, Plakiju od Iverka ili čak Iverak sa sosom od vina i oraha....
17. nov.
Odgovarajući začini za iverkaPogeldajte još ukusnih ideja za iverka među kojima su:
- iverak čorba;
- iverak sa pečurkama;
- iverak sa krompirom....
01. nov.
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Kod iverka na primer se dobija zaista magija, zato što želatin u ovoj ribi i njenim sokovima se mešaju sa dresingom i dobija se nešto bajkovito....
06. dec.
Koja riba je pogodna za pohovanje?Iverak
Iverak je delikatno tanka i slatka riba. Poželjno je pustiti da odstoji u mleku pre pohovanja i dodavanja začina koji mu odgovaraju.
Grgeč
Grgeč je među najukusnijim slatkovodnim ribama na svetu....
18. avgust
Vatus (Morska lisica) na tiganjuVeoma liči na iverak i ako nisi poznavalac možeš lako da budeš u zabludi.
Dve pljosnate ribe veoma liče i iskusniji ih razlikuju samo po repovima.
Ova riba isto kao iverak ima "dugmad" i dere joj se koža....
28. jun
KambalaU suštini dosta često se nazivom kambala označava nekoliko vrsta pljosnatih riba, među kojima su i riba list i iverak, s kojima je kambala u srodstvu....
18. jul
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariTo znači da biste uspešno spremili: atlantski bakalar, morski i rečni grgeč, morski bakalar, skuša, losos, oslić, trlja, iverak.
Za dinstanje možete koristiti svežu ili zamrznutu ribu....
30. jun
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaOsim njega, druge pogodne namirnice sa tirozinom su:
- meso (piletina, ćuretina)
- riba (bakalar, tunjevina, skuša, iverak)
- mlečni proizvodi (kiselo mleko, sitni sir)
- orasi (bademi, kikiriki, pistaći)
- voće...
16. januar