Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Javorov sirupIzbor i čuvanje javorovog sirupa
Javorov sirup klase C je skuplji od klase A. Prilikom izbora magičnog napitka, osim cene, dobro je voditi se i konzistencijom i bojom....
27. nov.
Zanimljive činjenice o javoru, javorovom soku i javorovom sirupuOd javorovog sirupa se dobija i javorov šećer....
04. mart
Sirup za tulumbeOstavite sirup da vri nekoliko minuta. Nakon toga ga procedite i ohladite.
Dok su još vruće tulumbe potopite ih u ohlađeni sirup....
25. maj
Šećerni sirup za baklavuOstavite da sirup proključa, kuvajte ga 3-4 minuta na umerenoj vatri i skinite sa vatre.
Dobijeni sirup je dovoljan za prelivanje velčikog pleha sa baklavom za koju ste iskoristili 2 pakovanja kora....
28. jun
1
Javorov sirup - kap kanadskog zlataPostoji mnogo kriterijuma pri izboru javorovog sirupa, ali su najvažniji:
- sirup mora biti proizveden u Kanadi, gde je posebna vladina komisija odgovorna za kontrolu njegove čistoće i autentičnosti;
-odaberite sirup svetle...
22. maj
Kako se konzumira javorov sirup?Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu.
Šta je javorov sirup
Javorov sirup se pravi od slatkog soka javorovog drveta. Drvo akumulira skrob u korenu i stablima, posebno pre zime....
16. dec.
Sirup od šipurkaDobijamo sirup od šipurka, rasporedimo ga u tamne flaše i poklapamo.
Voćni sirup sterilizujemo 10 minuta....
29. jul
Sirup od riblizleSipajte vrući domaći sirup u sterilisane posude i zatvorite poklopcima.
Od ovih namirnica dobićete oko 500 ml sirupa od ribizle....
03. jul
Sirup od kupinaNakon toga sipajte sirup u male flaše i odmah ih zatvorite. Čuvajte sirup na prohladnom, tamnom i suvom mestu....
24. sep.
Sirup od trešnjeBudući da je količina mala, sirup je za direktnu konzumaciju. Razredi se vodom u proporcijama po vašoj želji i servira se sa kockama leda....
12. feb.
Sirup od borovnicaVratite sirup u lonac i kuvajte 15 minuta. Dodajte sok od limuna i posle 2-3 minuta sklonite šerpu sa vatre.
Ohlađeni sirup podeliti u flaše i čuvati u frižideru....
21. mart
Sirup od malineSkuvajte šećer sa vodom i dodajte očišćene maline. Ostavite da provri, sklonite sa ringle i ostavite da odstoji 1-2 sata.
Procedite i stavite sok da se kuva oko 5 minuta, sklanjajući penu redovno.
Dok je još topao sipajte...
16. jul
Sirup od zoveDomaći sirup od zove sipati u čiste, zagrejane staklene flaše.
Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu. Ostaviti da se ohladi.
Prijatno!...
18. maj
Sirup od jagodaJagode očistite od petiljki i lepo operite u hladnoj vodi.
Ubacite u odgovarajući lonac pa propasirajte štapnim mikserom, tako da dobijete gustu kašu.
U kašu sada dodajte 500 grama šećera i promešajte, pa dodajte limuntus...
21. mart
Sirup od dženarikaDženarike možemo izgnječiti rukama i procediti smesu, ili možemo izvaditi voće i koristiti samo sirup.
Kod drugog načina dobija se bistar sirup koji čuvamo u frižideru....
01. sep.
1
Sirup od grožđaDobijeni sok od grožđa sipamo u kaserolu, u nju dodajemo kokosov šećer, esenciju pomorandže, javorov sirup i sok od limete.
Dobro izmešamo sve sastojke na srednjoj temperaturi dok se šećer ne istopi....
30. april
Sirup od urmiMožete da odaberete gustinu sirupa, smanjujući ili povećavajući količinu vode.
Nakon što spremite čuvajte sirup od urmi u zatvorenoj posudi u frižideru....
08. januar
Sirup od višanjaVreo sirup se sipa u ugrejane tegle, zatvara se i okreće naopako, dok se ne ohladi.
Da bi se duže čuvao, može se sterilisati 10 minuta....
02. jun
Sirup od malinaSirup od malina prespite u dobro osušene teglice ili flašice i zatvorite ih. Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu....
13. mart
Sirup od lavandePoslužite sirup kada se ohladi sa Sovinjon Blanom, garnirajte ga sa kriškama limuna i proredite sodom.
Ak hoćete da ovaj sirup pijete tokom hladnih zimskih večeri, onda ga sterilišite 5 minuta....
27. sep.
Sirup od ribizleStavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte limunsku kiselinu.
Nakon 3-4 minuta sklonite sirup sa vatre u isipajte ga u suve i zagrejane flaše....
23. jul