Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
SumakU Severnoj Americi raste vrsta sumaka, koja je otrovna i može izazvati ozbiljne kožne probleme samo kada se dotakne.
Sastav sumaka
Sumak sadrži dva glavna sastojka....
15. dec.
Špagete sa tri vrste sira i sumakomDodajte mu sumak i beli luk u prahu.
Promešajte veoma dobro.
Špagete sa sirevima prelijte maslacem. Po 3 kašike na porciju špageta sa tri vrste sira i sumakom....
30. avgust
Skuša-češalj na turski način sa sumakomVino se izmeša sa izrendanom korom od limuna i sumaka. Riba se zaliva smesom od vina.
Riba se peče u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni.
Skuša-češalj na turski način sa sumakom je gotova....
07. jul
Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakomPosne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom se krčkaju pod poklopcem 60 minuta na 180 stepeni....
27. januar
Sve o škampima - izbor, kako ih očistiti i koristi od njihJela od morskih plodova su još uvek retkost na našim trpezama. Uostalom, često ne znamo kako da pripremimo neke namirnice, pa ne želimo da kupujemo skupe proizvode kako ne bismo bacali novac.
Iako u prodavnicama možete...
19. avgust
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Drugi bliskoistočni kulinarski dragulj, sumak, takođe je prisutan u receptu za pravljenje Zaatara....
27. januar
Čoban salataZačinite salatu iseckanom nanom, peršunom i sumakom, solju i maslinovim uljem. Ako nemate sumak, ne morate da ga stavljate, a crveni luk možete zameniti mladim....
16. april
Zelena salata u arapskom stiluDok su još topli posipamo ih sa malo sumaka i solji.
Prelivamo salatu dresingom i pažljivo promešamo rukama. Nalomimo zapečeni hleb odozgo.
Posipamo sa nekoliko kapi melase....
16. mart
Kako da odaberemo kačkavaljNajvažnije kod izbora kačakvalja je da on bude zreo. Period zrenja je oko dva meseca. Prvih 5 dana kačakvalj je tvrd, i ljudski organizam ga ne može usvojiti dobro, zato što je izbor mlečnog belanca kazein....
27. dec.
Primer ručka za hrono dijetuPoznavnje ovih osnovnih pravila rada tela garantuje pravilan izbor hrane za najaktivnije doba dana, na poslu, kod bavljenja sportom i pojačano kretanje....
10. nov.
Šta ide uz šampanjac?Šampanjac je mnogo fleksibilniji od većine vina kada je u pitanju izbor hrane uz koju ćete ga poslužiti. Koliko je važan odabir šampanjca po našem ukusu, toliko je važan i izbor sa čime ćemo ga upariti....
20. dec.
Koje vino ide uz teletinu?Istina je da nema tačne nauke, koja će pomoći u izboru odgovarajućeg vina za teleće meso ili za sočni teleći stejk....
02. feb.
Klasična libanska salata FatušDodaje se so, crni biber i sumak.
Izmeša se i skida se sa vatre. Zapeče se na 7-8 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Povrće se pomeša....
04. april
Salata od sremuša sa fetomZa još ukusniju salatu može se dodati malo sumaka ili mlevenog semena korijandera....
17. april
Kako da spremimo brancina?Prilikom izbora varijante pečenje možete da stavite zelene začine na foliju za pečenje, na njih da stavite ribu, da dodate na nju maslac. Brancina možete napuniti kriškama limuna, začinima ili povrćem po izboru....
03. feb.
Kako se marinira meso za domaći giros?Tradicionalno, kod nas se priprema giros od pilećeg mesa, ali vas ništa ne sprečava da napravite giros od teletine ili svinjskog mesa, prosto treba da začine prilagodite vašem izboru mesa....
11. dec.
Saveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stoluMeđutim, izbor ovih proizvoda takođe ima svoje specifičnosti, a ovi kulinarski saveti će vam pomoći da se uverite da zaista jedete najbolje i najkorisnije proteine u našim omiljenim morskim plodovima....
03. maj
Kako da pripremimo domaće grisine?Kada se testo opusti i odmori, razvaljajte ga na debljinu od oko 2-3 milimetra i dobro ga pospite sumakom i morskom solju ili drugim začinima po vašem izboru. Isecite ga na trake širine oko centimetra....
13. jul
Za i protiv kiselog mleka sa niskim sadržajem mastiMleko sa niskim sadržajem masti je dobar izbor za ljude koji žele da smanje unos masti bez žrtvovanja nutritivnih prednosti mleka....
18. mart
Kako pravilno da izaberemo ribu iz prodavnicePravila prilikom izbora ribe
Stojeći ispred vitrine sa ribljim delikatesima najvažnija stvar jeste da dobro pogledate i pre svega da uključite svoj nos u izbor, koliko god da Vam smešno zvuči....
16. avgust
Jareća crevca u rerniPosipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro.
Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni....
22. januar
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniImunostimulansi imaju za cilj da ga podrže.Osnovni stimulans je vitamin D, zato što ima potencijal da se izbori čak i sa jakom infekcijom....
27. jul
Hrana koja se bori sa upalama u teluUpale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti....
28. maj
Kako da pravilno začinite salatu?Već možete da pronađete veliki izbor različitih vrsta soli po dostupnim cenama, a prema rečima nekih specijalista, takozvana Himalajska so je mnogo korisnija od tradicionalne soli....
08. jun
Libanska salata sa paradajzom i siromPromešamo maslinovo ulje, so i sumak i prelivamo salatu....
05. jul