Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

SumakSumak
15. dec.
U Severnoj Americi raste vrsta sumaka, koja je otrovna i može izazvati ozbiljne kožne probleme samo kada se dotakne. Sastav sumaka Sumak sadrži dva glavna sastojka....
Špagete sa tri vrste sira i sumakomŠpagete sa tri vrste sira i sumakom
30. avgust
Dodajte mu sumak i beli luk u prahu. Promešajte veoma dobro. Špagete sa sirevima prelijte maslacem. Po 3 kašike na porciju špageta sa tri vrste sira i sumakom....
Skuša-češalj na turski način sa sumakomSkuša-češalj na turski način sa sumakom
07. jul
Vino se izmeša sa izrendanom korom od limuna i sumaka. Riba se zaliva smesom od vina. Riba se peče u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni. Skuša-češalj na turski način sa sumakom je gotova....
Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakomPosne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom
27. januar
Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom se krčkaju pod poklopcem 60 minuta na 180 stepeni....
Sve o škampima - izbor, kako ih očistiti i koristi od njihSve o škampima - izbor, kako ih očistiti i koristi od njih
19. avgust
Jela od morskih plodova su još uvek retkost na našim trpezama. Uostalom, često ne znamo kako da pripremimo neke namirnice, pa ne želimo da kupujemo skupe proizvode kako ne bismo bacali novac. Iako u prodavnicama možete...
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Kako pripremiti arapski začin Zaatar?
27. januar
Drugi bliskoistočni kulinarski dragulj, sumak, takođe je prisutan u receptu za pravljenje Zaatara....
Čoban salataČoban salata
16. april
Začinite salatu iseckanom nanom, peršunom i sumakom, solju i maslinovim uljem. Ako nemate sumak, ne morate da ga stavljate, a crveni luk možete zameniti mladim....
Zelena salata u arapskom stiluZelena salata u arapskom stilu
16. mart
Dok su još topli posipamo ih sa malo sumaka i solji. Prelivamo salatu dresingom i pažljivo promešamo rukama. Nalomimo zapečeni hleb odozgo. Posipamo sa nekoliko kapi melase....
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Najvažnije kod izbora kačakvalja je da on bude zreo. Period zrenja je oko dva meseca. Prvih 5 dana kačakvalj je tvrd, i ljudski organizam ga ne može usvojiti dobro, zato što je izbor mlečnog belanca kazein....
Primer ručka za hrono dijetuPrimer ručka za hrono dijetu
10. nov.
Poznavnje ovih osnovnih pravila rada tela garantuje pravilan izbor hrane za najaktivnije doba dana, na poslu, kod bavljenja sportom i pojačano kretanje....
Šta ide uz šampanjac?Šta ide uz šampanjac?
20. dec.
Šampanjac je mnogo fleksibilniji od većine vina kada je u pitanju izbor hrane uz koju ćete ga poslužiti. Koliko je važan odabir šampanjca po našem ukusu, toliko je važan i izbor sa čime ćemo ga upariti....
Koje vino ide uz teletinu?Koje vino ide uz teletinu?
02. feb.
Istina je da nema tačne nauke, koja će pomoći u izboru odgovarajućeg vina za teleće meso ili za sočni teleći stejk....
Klasična libanska salata FatušKlasična libanska salata Fatuš
04. april
Dodaje se so, crni biber i sumak. Izmeša se i skida se sa vatre. Zapeče se na 7-8 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Povrće se pomeša....
Salata od sremuša sa fetomSalata od sremuša sa fetom
17. april
Za još ukusniju salatu može se dodati malo sumaka ili mlevenog semena korijandera....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Prilikom izbora varijante pečenje možete da stavite zelene začine na foliju za pečenje, na njih da stavite ribu, da dodate na nju maslac. Brancina možete napuniti kriškama limuna, začinima ili povrćem po izboru....
Kako se marinira meso za domaći giros?Kako se marinira meso za domaći giros?
11. dec.
Tradicionalno, kod nas se priprema giros od pilećeg mesa, ali vas ništa ne sprečava da napravite giros od teletine ili svinjskog mesa, prosto treba da začine prilagodite vašem izboru mesa....
Saveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stoluSaveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stolu
03. maj
Međutim, izbor ovih proizvoda takođe ima svoje specifičnosti, a ovi kulinarski saveti će vam pomoći da se uverite da zaista jedete najbolje i najkorisnije proteine u našim omiljenim morskim plodovima....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kada se testo opusti i odmori, razvaljajte ga na debljinu od oko 2-3 milimetra i dobro ga pospite sumakom i morskom solju ili drugim začinima po vašem izboru. Isecite ga na trake širine oko centimetra....
Za i protiv kiselog mleka sa niskim sadržajem mastiZa i protiv kiselog mleka sa niskim sadržajem masti
18. mart
Mleko sa niskim sadržajem masti je dobar izbor za ljude koji žele da smanje unos masti bez žrtvovanja nutritivnih prednosti mleka....
Kako pravilno da izaberemo ribu iz prodavniceKako pravilno da izaberemo ribu iz prodavnice
16. avgust
Pravila prilikom izbora ribe Stojeći ispred vitrine sa ribljim delikatesima najvažnija stvar jeste da dobro pogledate i pre svega da uključite svoj nos u izbor, koliko god da Vam smešno zvuči....
Jareća crevca u rerniJareća crevca u rerni
22. januar
Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro. Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni....
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniDa li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesni
27. jul
Imunostimulansi imaju za cilj da ga podrže.Osnovni stimulans je vitamin D, zato što ima potencijal da se izbori čak i sa jakom infekcijom....
Hrana koja se bori sa upalama u teluHrana koja se bori sa upalama u telu
28. maj
Upale u telu pomažu organizmu da se izbori sa infekcijom ili ranom. Sa druge strane hronična upala je štetna - zato što može da dovede do raznih bolesti....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Već možete da pronađete veliki izbor različitih vrsta soli po dostupnim cenama, a prema rečima nekih specijalista, takozvana Himalajska so je mnogo korisnija od tradicionalne soli....
Libanska salata sa paradajzom i siromLibanska salata sa paradajzom i sirom
05. jul
Promešamo maslinovo ulje, so i sumak i prelivamo salatu....