Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeće iznutrice za ĐurđevdanJagnjeće iznutruce se natope u hladnoj vodu 2-3 sata, da izađe krv.
Skuvaju se u ekspres loncu u litar psooljene vode zajedno sa zrnima bibera i pimenta oko 45-50 minuta....
01. april
Jagnjeće iznutrice za mezeGotove iznutrice ocedite iz bujona, isecite ih na odgovarajući način.
Začinite ih solju, biberom i alevom paprikom.
Savršeno meze za pivo!
Jagnjeće iznutrice za meze su spremne....
09. sep.
Jagnjeće iznutrice sa prelivomDodajemo začinjene iznutrice, a potom i pirinač sa bujonom. U odvojenoj posudi žicom mutimo jaja, brašno i mleko....
26. sep.
Pileće iznutrice na seoski načinStavite na vatru šerpu sa obilnom količinom vode i kad provri, stavite u nju pileće iznutrice, pažljivo oprane i prethodno očišćene.
2. Ostavite da vri 4-5 minuta, skidajte penu.
3....
27. avgust
Jagnjeće iznutrice na seoski načinIznutrice se operu dobro i kuvaju se dok ne budu gotove.
Dve vrste luka se očiste i iseku se na krupnije.
Gotove iznutrice se izvade iz bujona da se ocede malo i ohlade, nakon čega se iseku na sitno....
12. okt.
Jagnjeće iznutrice na kasapski načinMožete poslužiti jagnjeće iznutrice sa garnirom od sezonske salate ili krompir pireom....
16. maj
Sočne svinjske iznutrice sa belim vinomSočne svinjske iznutrice sa belim vinom su sjajne!...
26. avgust
Jagnjeće iznutrice sa pirinčem u rerniAko su iznutrice sveže treba prvo da ih skuvate i isečete na sitno....
23. sep.
Jagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljemDodajte bulgur i iseckane jagnjeće iznutrice u njih i pržte na kratko.
Posolite i pospite sveže mlevenim biberom, dodajte zelje i prelijte 1 litrom tople vode (najbolje bujonom od kuvanih iznutrica)....
08. avgust
Sarma od jagnjeće iznutrice sa pirinčemLepo operemo jagnjeću iznutricu. Potopimo na nekoliko minuta u vodu sa sirćetom. Opranu jagnjeću iznutricu i prelijemo vodom, stavljamo da provri.
Prospemo vodu, lepo operemo i isečemo na komade....
29. dec.
Kuvana jagnjeća glava i iznutrice u ekspres loncuOperite dobro jagnjeću glavu, kao i bubrege i srce.
Postavite sve u ekspres lonac i dodajte so, origano i vodu, da pokrije 1/2 same glave.
Zatvorite poklopac i stavite ekspres lonac na vatru. Ostavite ga dok ne proključa...
20. okt.
Jagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišemJagnjeće iznutrice sa pečurkama, pirinčem i zelenišem su gotove....
30. nov.
Jagnjeće iznutrice sa pirinčem i mladim lukomNakon što se pirinač uprži, dodati iznutrice.
Postepeno dodati vodu i mešati. Peršun i nanu sitno naseći, pa njih i biber dodati u pirinač....
13. sep.
Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinčaJagnjeća čorba od iznutrica i pirinča je gotova.
Skinite sa vatre i poslužite čorbu toplu....
23. feb.
Jagnjeće iznutrice sa pečurkama i pirinčem u rerniIznutrice se iseku na krupno i skuvaju se u litru posoljene vode 1 sat. Nakon toga se vade iz bujona i seku se na parčiće.
U masnoći se blago izdinstaju pečurke isečene na sitno....
22. nov.
Pečeno prase sa nadevom od iznutrica i pečurakaNadev se sprema od u masnoći izdinstanog luka, isečenih iznutrica, pečuraka i pirinča, prelivenih vinom i posutih biberom i solju.
Prasence se puni i ušiva se....
04. jun
Jagnjeće iznutriceDodajte začine i sitno iseckane iznutrice.
Sipajte 4 šolje vode. Možete koristiti i bujon iz iznutrica. Mešajte dok ne provri.
Prebacijte jelo u pleh i pecite oko sat vremena ili dok pirinač ne bude gotov....
08. jun
Dinstane svinjske iznutriceOperite svinjske iznutrice, sklonite žile bubrezima i stavite ih i vodu sa sirćetom da se natope.
Nakon toga ih skuvajte u ekspres loncu 1 sat nakon što provri....
27. sep.
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
04. mart
Čorba od iznutricaIznutrice se skuvaju u posoljenoj vodi. Iseku se na sitno, a bujon se procedi.
Sitno isečen luk se dinsta u zagrejanoj masnoći. Dodaje se aleva paprika i sipa se bujon....
04. okt.
Čorba od jagnjeće iznutrice bez zaprškeOperemo dobro pod tekućom vodom jagnjeće iznutrice kao što su creva, okrećemo i operemo ih veoma dobro.
Skuvamo, a tokom kuvanja sklanjamo penu.
Nakon što je gotovo, procedimo bujon i ostavljamo sa strane....
29. okt.
Trakijske sarmice od iznutricaPo ovom receptu za sarmice od iznutrica, tradicionalno su sarmicu od iznutrica za Uskrs i Đurđevdan spremale moja prabaka i baka u plovdivskom selu Trud....
18. jul
Supa od jagnjećih iznutricaDobro operemo i skuvamo jagnjeće iznutrice, nakon toga isečemo sitno.
Vraćamo ih u bujon. Dodajemo crni luk i mladi luk, sitno iseckane. Kuvamo dok ne omekša luk i dodajemo fidu....
31. jul