Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jarebice u đuvečariSevirajte jarebice u đuvečari sa krompir pireom.
Neka vam je slatko!...
24. januar
Jarebice sa pečurkamaIspržimo u maslacu očišćene i na parčiće isečene pečurke, dodajemo jarebice, sipamo vino i malo dinstamo....
24. dec.
Pečene jarebice a la RišeljePoklopite posudu i ispecite punjene jarebice oko sat i po na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala!
Nek vam je slatko!...
21. januar
Želirana jarebicaPrvo očistite i operite jarebicu. Pospite je solju i biberom i stavite je da se peče, a tokom pečenja je mažite redovno smesom od vina i maslaca.
Gotovu jarebicu možete da servirate toplu ili hladnu....
29. sep.
Pečena jarebicaJarebice se špikuju sa slaninom. Peku se cele ili isečene na 4 dela.
U plehu od rerne se dinstaju luk i ostatak slanine. Kada luk postane ružičast, stavljaju se jarebice....
17. sep.
Supa od jarebicaDobro očišćeno meso od jarebice se stavlja da se skuva u dovoljno vode - 2-3 prsta iznad mesa. Nakon što se skuva meso se vadi i bujon se procedi....
26. sep.
Saveti kod pripremanja jarebicaU kulinarstvu su poznati mnogi različiti načini za pripremu jarebice. Tako se na primer u francuskoj kuhinji jarebica garnira kestenjem ili brusnicama....
21. nov.
Jarebica pečena na žaruDobro očistite jarebicu, osušite je i posolite.
Isecite na slaninu na tanke listiće i pokrijte njima grudi i stomak jarebice.
Pecite jarebicu oko pola sata na slabom žaru ili roštilju....
13. maj
Dinstane jarebicePromešajte jarebice i servirajte ih, ne sklanjajući listove loze, prelijte ih sosom....
05. okt.
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi....
15. maj
Praznična pečena jaretinaNa dno đuvečare stavite očišćene, oprane i nasečene krupne komade luka i belog luka, kao i cele grančice peršuna, celera i nane.
U posudi napravite marinadu od začina i ulja. Meso izbockajte nožem i dobro ga uvaljajte...
29. jun
Jaretina sa krompiromU šerpu stavite komade jarećeg mesa i sipajte više vode. Ostavite da provri i skidajte penu. Kada prestane da se peni, skinite sa vatre.
U drugoj šerpi zagrejte ulje i dodajte sitno naseckani luk. Upržite ga za kratko....
06. maj
Kako se priprema jaretina?Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini!...
20. nov.
Ukusna jaretina sa vinomZačine dodati u posudu, sipati maslinovo ulje i promešati. Dobijenu smesu utrljati dobro u meso sa svih strana.
Meso staviti u pleh, staviti čenove belog luka, paradajz pire sjediniti sa vinom i smesu sipati u pleh, iscediti...
09. april
Krhka jaretina u rerniDobro očistimo meso od masnoća i žila, ako treba, odvojimo od kosti. Sečemo na odgovarajuće parčiće i utrljamo malo soli u meso, ostavljamo da odstoji 15-20 minuta. Zagrevamo tiganj (teflonski) sa malo ulja i zapečemo meso...
07. sep.
Pečena jaretina s nanomIsečemo jareće meso na porcije i očistimo od suvišne masnoće, raspodelimo ih u podmazanu posudu za pečenje. Posipamo soolju, alevom paprikom, karijem i mlevenim biberom.
Lepo i ravnomerno utrljamo začine u meso. Poređamo...
29. jul
Zapečena jaretina u skramiNasecite meso na veće porcije, posolite ga i obilno ga pospite alevom paprikom i uljem.
Naseckajte mladi luk i stavite ga u pleh, a zatim ga pospite alevom paprikom, biberom, uljem i posolite ga.
Dodajte i naseckanu...
16. april
Jednostavna pečena jaretina sa krompiromOperite jareće meso. Nakon togaga namažite dobro uljem i već pomešanim začinima. Stavite meso u posudu za pečenje, a na njeno dno sipajte šolju vode.
Pokrijte ga folijom za pečenje. Stavite meso u rernu i pecite ga sa...
01. maj
Pečena jaretina sa jedinstvenom marinadomBudući da je svaka rerna različita, poželjno je da se nakon drugog sata otvori folija i da se proceni da li će bitie potrebno da se jaretina u rerni još peče....
17. feb.
Dinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčemMeso se iseče na porcije. Posoli se i natrlja alevom paprikom, biberom i nanom.
U pleh sipamo ulje i iseckan mladi luk. Poređamo meso preko luka i sipamo malo vode.
Prekrivamo aluminijumskom folijom i stavljamo da se...
07. april
Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepamaIsecite meso na odgovarajuće parčiće. Začinite solju, alevom paprikom i začinima. Poređajte meso u odgovarajuću posudu za pečenje.
Oljuštite mali luk i dodajte ga u meso, ali ga ne secite. Očistite šargarepe i isecite...
06. januar
Pečena jaretina sa pivom i mladim lukomIsečemo jaretinu na porcije i očistimo od masnoće. Blago mažemo uljem i posipamo solju, alevom paprikom i biberom i dobro utrljamo u meso.
Mladi luk sečemo na polovine i raspodelimo ga oko svake porcije mesa. Majčinu dušicu...
06. avgust
Koje meso je najštetnije za naš organizam?To važi za sve vrste mesa - srnetina, meso od jelena, kengura, jarebica, meso petla....
14. avgust