Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jarebice u đuvečariJarebice u đuvečari
24. januar
Sevirajte jarebice u đuvečari sa krompir pireom. Neka vam je slatko!...
Jarebice sa pečurkamaJarebice sa pečurkama
24. dec.
Ispržimo u maslacu očišćene i na parčiće isečene pečurke, dodajemo jarebice, sipamo vino i malo dinstamo....
Pečene jarebice a la RišeljePečene jarebice a la Rišelje
21. januar
Poklopite posudu i ispecite punjene jarebice oko sat i po na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala! Nek vam je slatko!...
Želirana jarebicaŽelirana jarebica
29. sep.
Prvo očistite i operite jarebicu. Pospite je solju i biberom i stavite je da se peče, a tokom pečenja je mažite redovno smesom od vina i maslaca. Gotovu jarebicu možete da servirate toplu ili hladnu....
Pečena jarebicaPečena jarebica
17. sep.
Jarebice se špikuju sa slaninom. Peku se cele ili isečene na 4 dela. U plehu od rerne se dinstaju luk i ostatak slanine. Kada luk postane ružičast, stavljaju se jarebice....
Kaša od jarebicaKaša od jarebica
15. april
Pri serviranju pospite kašu od jarebica isečenom mirođijom....
Supa od jarebicaSupa od jarebica
26. sep.
Dobro očišćeno meso od jarebice se stavlja da se skuva u dovoljno vode - 2-3 prsta iznad mesa. Nakon što se skuva meso se vadi i bujon se procedi....
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
U kulinarstvu su poznati mnogi različiti načini za pripremu jarebice. Tako se na primer u francuskoj kuhinji jarebica garnira kestenjem ili brusnicama....
Jarebica pečena na žaruJarebica pečena na žaru
13. maj
Dobro očistite jarebicu, osušite je i posolite. Isecite na slaninu na tanke listiće i pokrijte njima grudi i stomak jarebice. Pecite jarebicu oko pola sata na slabom žaru ili roštilju....
Dinstane jarebiceDinstane jarebice
05. okt.
Promešajte jarebice i servirajte ih, ne sklanjajući listove loze, prelijte ih sosom....
Jarebice iz rerneJarebice iz rerne
12. dec.
Kad sos bude gotov prelivamo jarebice sa njim....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi....
Praznična pečena jaretinaPraznična pečena jaretina
29. jun
Na dno đuvečare stavite očišćene, oprane i nasečene krupne komade luka i belog luka, kao i cele grančice peršuna, celera i nane. U posudi napravite marinadu od začina i ulja. Meso izbockajte nožem i dobro ga uvaljajte...
Jaretina sa krompiromJaretina sa krompirom
06. maj
U šerpu stavite komade jarećeg mesa i sipajte više vode. Ostavite da provri i skidajte penu. Kada prestane da se peni, skinite sa vatre. U drugoj šerpi zagrejte ulje i dodajte sitno naseckani luk. Upržite ga za kratko....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini!...
Ukusna jaretina sa vinomUkusna jaretina sa vinom
09. april
Začine dodati u posudu, sipati maslinovo ulje i promešati. Dobijenu smesu utrljati dobro u meso sa svih strana. Meso staviti u pleh, staviti čenove belog luka, paradajz pire sjediniti sa vinom i smesu sipati u pleh, iscediti...
Krhka jaretina u rerniKrhka jaretina u rerni
07. sep.
Dobro očistimo meso od masnoća i žila, ako treba, odvojimo od kosti. Sečemo na odgovarajuće parčiće i utrljamo malo soli u meso, ostavljamo da odstoji 15-20 minuta. Zagrevamo tiganj (teflonski) sa malo ulja i zapečemo meso...
Pečena jaretina s nanomPečena jaretina s nanom
29. jul
Isečemo jareće meso na porcije i očistimo od suvišne masnoće, raspodelimo ih u podmazanu posudu za pečenje. Posipamo soolju, alevom paprikom, karijem i mlevenim biberom. Lepo i ravnomerno utrljamo začine u meso. Poređamo...
Zapečena jaretina u skramiZapečena jaretina u skrami
16. april
Nasecite meso na veće porcije, posolite ga i obilno ga pospite alevom paprikom i uljem. Naseckajte mladi luk i stavite ga u pleh, a zatim ga pospite alevom paprikom, biberom, uljem i posolite ga. Dodajte i naseckanu...
Jednostavna pečena jaretina sa krompiromJednostavna pečena jaretina sa krompirom
01. maj
Operite jareće meso. Nakon togaga namažite dobro uljem i već pomešanim začinima. Stavite meso u posudu za pečenje, a na njeno dno sipajte šolju vode. Pokrijte ga folijom za pečenje. Stavite meso u rernu i pecite ga sa...
Pečena jaretina sa jedinstvenom marinadomPečena jaretina sa jedinstvenom marinadom
17. feb.
Budući da je svaka rerna različita, poželjno je da se nakon drugog sata otvori folija i da se proceni da li će bitie potrebno da se jaretina u rerni još peče....
Dinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčemDinstana jaretina sa mladim lukom i pirinčem
07. april
Meso se iseče na porcije. Posoli se i natrlja alevom paprikom, biberom i nanom. U pleh sipamo ulje i iseckan mladi luk. Poređamo meso preko luka i sipamo malo vode. Prekrivamo aluminijumskom folijom i stavljamo da se...
Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepamaPečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepama
06. januar
Isecite meso na odgovarajuće parčiće. Začinite solju, alevom paprikom i začinima. Poređajte meso u odgovarajuću posudu za pečenje. Oljuštite mali luk i dodajte ga u meso, ali ga ne secite. Očistite šargarepe i isecite...
Pečena jaretina sa pivom i mladim lukomPečena jaretina sa pivom i mladim lukom
06. avgust
Isečemo jaretinu na porcije i očistimo od masnoće. Blago mažemo uljem i posipamo solju, alevom paprikom i biberom i dobro utrljamo u meso. Mladi luk sečemo na polovine i raspodelimo ga oko svake porcije mesa. Majčinu dušicu...
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?
14. avgust
To važi za sve vrste mesa - srnetina, meso od jelena, kengura, jarebica, meso petla....