Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jegulja u paradajz pireu sa belim lukomIsecite ribu na komade i začinite je sa malo soli i bibera. Uvaljajte je u brašno i ispržite u maslinovom ulju.
U ulju u kome ste pržili ribu ispržite brašno. Dodajte sitno seckani paradajz, beli luk i lovorov list....
30. avgust
JeguljaUkupno postoje 4 privredno značajne vrste jegulja - Američka jegulja, Japanska jegulja, Evropska jegulja i Australijska jegulja.
Sve vrste jegulja imaju izduženo zmijoliko telo, odakle dolazi i njihov naziv....
22. sep.
Čorba od jeguljeNakon deset minuta dodajete filete jegulje i kuvate riblju čorbu još deset minuta....
23. avgust
Dinstana jeguljaRibu očistite, skinite kožu i meso nasecite na dugačke trakice. Posolite ga i ostavite da odstoji pola sata.
Nakon toga operite meso i osušite ga. Pržite ribu u zagrejanom ulju i kada je pržena pospite je brašnom.
Dodajte...
31. avgust
Jegulja na flamanski načinJegulju operemo i očistimo. Isečemo je na komade dužine oko 10 cm. Uvaljamo je u brašno pomešano sa solju i biberom i pržimo u ugrejanom ulju....
08. januar
Jegulja na baskijski načinTako napravljene jegulje u baskijskom stilu, vrsta "al ahiji" se serviraju i konzumiraju tople sa drvenom viljuškom....
27. maj
Pržena jegulja sa sosom od paradajzaIsecite jegulju na parčiće. Začinite solju i biberom. Uvaljajte parčiće brašna i ispržite ga u ulju.
Prelijte isprženu ribu sa sosom od paradajza, pospite peršunom i servirajte....
08. januar
Ribe koje su štetne za zdravljeEvo 9 vrsta zabranjene ribe kojih se treba čuvati:
Jegulje
Pošto se skoro u potpunosti sastoje od masti, jegulje lako apsorbuju industrijski i poljoprivredni otpad iz vode. Najzagađenije su američke vrste....
11. maj
Da li je opasna živa u ribi?Kao najopasnije su naznačene ajkula, skuša, tuna, jegulja i pangasius.
Otkud živa u telu ribe?
Živa se uglavnom nalazi u životnoj sredini, ali prirodno ne predstavlja opasnost za ljudsko telo....
10. dec.
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaRiba
Jin energiju imaju štuka, turbot, pastrmka, jegulja, rakovi i ostrige. Som, kao i škampi, losos, kavijar, runa i sardine su Jang energija.
5....
11. okt.
Ishrana kod upale žučiNe bi trebalo da se konzumiraju masne okeanke ribe - som, jegulja, beluga, palamida, kavijar, riblje paštete, marinirana i dimljena, kao i posoljena riba....
26. mart
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Čorba od jegulje pravi se za oko 60-70 minuta, a popularna supa od lososa za oko 30 minuta.
Za pripremu supe od morskih plodova potrebno je 30 minuta....
05. avgust
Kako kuvati ribu iglicuČesto se meša sa jeguljom, ali ove dve vrste ribe su potpuno drugačije.
Riba iglica obitava u čistim i dubokim vodama mora i lovi se samo parangalom. Težak ulov čini je poželjnim trofejem za ribolovce....
05. okt.
IglicaIglica je riba grabljivac, hrani se malim ribama - sardelom, sitnim šnjurom, atlantskom haringom, peščanom jeguljom, rakovima. Jede i male insekte koji su upali u vodu....
17. dec.
1
Iskušenja kuhinje u južnoj FrancuskojPriprema se od bilo koje dostupne ribe, na primer ribe svetog Petra, jegulje, ribe monk, barbuna, trigla ribe, kao i od omara, škampa, crnih školjki, rakova i drugih morskih proizvoda....
13. avgust
Korzikanska kuhinjaSvuda se nudi bogat izbor, ne samo tradicionalne ribe, već i retkih vrsta - ribe škorpion, morskih ježeva, jastoga, škarpine, raža, jegulja......
17. avgust
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojLokalno dinstano jelo kotriad je severna verzija južnofrancuskog bujabesa i priprema se od ribe, razdeljene mornarima, nakon što ulov bude prodat - klen, trigla, šanpjer, jegulja, riba monah i druge....
11. okt.
Kakav je tipičan ruski doručak?Tipična ruska čorba od ribe koja može da se ponudi u svako doba dana ili noći:
losos - 300 g
bakalar - 300 g
jegulja - 100 g
kavijar od bakalara - 1 teglica
po 1 vezica peršuna, mirođije i vezica šargarepe
krompir...
02. april
SušiNeke od njih su sa tunjevinom, škampima, jeguljom, sipom, oktopodom i omletom.
Gunkan - male čašice, napravljene od sumeši i nori sa nadevom od raznih morskih plodova....
25. jun