Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jegulja u rerniJegulja u rerni
18. okt.
Ukus jegulje u rerni je neverovatan i vrlo fin i delikatan....
Jegulja u paradajz pireu sa belim lukomJegulja u paradajz pireu sa belim lukom
30. avgust
Isecite ribu na komade i začinite je sa malo soli i bibera. Uvaljajte je u brašno i ispržite u maslinovom ulju. U ulju u kome ste pržili ribu ispržite brašno. Dodajte sitno seckani paradajz, beli luk i lovorov list....
JeguljaJegulja
22. sep.
Ukupno postoje 4 privredno značajne vrste jegulja - Američka jegulja, Japanska jegulja, Evropska jegulja i Australijska jegulja. Sve vrste jegulja imaju izduženo zmijoliko telo, odakle dolazi i njihov naziv....
Čorba od jeguljeČorba od jegulje
23. avgust
Nakon deset minuta dodajete filete jegulje i kuvate riblju čorbu još deset minuta....
Dinstana jeguljaDinstana jegulja
31. avgust
Ribu očistite, skinite kožu i meso nasecite na dugačke trakice. Posolite ga i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga operite meso i osušite ga. Pržite ribu u zagrejanom ulju i kada je pržena pospite je brašnom. Dodajte...
Jegulja na flamanski načinJegulja na flamanski način
08. januar
Jegulju operemo i očistimo. Isečemo je na komade dužine oko 10 cm. Uvaljamo je u brašno pomešano sa solju i biberom i pržimo u ugrejanom ulju....
Jegulja na baskijski načinJegulja na baskijski način
27. maj
Tako napravljene jegulje u baskijskom stilu, vrsta "al ahiji" se serviraju i konzumiraju tople sa drvenom viljuškom....
Pržena jegulja sa sosom od paradajzaPržena jegulja sa sosom od paradajza
08. januar
Isecite jegulju na parčiće. Začinite solju i biberom. Uvaljajte parčiće brašna i ispržite ga u ulju. Prelijte isprženu ribu sa sosom od paradajza, pospite peršunom i servirajte....
Ribe koje su štetne za zdravljeRibe koje su štetne za zdravlje
11. maj
Evo 9 vrsta zabranjene ribe kojih se treba čuvati: Jegulje Pošto se skoro u potpunosti sastoje od masti, jegulje lako apsorbuju industrijski i poljoprivredni otpad iz vode. Najzagađenije su američke vrste....
Da li je opasna živa u ribi?Da li je opasna živa u ribi?
10. dec.
Kao najopasnije su naznačene ajkula, skuša, tuna, jegulja i pangasius. Otkud živa u telu ribe? Živa se uglavnom nalazi u životnoj sredini, ali prirodno ne predstavlja opasnost za ljudsko telo....
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaJin i Jang hrana i njihova ravnoteža
11. okt.
Riba Jin energiju imaju štuka, turbot, pastrmka, jegulja, rakovi i ostrige. Som, kao i škampi, losos, kavijar, runa i sardine su Jang energija. 5....
Ishrana kod upale žučiIshrana kod upale žuči
26. mart
Ne bi trebalo da se konzumiraju masne okeanke ribe - som, jegulja, beluga, palamida, kavijar, riblje paštete, marinirana i dimljena, kao i posoljena riba....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Čorba od jegulje pravi se za oko 60-70 minuta, a popularna supa od lososa za oko 30 minuta. Za pripremu supe od morskih plodova potrebno je 30 minuta....
Kako kuvati ribu iglicuKako kuvati ribu iglicu
05. okt.
Često se meša sa jeguljom, ali ove dve vrste ribe su potpuno drugačije. Riba iglica obitava u čistim i dubokim vodama mora i lovi se samo parangalom. Težak ulov čini je poželjnim trofejem za ribolovce....
IglicaIglica
17. dec.
1
Iglica je riba grabljivac, hrani se malim ribama - sardelom, sitnim šnjurom, atlantskom haringom, peščanom jeguljom, rakovima. Jede i male insekte koji su upali u vodu....
Iskušenja kuhinje u južnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u južnoj Francuskoj
13. avgust
Priprema se od bilo koje dostupne ribe, na primer ribe svetog Petra, jegulje, ribe monk, barbuna, trigla ribe, kao i od omara, škampa, crnih školjki, rakova i drugih morskih proizvoda....
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Svuda se nudi bogat izbor, ne samo tradicionalne ribe, već i retkih vrsta - ribe škorpion, morskih ježeva, jastoga, škarpine, raža, jegulja......
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u Severnoj Francuskoj
11. okt.
Lokalno dinstano jelo kotriad je severna verzija južnofrancuskog bujabesa i priprema se od ribe, razdeljene mornarima, nakon što ulov bude prodat - klen, trigla, šanpjer, jegulja, riba monah i druge....
Kakav je tipičan ruski doručak?Kakav je tipičan ruski doručak?
02. april
Tipična ruska čorba od ribe koja može da se ponudi u svako doba dana ili noći: losos - 300 g bakalar - 300 g jegulja - 100 g kavijar od bakalara - 1 teglica po 1 vezica peršuna, mirođije i vezica šargarepe krompir...
SušiSuši
25. jun
Neke od njih su sa tunjevinom, škampima, jeguljom, sipom, oktopodom i omletom. Gunkan - male čašice, napravljene od sumeši i nori sa nadevom od raznih morskih plodova....