Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jesetra u pikantnom paradajz sosuPecite jesetru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok riba ne bude spremna.
Jesetra u pikantnom paradajz sosu je veoma ukusna.
Prijatno!...
28. avgust
Jesetra na mađarski načinPosolimo očišćene porcije jesetre, posipamo alevom paprikom, stavljamo u šerpu, nalivamo malo vode i dinstamo pod poklopcem dok ne omekša. Ređamo gotove porcije u zagrejan pleh....
19. sep.
JesetraUkoliko još uvek niste rešili kako da pripremite Vašu jesetru, možete se zaustaviti na Đuveč od jesetre ili Dinstanoj jesetri.
Koristi od jesetre
Meso jesetre je vrlo korisno, iz mnogih razloga....
24. jul
Jesetra plakija iz rerneOčistimo ribu, operemo i isečemo na komade. Luk, beli luk i celer sečemo na kockice i pržimo dok ne omekšaju, dodajemo brašno, promešamo i razredimo bujonom.
Posolimo zapršku i dodajemo začine. Ribu poređamo u pleh, prelivamo...
14. jul
Jesenja čorbicaSipajte vodu u šerpu i stavite na vatru da se ugreje. Svo povrće očistite i operite. Crvenu i zelenu papriku isecite na ne mnogo sitne komade.
Struk praziluka i šargarepe isecite na krugove, a krompir kad oljuštite isecite...
09. januar
Jesenja salataOčišćene i oprane šargarepu, repu i celer naseći. Sjedniti ih, posoliti, dodati sok od limuna i preliti majonezom.
Smesu podeliti na porcije, garnirati paradajzom, nasečenim na kockice, pa posuti sitno naseckanim mirođijom...
19. maj
Jesenja limunadaOčistite kruške i jabuke od semenki, nemojte ih ljuštiti i isecite na komade.
Uzmite veliku cediljku ili onu za ceđenje testenine, sa krupnijim rupicama. Stavite isečeno voće u nju zajedno sa zrnima nara, a po želji možete...
31. mart
Jesenja monodijeta sa bundevomJesenja dijeta sa bundevom je stroga i ne koristi upotrebu napitaka kao što je kafa. Njena alternativa u dijeti je zeleni čaj bez zaslađivanja....
19. okt.
Nacrtana jesenja tortaZa koru:
Mikserom umutite jaja zajedno sa šećerom dok ne pobele. Dodajte prosejano brašno sa kakaom, praškom za pecivo i vanilom. Obložite dno kalupa za torte prečnika 26 cm papirom za pečenje. Smesu sipaje i pecite koru...
13. nov.
Jesenja torta-salataKrompir i cvekla se skuvaju u dve odvojene posude. Ostavljamo da se ohlade. Cvekla se krupnije izrenda, a krompir se iseče na kockice.
Jabuke se oljušte i takođe se iseku na kockice. U posudi se pomešaju majonez i pavlaka...
04. nov.
Šarena jesenja salataOčistite povrće i oljuštite ga. Narendajte svako u odvojenu posudu. Na kraju ih pažljivo pomešajte u veliku posudu.
Umutite sirće, maslinovo ulje, so i šećer i prelijte salatu. Blago promešajte i raspodelite u tanjire...
04. dec.
Vitaminska jesenja salataKupus se očisti od spoljašnjih listova i iseče na fine trakice. Posoli se sa malo soli i protrlja rukama da omekša.
Šargarepu i krastavac oljuštite i takođe isecite na trakice. Tikvica, ako je mlada ne ljušti se prehodno...
11. okt.
Jesenja veganska salataOperite spanać, dobro ga osušite papirnim ubrusom.
U posudu sipajte ulje i sirće, promešajte, dodajte spanać, ponovo promešajte i ostavite 5-10 minuta.
Očistite japansku jabuku, avokado i cveklu i isecite ih na polumesece...
08. dec.
Crvena jesenja supaOljuštite krompir i šargarepu. Svo povrće isečemo na krupnije komade i stavimo da se kuva.
Kada voda provri, dodajte začine.
Nakon što povrće omekša, izvadimo papriku i oljuštimo je, jer se tada najlakše oljušti....
11. nov.
Drenjine - jesenja apoteka iz prirodeJedno od najrasprostranjenijeg žbunja u našoj zemlji je dren. Uzgaja se kao dekorativna biljka i raste na mestima sa nadmorskom visinom do 1300 m. Drenjina je plod žbunastog drveća. Crvene je boje, duguljasta i sa vretenastom...
02. april
Jesenja supa sa bratvurstomOperemo i očistimo povrće za supu. Krompir, praziluk, paškanat, čičoku i šargarepu sečemo na krupnije komade.
Skuvamo ih u posoljenom bujonu od povrća dok ne bude gotovo. U njega stavljamo celu grančicu čubra. Pasiramo...
09. januar
Jesenja torta sa jabukamaRerna 175-180 stepeni.
Kalup za tortu prečnika 24 cm, namazan i obložen papirom za pečenje.
1. Počinjemo sa pripremom fila. Pomešamo žumanca sa šećerom, mutimo žicom dok se ne zgusne, dodajemo skrob i 4 supene kašike...
21. maj
Jesenja torta od palačinakaU veliki tanjir stavljamo prvu palačinku. Namažemo je majonezom i ređamo viršle isečene na kružiće.
Stavljamo drugu i namažemo sa malo ljutenice i izmrvimo jedan deo sira. Na treću palačinku mažemo majonez i izrendamo...
29. okt.
Jesenja pita od jabukaUmutite jaja sa šećerom. U njih dodajte ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom.
Od testa koje ste dobili, odvojite lopticu veličine jabuke, koju ćete koristiti kasnije. Sipajte ostatak testa u...
27. okt.
Jesenja salata sa prosomSkuvajte proso prema uputstvu na pakovanju.
Obično se kuva u odnosu 3:1 (voda:proso) oko 20 minuta. Ako se prekuva ljušteni proso, može da se pretvori u kašu, zato pazite.
Nakon što je gotov, prebacite u veliku cediljku...
08. april
Jesenja čorba sa piletinomPropržiti crni luk na ulju. Oljuštiti krompir i oprati i iseći na kocke. Dodati luku krompir i dodati vodu. Kad se krompir skuva, ručnim miserom izblendati.
Pileće grudi iseći na komade, papriku i crvenu i zelenu oprati...
02. sep.
Jesenja pita od bundeveOd svih sastojaka za koru zamesite testo i razvijte u kalup za pitu. Ostavite ga u frižideru dok ne spremite nadev.
Skuvanu bundevu izgnječite u pire. Dodajte i ostale sastojke za nadev. Nakon što sve dobro promešate sipajte...
06. jul