Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jesetra u rerniJesetra u rerni
12. jul
Prijatno sa ovom hranljivom jesetrom u rerni!...
Jesetra u pikantnom paradajz sosuJesetra u pikantnom paradajz sosu
28. avgust
Pecite jesetru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok riba ne bude spremna. Jesetra u pikantnom paradajz sosu je veoma ukusna. Prijatno!...
Jesetra na mađarski načinJesetra na mađarski način
19. sep.
Posolimo očišćene porcije jesetre, posipamo alevom paprikom, stavljamo u šerpu, nalivamo malo vode i dinstamo pod poklopcem dok ne omekša. Ređamo gotove porcije u zagrejan pleh....
Jesetra u raskošnom sosu u rerniJesetra u raskošnom sosu u rerni
17. dec.
Jesetra u rasokošnom sosu u rerni je sjajna za večeru!...
JesetraJesetra
24. jul
Ukoliko još uvek niste rešili kako da pripremite Vašu jesetru, možete se zaustaviti na Đuveč od jesetre ili Dinstanoj jesetri. Koristi od jesetre Meso jesetre je vrlo korisno, iz mnogih razloga....
Jesetra plakija iz rerneJesetra plakija iz rerne
14. jul
Očistimo ribu, operemo i isečemo na komade. Luk, beli luk i celer sečemo na kockice i pržimo dok ne omekšaju, dodajemo brašno, promešamo i razredimo bujonom. Posolimo zapršku i dodajemo začine. Ribu poređamo u pleh, prelivamo...
Jesenja čorbicaJesenja čorbica
09. januar
Sipajte vodu u šerpu i stavite na vatru da se ugreje. Svo povrće očistite i operite. Crvenu i zelenu papriku isecite na ne mnogo sitne komade. Struk praziluka i šargarepe isecite na krugove, a krompir kad oljuštite isecite...
Jesenja salataJesenja salata
19. maj
Očišćene i oprane šargarepu, repu i celer naseći. Sjedniti ih, posoliti, dodati sok od limuna i preliti majonezom. Smesu podeliti na porcije, garnirati paradajzom, nasečenim na kockice, pa posuti sitno naseckanim mirođijom...
Jesenja limunadaJesenja limunada
31. mart
Očistite kruške i jabuke od semenki, nemojte ih ljuštiti i isecite na komade. Uzmite veliku cediljku ili onu za ceđenje testenine, sa krupnijim rupicama. Stavite isečeno voće u nju zajedno sa zrnima nara, a po želji možete...
Jesenja monodijeta sa bundevomJesenja monodijeta sa bundevom
19. okt.
Jesenja dijeta sa bundevom je stroga i ne koristi upotrebu napitaka kao što je kafa. Njena alternativa u dijeti je zeleni čaj bez zaslađivanja....
Nacrtana jesenja tortaNacrtana jesenja torta
13. nov.
Za koru: Mikserom umutite jaja zajedno sa šećerom dok ne pobele. Dodajte prosejano brašno sa kakaom, praškom za pecivo i vanilom. Obložite dno kalupa za torte prečnika 26 cm papirom za pečenje. Smesu sipaje i pecite koru...
Jesenja torta-salataJesenja torta-salata
04. nov.
Krompir i cvekla se skuvaju u dve odvojene posude. Ostavljamo da se ohlade. Cvekla se krupnije izrenda, a krompir se iseče na kockice. Jabuke se oljušte i takođe se iseku na kockice. U posudi se pomešaju majonez i pavlaka...
Šarena jesenja salataŠarena jesenja salata
04. dec.
Očistite povrće i oljuštite ga. Narendajte svako u odvojenu posudu. Na kraju ih pažljivo pomešajte u veliku posudu. Umutite sirće, maslinovo ulje, so i šećer i prelijte salatu. Blago promešajte i raspodelite u tanjire...
Vitaminska jesenja salataVitaminska jesenja salata
11. okt.
Kupus se očisti od spoljašnjih listova i iseče na fine trakice. Posoli se sa malo soli i protrlja rukama da omekša. Šargarepu i krastavac oljuštite i takođe isecite na trakice. Tikvica, ako je mlada ne ljušti se prehodno...
Jesenja veganska salataJesenja veganska salata
08. dec.
Operite spanać, dobro ga osušite papirnim ubrusom. U posudu sipajte ulje i sirće, promešajte, dodajte spanać, ponovo promešajte i ostavite 5-10 minuta. Očistite japansku jabuku, avokado i cveklu i isecite ih na polumesece...
Crvena jesenja supaCrvena jesenja supa
11. nov.
Oljuštite krompir i šargarepu. Svo povrće isečemo na krupnije komade i stavimo da se kuva. Kada voda provri, dodajte začine. Nakon što povrće omekša, izvadimo papriku i oljuštimo je, jer se tada najlakše oljušti....
Jesenja krem čorbaJesenja krem čorba
31. avgust
Jesenja krem čorba je gotova....
Drenjine - jesenja apoteka iz prirodeDrenjine - jesenja apoteka iz prirode
02. april
Jedno od najrasprostranjenijeg žbunja u našoj zemlji je dren. Uzgaja se kao dekorativna biljka i raste na mestima sa nadmorskom visinom do 1300 m. Drenjina je plod žbunastog drveća. Crvene je boje, duguljasta i sa vretenastom...
Jesenja supa sa bratvurstomJesenja supa sa bratvurstom
09. januar
Operemo i očistimo povrće za supu. Krompir, praziluk, paškanat, čičoku i šargarepu sečemo na krupnije komade. Skuvamo ih u posoljenom bujonu od povrća dok ne bude gotovo. U njega stavljamo celu grančicu čubra. Pasiramo...
Jesenja torta sa jabukamaJesenja torta sa jabukama
21. maj
Rerna 175-180 stepeni. Kalup za tortu prečnika 24 cm, namazan i obložen papirom za pečenje. 1. Počinjemo sa pripremom fila. Pomešamo žumanca sa šećerom, mutimo žicom dok se ne zgusne, dodajemo skrob i 4 supene kašike...
Jesenja torta od palačinakaJesenja torta od palačinaka
29. okt.
U veliki tanjir stavljamo prvu palačinku. Namažemo je majonezom i ređamo viršle isečene na kružiće. Stavljamo drugu i namažemo sa malo ljutenice i izmrvimo jedan deo sira. Na treću palačinku mažemo majonez i izrendamo...
Jesenja pita od jabukaJesenja pita od jabuka
27. okt.
Umutite jaja sa šećerom. U njih dodajte ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom. Od testa koje ste dobili, odvojite lopticu veličine jabuke, koju ćete koristiti kasnije. Sipajte ostatak testa u...
Jesenja salata sa prosomJesenja salata sa prosom
08. april
Skuvajte proso prema uputstvu na pakovanju. Obično se kuva u odnosu 3:1 (voda:proso) oko 20 minuta. Ako se prekuva ljušteni proso, može da se pretvori u kašu, zato pazite. Nakon što je gotov, prebacite u veliku cediljku...
Jesenja čorba sa piletinomJesenja čorba sa piletinom
02. sep.
Propržiti crni luk na ulju. Oljuštiti krompir i oprati i iseći na kocke. Dodati luku krompir i dodati vodu. Kad se krompir skuva, ručnim miserom izblendati. Pileće grudi iseći na komade, papriku i crvenu i zelenu oprati...
Jesenja pita od bundeveJesenja pita od bundeve
06. jul
Od svih sastojaka za koru zamesite testo i razvijte u kalup za pitu. Ostavite ga u frižideru dok ne spremite nadev. Skuvanu bundevu izgnječite u pire. Dodajte i ostale sastojke za nadev. Nakon što sve dobro promešate sipajte...