Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kaberne FranKaberne Fran
05. okt.
Rodna povezanost Kaberne frana i Kaberne sovinjona je negirana od strane naučnika dugo vremena. Ipak nakon sprovedene DNK analize postaje jasno da Kaberne sovinjon potiče od ukrštavanja Kaberne frana i sovinjon blana....
Kaberne SovinjonKaberne Sovinjon
08. mart
Istorija Kaberne Sovinjona Kaberne Sovinjon je jedna od najvažnijih sorti za stvaranje najboljih francuskih vina....
Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?Kakva je razlika između Merloa i Kabernea?
23. januar
Najpoznatije poznate vrste crnog vina su Merlo (Merlot) i Kaberne (Cabernet). Obe vrste vina odlično idu uz meso, a svaka od njih ima svoj specifičan ukus. Merlo i Kaberne potiču iz Bordoa, Francuska....
MalbekMalbek
09. dec.
se meša sa kaberne franom i gameom....
Sorte grožđa za vinoSorte grožđa za vino
11. okt.
1
Sorte od kojih se proizvodi crno vino Kaberne fran Lako je prepoznati da je poreklom iz Francuske. Masivi kaberne frana se uzgajaju u južnim delovima zemlje....
BordoBordo
09. januar
U njegovom sastavu se mogu osetiti note kaberne sovinjona, kaberne frana, merloa, karmenera, semijona, sovinjon blana, itd. Velike površine vinove loze su zaštitni znak Bordoa....
Šenin BlanŠenin Blan
20. feb.
Ako izuzmemo tu činjenicu, 70. godina prošlog veka je jedna trećina površine Šenin blanom žrtvovana zbog dosta modernijih sorti u to vreme - Sovinjon blan, Kaberne fran, Game....
KanajoloKanajolo
10. januar
Najpraktičnija varijanta jeste d akoristite klasične čaše za crno vino, koje se mogu koristiti i za druga crna vina (kao što je kaberne fran, karmener i rubin), ako ova vina ne iziskuju posebne čaše, koje će otkriti...
SanđovezeSanđoveze
08. januar
Uobičajene sorte za kupažiranje (kombinovanje) su Kaberne Sovinjon i Kabrene Fran. Uključivanje ovih sorti omogućava da se vinu izgradi struktura i kompleksnost, ali i da se poveća period odležavanja vina....
Svinjetina pečena na tihoj vatriSvinjetina pečena na tihoj vatri
16. dec.
Pecite u rerni 5 sati na 150 stepeni Kako ćete servirati svinjetinu je vaša stvar, ali čaša kabernea je prosto obavezna....
MortadelaMortadela
20. dec.
Jedna kvalitetna mortadela se može koristiti i kao dodatak belom ili crnom vinu /šenin blan, pino moni, kaberne fran, nebiolo, itd./....
Limburški SirLimburški Sir
05. okt.
Možete da se zaustavite na sajderu, pivu ili crnom vinu kao što je Bordi, Peti verdo ili Kaberne fran....
MerloMerlo
22. avgust
Smatra se da postoji veza između njega u vrsta Karmener i Kaberne Fran. Da li su to samo pretpostavke ili ozbiljne hipoteze koje će potvrditi savremena genetika, razjasniće se veoma uskoro....
Uz koje vino se jede jagnjetina?Uz koje vino se jede jagnjetina?
15. dec.
Ovde je izbor veći i dozvoljava kombinovanje jagnjetine čak i sa vinima koja imaju slađi ukus ili kiselkastu nijansu, kao što su kaberne, sira i pinotaž....
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Pa sledi: - Roze, penušava vina, bela vina od poslednje verbe - 6-8°C - Sovinjon blan - 8-10°C - Šardone - 10-12°C - Pino noar - 14°C - Malbek - 16°C - Kaberne sovinjon, Merlo, Karmener, Sira...
Vidal BlanVidal Blan
04. januar
Ledeno vino se može napraviti još od rizlinga, kaberne frana, kaberne sovinjona. Sve ove vrste imaju visak nivo kiselosti. Ledena vinski napici, koji se dobijaju od Vidal blana imaju srednju ili visoku gustinu....
Stilton - prefinjen delikatesStilton - prefinjen delikates
22. avgust
Stilton najbolje ide uz desertno vino kao što je Kaberne Sovinjon, Muskat, Šira i drugi. Takođe, servira se i sa prefinjenim jakim crvenim vinom....
ParmezanParmezan
18. jul
Ovaj italijanski sir se odlično slaže sa Kianti i sa drugim jakim crnim vinima, kao što je to Kaberne Sovinjon, Pino Noar, Crveni Bordo, Kaberne frank, Merlo, Rioha, Chianti Classico, Ribera del Duero, Zinfandel...
Koje vino odgovara uz pačetinu?Koje vino odgovara uz pačetinu?
16. dec.
Kaberne Sovinjon i Merlo, kao i bela vina nisu podebno odgovarajuća za pačetinu, jer imaju relativno lakši ukus i punoću....
Koje vino je pogodno za zečetinu?Koje vino je pogodno za zečetinu?
02. dec.
Da, takva su: - muskat; - merlo; - šardone; - kaberne; - šira; - roze i mnoga druga....
Koje vino ide uz teletinu?Koje vino ide uz teletinu?
02. feb.
Preporučujemo vam da teleće meso poslužite uz Kaberne Sovinjon, Bordo, Siru, Širaz ili Zinfandel, kao i uz Merlo....
Svinjski špikovani kontra fileSvinjski špikovani kontra file
12. sep.
Beleška: koristila sam dobro crno vino Kaberne Sovinjon. Na jednoj slici pokazujem u kakvoj posudi je zapečen špikovani file. Ako se ne raspolaže sličnom, slobodno može da se koristi i duboka vatrostalna posuda....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Najbolje ide uz crvena vina - Kaberne sovinjon, Merlo, Sira i špansko Tempraniljo. U 100 g sira Mančego ima oko 250 kalorija, 20 g masti i 20 g proteina....
Koje je vino jače?Koje je vino jače?
24. januar
U ovoj grupi su Šardone, Vionie, Sira, Kaberne Sovinjon i Merlo, Garnača, Širaz, Pinotaž....
ČedarČedar
13. jul
Čedar po pravilu može da se servira sa šardoneom, sovinjon balankom, rizlingom, kaberne sovinjonom i pino noarom....