Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kajmak pitaKajmak pita
24. jun
Potom dodati mlako mleko i mlaku vodu, omekšali margarin, jaja i kajmak, pa postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta....
Mleveno meso - bugarska kajmaMleveno meso - bugarska kajma
27. jun
Kuvanje s mlevenim mesom Od mlevenog mesa- kajme se prave bugarska jela, sa kojim je njihova kuhinja popularna u celom svetu - tradicionalne musaka, sarma od kupusa, punjene paprike s mlevenim mesom i pirinčem, ćuftice...
Kajmak Ekmek KadaifKajmak Ekmek Kadaif
04. feb.
Prvo se priprema kadaif tako što se za taj cilj veoma sitno isecka i rasporedi se u veliku tepsiju. Pomeša se sa istucanim orasima. Maslac se proprži i kadaif se zaliva njima. Stavlja se u rernu da se peče dok ne dobije...
Značenje kajmaka za perfektni espresoZnačenje kajmaka za perfektni espreso
20. nov.
Šta je u stvari kajmak? Kajmak je mirisna, crvenkasto-braon pena koja se nalazi na vrhu espresa. Nastaje kada se mehurići vazduha kombinuju sa fino mlevenom kafom....
Kako se pravi kajmak na kafi?Kako se pravi kajmak na kafi?
28. avgust
Najbolji i najukusniji kajmak se dobija od sveže pržene kafe koja je ostavljena da odstoji oko dve nedelje....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Od mleka se skida kajmak koji treba da je dosta gust. Nakon toga odstoji na hladnom nekoliko dana i pavlaka je gotova. Pavlaka može da se dobije i od pasterizovanog kajmaka....
Kako da sami napravimo čist maslac?Kako da sami napravimo čist maslac?
25. januar
Velikom drvenom kašikom pažljivo pokupite kajmak i sipajte ga u posudu. Imajte na umu da vam za 1 litar kajmaka treba oko 5 litara mleka. Kada ste kajmak sipali u posudu, počnite da ga mutite mikserom....
PavlakaPavlaka
14. jul
Pavlaka je u suštini moderan naziv za kajmak. U prošlosti se dobijala skupljanjem kajmaka sa svežeg mleka, danas se pavlaka odvaja centrifugom. Da bi bila prava pavlaka mora da ima bar 10% mlečne masti....
Kako da napravimo pavlaku?Kako da napravimo pavlaku?
18. dec.
Skida se kajmak sa mleka, koji je veoma gust....
Domaći maslacDomaći maslac
18. nov.
Nakon kuvanja odvajam kajmak u staklenu teglu i stavljam u zamrzivač. Za tri nedelje, tj. od otprilike 15 l mleka sakupljam otprilike 300 grama lepog gustog kajmaka....
Fusili sa tunjevinom i siromFusili sa tunjevinom i sirom
21. maj
Procedimo makarone, pa naspemo kajmak, kocicke fete, kockice bri sira, tunu iz konzerve , kiselo mleko i vratimo na ringlu ali na toplu ringlu ne na vruću, pa izmešamo sve dok se ne rastope kajmaki bri sir....
Kako se određuje masnoća mleka?Kako se određuje masnoća mleka?
17. januar
Za to vreme, kajmak (masnoća) iz mleka treba da se izdvoji. Uzmite lenjir i proverite rezultat. Svaki milimetar kajmaka odgovara procentu masnoće - kajmak debljine 3 mm znači da mleko ima 3 procenata masnoće....
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Tako kafa polako ključa i nastaje lep kajmak. Nakon prvog ključanja, kafa se skida sa vatre i ponovo stavlja da proključa....
Pravi domaće pripremljeni kravlji maslacPravi domaće pripremljeni kravlji maslac
05. januar
Potrebno je da se pokupi više kajmaka. Ukoliko sveže mleko kuvate nekoliko puta sedmično ili u mesecu, prosto sakupljajte kajmak i čuvajte ga u zamrzivaču ili komori. Bilo bi dobro da se sakupi barem jedna šolja za čaj....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Za vreme kuvanja ćete videti da će se stvoriti kajmak koji treba brzo da skinete kašikom i da stavite u posebnu posudu. To radite dok ne pokupite ceo kajmak, a ako je potrebno možete ugrejati mleko ponovo....
Čizkejk sa malinama u čašiČizkejk sa malinama u čaši
27. feb.
Umesto "ala" kajmaka možete koristiti neki drugi neslani sir. Prijatno!...
Domaći kravlji maslacDomaći kravlji maslac
28. okt.
Od pripremljenog domaćeg kiselog mleka skinite kajmak sa površine. U kanister od 5 litara sipajte vodu, kiselo mleko i kajmak....
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeKako da napravimo pravi espreso kod kuće
22. nov.
Bogat tamno-smeđi krem nazvan kajmak ili pena na površini šoljice je najbolji pokazatelj pravilno skuvane količine espresa....
Omlet sa sirom i kajmakomOmlet sa sirom i kajmakom
17. nov.
U tiganj staviti kajmak i sir, pa izgnječiti. Pržiti dok sir ne počne da ključa, a kajmak se istopi. Dodati umućena jaja i pržiti uz mešanje. Gotovo je kad jaja očvrsnu. Količinu soli prilagoditi siru....
Šta sadrži pavlaka za kuvanje?Šta sadrži pavlaka za kuvanje?
09. maj
I za one od vas, koji se nisu sami setili, pavlaka je u stvari moderan naziv za kajmak....
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Da bi imali dobru kremu (kajmak), džezva bi trebalo da bude uža na vrhu. Zatim se piće polako sipa da bi se kajmak sačuvao....
Nemasni i neslani domaći sitni sirNemasni i neslani domaći sitni sir
11. sep.
Dok se hladi, odvojite kajmak kašikom čim se formira i nastavite dok ne prestane da stvara kajmak. Vraćamo mleko na šporet i zagrevamo. Dodajte kiselo mleko i rastvorite ga unutra....
Pogačice sa kajmakomPogačice sa kajmakom
15. avgust
Sjediniti 1 belance i kajmak i puniti udubljenja.1 žumance razmutiti, premazati pogačice (u krug, ne preko kajmaka). Posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta....
Fusili sa jagnjetinomFusili sa jagnjetinom
08. april
Procediti fusile, vratiti ih u šerpu, pa dopdati kajmak i mešati toliko dok se kajmak ne rastopi, pa tek onda dodati grčki jogurt. Sitno iseckamo jagnjeće pečenje i spojimo sa fusilima. Promešamo i serviramo u tanjire....
Jogurt sladoled sa kikiriki puteromJogurt sladoled sa kikiriki puterom
12. feb.
Ako nemate kajmak dodajte kiselo mleko visoke masnoće. Med možete da zamenite eritrolom, stevijom ili pekmezom po vašem ukusu. Blendujte nekoliko sekundi....