Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kantučini sa likeromKantučini su duplo pečeni tvrđi, ali veoma ukusan italijanski keks. Prema italijanima, ovaj suvi kolač se jede sa desertnim vinom. Tradicionalno se priprema za Božić, ali provereno - možete jesti u svako doba....
29. jul
Kantučini od orahaU velikoj posudi umutite jaja zajedno sa šećerom i maslinovim uljem, dodajte so i vanilu.
Dodajte i brašno zajedno sa praškom za pecivo i mešajte dok se ne dobije lepljivo testo, koje se odvaja od ivica.
Podelite testo...
24. dec.
Kantučini sa komadićima čokoladeObično se kantučini sa komadićima čokolade poslužuju sa crvenim vinom, ali odlično idu i uz kaficu ;)...
07. feb.
Kantučini sa sušenim voćemIzvadite tepsiju iz rerne i ostavite kantučine da se u potpunosti ohlade.
Kantučine sa sušenim voćem prebacite u kutiju ili teglu koja se gusto zatvara.
Prijatno!...
08. januar
Italijanski kantučini sa suvim voćemPotpuno ohlađene kantučine čuvajte u zatvorenoj tegli. Imaju dug rok trajanja. Suvo voće je po izboru, možete koristiti bilo kakvo suvo voće....
31. jul
Zdravi toskanski kantučini sa brusnicamaNatopimo brusnice 2-3 sata.
Sameljemo ovsene pahuljice u brašno u blenderu ili mlinu za kafu.
Zamesimo ne mnogo tvrdo i lepljivo testo od ovsenih pahuljica, konopljinog brašna, jaja, brusnica, urmi (bez koštica i isečene...
02. april
Vegan kakao kantučini sa lešnicimaVegan kakao kantučini sa lešnicima su gotovi!
Hrskave slatke italijanske piškote - omiljene deci i odraslima!
Čudesno ukusno!...
23. jul
Kantučini sa orašastim i sušenim voćemIzvade se i seku se na tanke kriške, nakon čega se kantučini opet stavljaju da se peku 10 minuta....
01. okt.
Čokoladne piškote Kantučini sa orašastim plodovimaPoređajte ponovo u tavu i pecite Kantučini još 8-9 minuta....
05. maj
Božićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarineUmutite jaje. Dodajte mu ispasiranu bananu, iseckane urme, narendan đumbir (nemojte preterivati, da ne bud eljuto, već je potrebno samo da se oseti aroma), rendana kora mandarine i ceđeni sok, orašasti plodovi - iseckani....
10. maj
Integralni kantučini sa orasima i smeđim šećeromJedna drugačija i zdrava verzija sjajnih italijanskih piškota Kantučini.
Odmerimo sastojke pomoću šolje zapremine 250 ml....
21. jul
Aromatični kantučiniUmutite 5 jaja sa šećerom, da dobijete vazdušastu smesu. Dodajte so, maslac i koru pomorandže. Umutite dobro. Sipajte unutra i brašno prosejano s praškom za pecivo. Dodajte blago zapečene bademe na tiganju. Zamesite glatko...
05. jul
Domaći kantučiniSastojci su odokativno. Šećera je manje od brašna. Sve promešamo ručno. Testo podelimo na dva jednaka dela.
Pospite radnu površinu brašnom i razvucite testo na dva duguljasta hlepčića. Pecite na 160 stepeni 30 minuta....
22. mart
Božićni kantučiniKantučine pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene.
Izvadite za 10 minuta. Nakon toga isecite po dijagonali na kriške i ponovo stavite u pleh sa isečenim delom na gore....
29. dec.
Kantučini bez glutenaNa dno posude u kojoj ćete mesri izazovne katučine izmrvite steviju na prah. Dodajte prstohvat soli, jaje, korice od limuna. SIpajte brašno i promešajte.
Sve promešajte rukom. Pošto je lopta bila mnogo suva dodala sam...
01. april
Praznični italijanski kantučiniStavite kantučine u kutiju i poslužite ih na prazničnu trpezu.
Praznični italijanski kantučini su veoma ukusni....
20. nov.
Omiljeni deserti ItalijanaKantučini: Ovo su sitni kolačići koji po obliku podsećaju na iseckane kriškice francuskog hleba u kojem ima badema i arome vanile....
06. nov.
Tajna pravih italijanskih piškotaDanas u različitim delovima Italije oni su poznati još kao kantučini, pod uticajem kulture i različitosti svakog posebnog grada....
27. okt.
Idealan krem za piškotePiškote, poznate kao piškote di Prato, kao i kantučini, predstavjaju biskvite ispečene sa obe strane. One su tvorevina omiljene nam italijanske kuhinje, a prvi put su napravljene u italijanskom gradu Prato....
28. jul
Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?Na osnovu ovog osnovnog znanja možemo predvideti šta je korisno za učenika da jede pre polaska u školu ili tokom vremena predviđenog za doručak u školskoj kantini....
14. nov.
Torta od oraha sa kremom od bundeveMoj ukras za ovu vegansku tortu se sastoji iz raznih bombona, kantučinija i amareta, kupljenih u prodavnici plus domaćih bombona od bundeve, jedne pokrivene čokoladom druge ne....
28. dec.
Skandinavski štapići sa bademimaAko volite kolačiće sa bademom i kantučine, dopašće vam se i ovi predivni štapići inspirisani skandinavskom kuhinjom.
U posudi se izmeša brašno, so i prašak za pecivo.
U posudi se muti maslac i krem sir....
07. jun