Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kantučini sa likeromKantučini sa likerom
29. jul
Kantučini su duplo pečeni tvrđi, ali veoma ukusan italijanski keks. Prema italijanima, ovaj suvi kolač se jede sa desertnim vinom. Tradicionalno se priprema za Božić, ali provereno - možete jesti u svako doba....
Kantučini od orahaKantučini od oraha
24. dec.
U velikoj posudi umutite jaja zajedno sa šećerom i maslinovim uljem, dodajte so i vanilu. Dodajte i brašno zajedno sa praškom za pecivo i mešajte dok se ne dobije lepljivo testo, koje se odvaja od ivica. Podelite testo...
Kantučini sa komadićima čokoladeKantučini sa komadićima čokolade
07. feb.
Obično se kantučini sa komadićima čokolade poslužuju sa crvenim vinom, ali odlično idu i uz kaficu ;)...
Kantučini sa sušenim voćemKantučini sa sušenim voćem
08. januar
Izvadite tepsiju iz rerne i ostavite kantučine da se u potpunosti ohlade. Kantučine sa sušenim voćem prebacite u kutiju ili teglu koja se gusto zatvara. Prijatno!...
Italijanski kantučini sa suvim voćemItalijanski kantučini sa suvim voćem
31. jul
Potpuno ohlađene kantučine čuvajte u zatvorenoj tegli. Imaju dug rok trajanja. Suvo voće je po izboru, možete koristiti bilo kakvo suvo voće....
Zdravi toskanski kantučini sa brusnicamaZdravi toskanski kantučini sa brusnicama
02. april
Natopimo brusnice 2-3 sata. Sameljemo ovsene pahuljice u brašno u blenderu ili mlinu za kafu. Zamesimo ne mnogo tvrdo i lepljivo testo od ovsenih pahuljica, konopljinog brašna, jaja, brusnica, urmi (bez koštica i isečene...
Vegan kakao kantučini sa lešnicimaVegan kakao kantučini sa lešnicima
23. jul
Vegan kakao kantučini sa lešnicima su gotovi! Hrskave slatke italijanske piškote - omiljene deci i odraslima! Čudesno ukusno!...
Kantučini sa orašastim i sušenim voćemKantučini sa orašastim i sušenim voćem
01. okt.
Izvade se i seku se na tanke kriške, nakon čega se kantučini opet stavljaju da se peku 10 minuta....
Čokoladne piškote Kantučini sa orašastim plodovimaČokoladne piškote Kantučini sa orašastim plodovima
05. maj
Poređajte ponovo u tavu i pecite Kantučini još 8-9 minuta....
Božićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarineBožićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarine
10. maj
Umutite jaje. Dodajte mu ispasiranu bananu, iseckane urme, narendan đumbir (nemojte preterivati, da ne bud eljuto, već je potrebno samo da se oseti aroma), rendana kora mandarine i ceđeni sok, orašasti plodovi - iseckani....
Integralni kantučini sa orasima i smeđim šećeromIntegralni kantučini sa orasima i smeđim šećerom
21. jul
Jedna drugačija i zdrava verzija sjajnih italijanskih piškota Kantučini. Odmerimo sastojke pomoću šolje zapremine 250 ml....
Aromatični kantučiniAromatični kantučini
05. jul
Umutite 5 jaja sa šećerom, da dobijete vazdušastu smesu. Dodajte so, maslac i koru pomorandže. Umutite dobro. Sipajte unutra i brašno prosejano s praškom za pecivo. Dodajte blago zapečene bademe na tiganju. Zamesite glatko...
Domaći kantučiniDomaći kantučini
22. mart
Sastojci su odokativno. Šećera je manje od brašna. Sve promešamo ručno. Testo podelimo na dva jednaka dela. Pospite radnu površinu brašnom i razvucite testo na dva duguljasta hlepčića. Pecite na 160 stepeni 30 minuta....
Božićni kantučiniBožićni kantučini
29. dec.
Kantučine pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene. Izvadite za 10 minuta. Nakon toga isecite po dijagonali na kriške i ponovo stavite u pleh sa isečenim delom na gore....
Kantučini bez glutenaKantučini bez glutena
01. april
Na dno posude u kojoj ćete mesri izazovne katučine izmrvite steviju na prah. Dodajte prstohvat soli, jaje, korice od limuna. SIpajte brašno i promešajte. Sve promešajte rukom. Pošto je lopta bila mnogo suva dodala sam...
Praznični italijanski kantučiniPraznični italijanski kantučini
20. nov.
Stavite kantučine u kutiju i poslužite ih na prazničnu trpezu. Praznični italijanski kantučini su veoma ukusni....
PiškotePiškote
28. jul
Kantučini, koji su "mali uglovi", se danas tradicionalno pripremaju u Toskani....
Omiljeni deserti ItalijanaOmiljeni deserti Italijana
06. nov.
Kantučini: Ovo su sitni kolačići koji po obliku podsećaju na iseckane kriškice francuskog hleba u kojem ima badema i arome vanile....
Tajna pravih italijanskih piškotaTajna pravih italijanskih piškota
27. okt.
Danas u različitim delovima Italije oni su poznati još kao kantučini, pod uticajem kulture i različitosti svakog posebnog grada....
Idealan krem za piškoteIdealan krem za piškote
28. jul
Piškote, poznate kao piškote di Prato, kao i kantučini, predstavjaju biskvite ispečene sa obe strane. One su tvorevina omiljene nam italijanske kuhinje, a prvi put su napravljene u italijanskom gradu Prato....
Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?
14. nov.
Na osnovu ovog osnovnog znanja možemo predvideti šta je korisno za učenika da jede pre polaska u školu ili tokom vremena predviđenog za doručak u školskoj kantini....
Torta od oraha sa kremom od bundeveTorta od oraha sa kremom od bundeve
28. dec.
Moj ukras za ovu vegansku tortu se sastoji iz raznih bombona, kantučinija i amareta, kupljenih u prodavnici plus domaćih bombona od bundeve, jedne pokrivene čokoladom druge ne....
Skandinavski štapići sa bademimaSkandinavski štapići sa bademima
07. jun
Ako volite kolačiće sa bademom i kantučine, dopašće vam se i ovi predivni štapići inspirisani skandinavskom kuhinjom. U posudi se izmeša brašno, so i prašak za pecivo. U posudi se muti maslac i krem sir....