Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

KaparKapar
30. jun
Mariniran kapar može čak da se konzumira i samostalno. Mali kapar nakon berbe se suši na prirodnoj sunčevoj svetlosti pre nego što se potopi u marinadu....
Kapa od ruske salateKapa od ruske salate
04. feb.
Kapa od ruske salate je gotova....
Kolači za Helouvin - Vešticina kapaKolači za Helouvin - Vešticina kapa
30. januar
1. Za testo prosejte u posudu brašno sa kakaom. Dodajte žumance i meki maslac i zamesite testo. oformite u loptu i ostavite 15 minuta u frižideru. 2. Razvijte čokoladno testo između dve silikonske podloge ili dva lista...
Moja kapamaMoja kapama
04. avgust
Pre serviranja kapamu sipajte u veliku posudu za pečenje i rasporedite joj sadržaj, a u svaku porciju stavite od svake vrste mesa, pirinač i kupus....
Rodopska kapamaRodopska kapama
24. dec.
Kokošku/petla natrljamo solju i biberom i prelivamo vodom da vri. Ako više volite možete iseći na porcije i da nije cela. Luk sitno isecite i pržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju. Stavite pirinač i kad se malo zaprži...
Veličanstvena kapamaVeličanstvena kapama
29. nov.
U dubokoj posudi na dno poređamo listove kupusa i slaninu, isečenu na kriške. Meso poređamo na redove, između divljači stavljamo slaninu, a između drugog mesa stavljemo isečeni kupus, sveklu, pečurke i biber. Odozgo...
Kokošija kapamaKokošija kapama
21. sep.
Očistimo i operemo kokošku. Nakon toga je sečemo na porcije. Isečemo kiseli kupus sitno i dinstamo ga sa 2 supene kašike maslaca. Kad se izdinsta, dodajemo alevu papriku i dobro promešamo. Uzimamo đuvečaru i ređamo...
Domaća kapamaDomaća kapama
03. april
Od mlevenog mesa, pirinča, bibera, aleve paprike i čubra po ukusu, prave se sarme. Na dno glinene posude stavljamo ulje, dva velika lista kupusa. Odozgo poređamo svinjsko meso, isečeno na parčiće. Preko mesa stavljamo...
Sveža salata od bulgura, rukole i kaparaSveža salata od bulgura, rukole i kapara
22. feb.
1. Ako koristite krupniji bulgur stavite posudu sa vodom na ringlu na umerenu do jaku vatru. Čim provri, sipajte zrnca, prstohvat soli i kuvajte 8 minuta. Nakon što je gotovo, poklopite poklopcem da se zapari i ostavite tako...
Kapama u đuvečariKapama u đuvečari
11. avgust
Na dno đuvečare stavljamo masnoću i lostove kupusa. Poređamo sarme, pripremljene od seckanom mesa, pirinča, začinjenih kuminom, biberom i čubrom. Uvijene sarme posipamo biberom. Na njih poređamo prethodno začinjene...
Tradicionalna bugarska kapamaTradicionalna bugarska kapama
14. avgust
Tradicionalna bugarska kapama se pravi od kiselog kupusa, pirinča, začina - luka, bibera, lovorovog lista, pimenta, kumina, belog luka, karanfilića, drugih vrsta mesa....
Kapama u đuvečaramaKapama u đuvečarama
30. avgust
Od kupusa odvojite 4 lista, a preostali sitno iseckajte u posudu. Isečeni kupus pospite alevom paprikom i promešajte. U malo masti propržite iseckan luk i dodajte mleveno meso. Mešajte dok se ne izmrvi i stavite pirinač...
Svinjske noge kapamaSvinjske noge kapama
30. avgust
Potopite pasulj prethodne noći u vodu na nabubri. Isecite paradajz na kockice. Sitno izdrobite paprike. Luk secite na krugove, šargarepu takođe. Svo povrće stavite u đuveč. Dodajte pasulj i noge. Začinite začinima...
Ukusna zečija kapamaUkusna zečija kapama
19. feb.
Kada voda ispari kapama je gotova za serviranje....
Praznična kapama LuksuzPraznična kapama Luksuz
14. feb.
U činiji pomešajte soja sos, čili sos, senf i biber. Svinjske šnicle uvaljajte u smesu. Od pilećeg filea napravite 4 šnicle. Njih takođe uvaljajte u marinadu. U đuvečaru stavite polovinu sitno narezanog kupusa pomesanog...
Kapama sa kiselim kupusomKapama sa kiselim kupusom
19. januar
Kapama sa kiselim kupusom je gotova....
Kapama a la BanskoKapama a la Bansko
27. mart
Postavite zemljanu posudu u rernu i ostavite kapamu da provri 30-40 minuta na 250 stepeni. Kada čujete da je počela da vri, smanjite na 160 i pecite je 4 sata....
Kapama po prvi putKapama po prvi put
06. sep.
Svinjsko meso isecite na šnicle, izlupajte i začinite biberom, alevom paprikom i majoranom. Biberom i alevom paprikom začinite pileće batake. Neka odstoje tako najmanje dva sata. Odvojite listove kupusa za sarme i još...
Kapama u zemljanom loncuKapama u zemljanom loncu
29. nov.
Prelijte ih vinom i ispecite kapamu u zagrejanoj rerni dok se svi sastojci ne skuvaju. Kapamu u zemljanom loncu poslužite dok je topla....
Kapama od domaće zečetineKapama od domaće zečetine
02. april
U šerpi sa uljem propržite meso i izvadite ga. Dodajte oljušten luk i neoljuštene čenove belog luka, isečenu šargarepu i kad se izdinsta stavljamo alevu papriku i dodajemo meso, masline, šljive, dunju, isečenu na kockice...
Kapama od divljeg zecaKapama od divljeg zeca
19. okt.
Očišćeno i prethodno u vodu potopljeno meso operite, ocedite, nasecite na komade i kuvajte ga u malo vode. Kada voda ispari, dodajte ulje, krupno nasečeni luk (manje glavice nasecite na četvrtine), oljušteni čen belog...
Kapama u Crock-potuKapama u Crock-potu
15. feb.
Na kraju zapečemo kapamu u rerni na 20-30 minuta, tako kako je u posudi, ali bez poklopca. Jedostavna kapama je gotova....
Kapama sa dve vrste mesaKapama sa dve vrste mesa
31. dec.
U glinenu đuvečaru prvo ređamo - isečeni kiseli kupus, posle isečemo svinjetinu na kockice i stavljamo preko šolju pirinča, sloj kiselog kupusa, pileće meso, isečeno na zalogaje i na kraju sloj kiselog kpusa. Između kupusa...
Domaća kapama sa jagnjećim mesomDomaća kapama sa jagnjećim mesom
26. dec.
Isečemo meso na porcije, posolimo i pobiberimo. U ekspres lonac poređamo polovinu mesa, a preko njega poređamo krompir isečen na kockice, sitno isečeno zelje, nanu i peršun. Odozgo stavljamo drugu polovinu brašna i...
Kapama od povrća iz rerneKapama od povrća iz rerne
06. april
Kapama od povrće je skroz posna i možete je servirati i toplu i hladnu. Jelo je ekonomično, lagano i u njemu nema jakih začina, što je odgovarajuće i za dečiju ishranu....