Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KanajoloKarakteristike kanajola
Vina sorte kanajolo imaju crnu boju, bogat ukus, koji podseća na zrele jagode. U isto vreme se osećaju i note kože....
10. januar
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeKarakteristične su mu narandžasta boja i crni donji kraj panja.
Pogledajte kako da kuvamo lisičarku.
Biserovka, Biserna pečurka (Amanita rubescens Pers.)...
22. jun
AndrogenKao i testosteron, pridaje telu muške karakteristike, ali u znatno manjoj meri. U istim količinama ga ima i kod muškaraca i kod žena....
26. dec.
KjantiU osnovu kjantija stavlja se grožđe sanđioveze, a dodaju mu se male količine Malvazija neera i Kanajola....
12. okt.
Široka melniška lozaKarakteristike široke melniške loze
Široka melniška loza je sorta koja se posebna, ne samo zato što se gaji samo na području Bugarske, već i zbog karakteristika koje poseduje. Ima jarku crvenu boju....
24. mart
KadarkaKarakterisitke Kadarke
Kao što smo već spomenuli, od sorte Kadarka dobijaju se crvena stona i desertna vina koja se karakterišu punim ukusom....
04. okt.
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaZa njega su karakteristične fine arome. Neverovatan ukus ovog mlečnog proizvoda je istovremeno sladak i slan. Često se koristi narendan za sendviče, salate, testenine i lazanje....
07. april
Šta je crni rum?Crni rum, pored specifične boje, ima i karakteristične prijatne note, izraženiji ukus i aromu....
15. feb.
Sovinjon blanKarakteristike Sovinjon blana
Vina sovinjon blan se karakterišu sočnošću i kristalnom čistoćom. Osnovna karakteristika sovinjon blana je trenutno prepoznatljiv, pronicljiv, svež, fin i izuzetno harmoničan ukus....
11. okt.
MrenaKarakteristike mrene
Crna mrena živi pri dnu vodenih bazena. Kada dođe proleće, ona ide ka dubljim zonama reka. Čim se voda zagreje, ova riba se upućuje ka bržim tokovima....
15. sep.
TraminacKarakteristike Traminca
Traminac nije toliko aromatičan i svetlije je boje prethodnik gevirctraminera koji, kako smo spomenuli, nosi ime sela Tramin u Italiji....
05. okt.
KarmenerZa vina od karmenera su karakteristične biljne arome, ukus dimljenog mesa, zelenih listova ili celera....
01. mart
Namaz sa avokadomPasirajte sastojke dok ne dobijete glatku masu karakteristične zelene boje. Dodajte so i biber po ukusu.
Namaz sa avokadom je gotov....
19. dec.
Kako da brže sazri avokado?Zbog hrapavosti i karakteristične zelene boje upoređivano je sa krokodilskom kožom. Vremenom su, međutim, otkrivene nezamenljive koristi avokada i njegovog čudesnog sastava....
26. nov.
Sorte grožđa za vinoTokom milenijuma, čovek je koristio ovu karakteristiku svežeg voća za proizvodnju pića koje je postalo sve popularnije. Danas postoji mnogo vinskih sorti grožđa....
11. okt.
1
Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?Ove karakteristike je čine poželjnim proizvodom za svakodnevnu upotrebu. Potpuno je pogodna za trudnice, bebe i malu decu....
19. april
Pino MoniZrna su mu mala karakteristične plavo-crne boje.
Nezavisno od toga što je malo podcenjem u poređenju sa svojim suparnicima, Pino Moni ima dosta prednosti u poređenju s njima....
08. okt.
Beli AmurKarakteristike belog amura
U dužinu beli amur dostiže preko 120 cm, a težina mu je oko 32 kg....
15. jun
Otrovna (lažna) mlečnicaRazlikovanje se vrši po nekoliko karakteristika: klobuk koji ima jako savijenu vlaknastu ivicu, ružičasti tonovi klobuka, kiseli lateks i asocijacije na brezu su pouzdane karakteristike za identifikaciju pečurke....
13. sep.
ArmanjakKarakteristike armanjaka
Armanjak je piće nezaboravnih karakteristika. On ima izuzetno dubok, jak i bogat ukus koji se oseća još nakon prvog gutljaja....
27. sep.
Pirinač BombaKao osnovnu karakteristiku kulinari navode njegovu odličnu sposobnost da apsorbuje ukuse i arome i da prilikom kuvanja uvek ostaje al dente, tj. rastresit i ceo....
06. jun
Pirinač KarnaroliZa salate i arnirunge se traže takođe određene karakteristike sorte pirinča....
03. avgust
Pile ili riba - šta je zdravije?Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu kada vršimo izbor na kojem od ova dva da insistiramo u našem režimu ishrane....
01. dec.