Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Zrakoperka u foliji iz rerneZrakoperka u foliji iz rerne
19. dec.
Očistimo zrakoperku, skidamo joj glavu i rep i operemo je. Osušimo krpom. Posolimo i pobiberimo ribu. Posipamo i sa malo suvog ruzmarina. U utrobu stavljamo malo soli i bibera....
Supa od zrakoperkeSupa od zrakoperke
04. jul
Prelijte očišćenu ribu sa 5 šolja vode. Skuvajte je 20 minuta zajedno sa usitnjenim lukom i peršunom. Dodajte ulje, biber i so. Izvadite ribu i procedite dobijeni bujon. Vratite bujon nazad na vatru i dodajte pirinač...
ZrakoperkaZrakoperka
03. okt.
Karakteristika zrakoperke Ova vrsta ribe se razvila tako da možee da živi i u slatkim i u slanim vodenim basenima. Ona obitava u slanim vodama, ali tokom perioda razmnožavanja migrira ka ušću reka....
Zrakoperka pečena na roštiljuZrakoperka pečena na roštilju
14. okt.
Zrakoperka pečena na roštilju se preliva sosom od kiselog mleka, soli, maslinovog ulja, istucanog belog luka, iseckane mirođije....
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeNajčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristike
22. jun
Karakteristične su mu narandžasta boja i crni donji kraj panja. Pogledajte kako da kuvamo lisičarku. Biserovka, Biserna pečurka (Amanita rubescens Pers.)...
AndrogenAndrogen
26. dec.
Kao i testosteron, pridaje telu muške karakteristike, ali u znatno manjoj meri. U istim količinama ga ima i kod muškaraca i kod žena....
Široka melniška lozaŠiroka melniška loza
24. mart
Karakteristike široke melniške loze Široka melniška loza je sorta koja se posebna, ne samo zato što se gaji samo na području Bugarske, već i zbog karakteristika koje poseduje. Ima jarku crvenu boju....
KadarkaKadarka
04. okt.
Karakterisitke Kadarke Kao što smo već spomenuli, od sorte Kadarka dobijaju se crvena stona i desertna vina koja se karakterišu punim ukusom....
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Za njega su karakteristične fine arome. Neverovatan ukus ovog mlečnog proizvoda je istovremeno sladak i slan. Često se koristi narendan za sendviče, salate, testenine i lazanje....
Šta je crni rum?Šta je crni rum?
15. feb.
Crni rum, pored specifične boje, ima i karakteristične prijatne note, izraženiji ukus i aromu....
Sovinjon blanSovinjon blan
11. okt.
Karakteristike Sovinjon blana Vina sovinjon blan se karakterišu sočnošću i kristalnom čistoćom. Osnovna karakteristika sovinjon blana je trenutno prepoznatljiv, pronicljiv, svež, fin i izuzetno harmoničan ukus....
ŠirazŠiraz
09. januar
Za njih su karakteristične i sveže arome....
MrenaMrena
15. sep.
Karakteristike mrene Crna mrena živi pri dnu vodenih bazena. Kada dođe proleće, ona ide ka dubljim zonama reka. Čim se voda zagreje, ova riba se upućuje ka bržim tokovima....
TraminacTraminac
05. okt.
Karakteristike Traminca Traminac nije toliko aromatičan i svetlije je boje prethodnik gevirctraminera koji, kako smo spomenuli, nosi ime sela Tramin u Italiji....
KarmenerKarmener
01. mart
Za vina od karmenera su karakteristične biljne arome, ukus dimljenog mesa, zelenih listova ili celera....
Namaz sa avokadomNamaz sa avokadom
19. dec.
Pasirajte sastojke dok ne dobijete glatku masu karakteristične zelene boje. Dodajte so i biber po ukusu. Namaz sa avokadom je gotov....
Kako da brže sazri avokado?Kako da brže sazri avokado?
26. nov.
Zbog hrapavosti i karakteristične zelene boje upoređivano je sa krokodilskom kožom. Vremenom su, međutim, otkrivene nezamenljive koristi avokada i njegovog čudesnog sastava....
Sorte grožđa za vinoSorte grožđa za vino
11. okt.
1
Tokom milenijuma, čovek je koristio ovu karakteristiku svežeg voća za proizvodnju pića koje je postalo sve popularnije. Danas postoji mnogo vinskih sorti grožđa....
Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?
19. april
Ove karakteristike je čine poželjnim proizvodom za svakodnevnu upotrebu. Potpuno je pogodna za trudnice, bebe i malu decu....
Pino MoniPino Moni
08. okt.
Zrna su mu mala karakteristične plavo-crne boje. Nezavisno od toga što je malo podcenjem u poređenju sa svojim suparnicima, Pino Moni ima dosta prednosti u poređenju s njima....
Beli AmurBeli Amur
15. jun
Karakteristike belog amura U dužinu beli amur dostiže preko 120 cm, a težina mu je oko 32 kg....
Otrovna (lažna) mlečnicaOtrovna (lažna) mlečnica
13. sep.
Razlikovanje se vrši po nekoliko karakteristika: klobuk koji ima jako savijenu vlaknastu ivicu, ružičasti tonovi klobuka, kiseli lateks i asocijacije na brezu su pouzdane karakteristike za identifikaciju pečurke....
ArmanjakArmanjak
27. sep.
Karakteristike armanjaka Armanjak je piće nezaboravnih karakteristika. On ima izuzetno dubok, jak i bogat ukus koji se oseća još nakon prvog gutljaja....
Pirinač BombaPirinač Bomba
06. jun
Kao osnovnu karakteristiku kulinari navode njegovu odličnu sposobnost da apsorbuje ukuse i arome i da prilikom kuvanja uvek ostaje al dente, tj. rastresit i ceo....
Pile ili riba - šta je zdravije?Pile ili riba - šta je zdravije?
01. dec.
Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu kada vršimo izbor na kojem od ova dva da insistiramo u našem režimu ishrane....