Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jesetra u rerniJesetra u rerni
12. jul
Prijatno sa ovom hranljivom jesetrom u rerni!...
Jesetra u pikantnom paradajz sosuJesetra u pikantnom paradajz sosu
28. avgust
Jesetru dobro operemo, isečemo na odreske i stavimo u tiganj sa uljem. Pripremamo sos od paradajz soka, bibera u zrnu i seckane ljute paprike, selena i aleve paprike. Sipajte sos preko ribe u plehu....
Kavijar od siraKavijar od sira
07. okt.
Prilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
Kavijar od grizaKavijar od griza
10. januar
Kad se griz zgusne skinite sa vatre i dodajte smesu od luka. Sipajte na tanjir i ukrasite kuvanim jajima. Možete servirati kao predjelo, i kao prilog....
Jesetra u raskošnom sosu u rerniJesetra u raskošnom sosu u rerni
17. dec.
Sipajte sos od ribe i procedite. Začinite sokom od limuna i žumancima. Prelijte ribu sosom i servirajte u odgovarajućem tanjiru. Jesetra u rasokošnom sosu u rerni je sjajna za večeru!...
Tarama kavijar od cipalaTarama kavijar od cipala
18. nov.
Taramu možete da napravite kako od crvenog, tako i od crnog kavijara. Sipamo sadržaj kavijara iz kutijice u posudu u koju dodajemo limunov sok i malo soli po ukusu (ovaj kavijar ima malo neslaniji ukus)....
Domaći kavijar od glavočaDomaći kavijar od glavoča
04. feb.
Dobijamo veoma gust kavijar, razredimo ga sa sokom od limuna i sa vrelom vodom - 2-3 supene kašike. Ostavljamo da bude gust po želji, ali nakon što odstoji u frižideru još više se zgusne....
Vegetarijanski kavijar od grizaVegetarijanski kavijar od griza
01. maj
Koristite kavijar kao namaz ili sa kriškama hleba....
Lažni kavijar od grizaLažni kavijar od griza
13. jul
Lažni kavijar od griza se servira sa ukrasom po želji, garniran sa prepečenim hlebom kao predjelo za ručak ili večeru....
Kavijar od pečenih patlidžanaKavijar od pečenih patlidžana
01. januar
Stavljamo patlidžan da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, pečemo dok ne omekša, oko 30-40 minuta. Da patlidžan ne naraste u rerni izbušite ga viljuškom. Kad bude gotov stavite ga u šerpu da se dinsta...
Kavijar od kiselog mlekaKavijar od kiselog mleka
23. jun
Od žumanaca i ulja se pravi majonez, koji se dodaje oceđenom kiselom mleku. Dodaje se narendani luk i so po želji. Dobijenu smesu dobro promešajte i ostavite u frižider da se stegne....
Kavijar od šargarepe i cvekleKavijar od šargarepe i cvekle
09. feb.
Prebacujemo u duboku posudu, dodajemo prethodno iseckan beli luk i začinimo solju, maslinovim uljem i sokom od limuna....
Kavijar od povrća u tegliKavijar od povrća u tegli
03. avgust
Rasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
Kavijar od babure i siraKavijar od babure i sira
22. dec.
Dodajemo pire od paprika i promešamo. Dodajemo majonez i ponovo promešamo. Ako je potrebno, ako sir nije dovoljno slan, posolimo. Prijatno!...
Kavijar od tikvica i orahaKavijar od tikvica i oraha
05. jun
Dodajemo malinovo ulje lagano i sok od limuna po ukusu. Promešamo. Ostavljamo u frižideru da se dovoljno ohladi. Serviramo kao predjelo, posuto sa malo peršuna i sa prepečenom kriškom....
Kavijar od patlidžana sa paprikamaKavijar od patlidžana sa paprikama
09. april
Servirajte kavijar od patlidžana hladna na kriški hleba ili kao predjelo. Izvor: 999 najnovijih i proverenih recepata iz 1940 godine....
Kavijar od patlidžana i tikvicaKavijar od patlidžana i tikvica
12. mart
Ovaj kavijar možemo servirati kao prilog, kao salatu ili namazan na debelo na tanku krišku hleba - kao sendvič....
Kavijar od sira sa sosom od mirođijeKavijar od sira sa sosom od mirođije
11. avgust
Za sos: Lagano umutimo pavlaku i dodajemo sok od limuna, mirođiju i biber. Kavijar serviramo u posudice, u sredinu pravimo udubljenje, u koje sipamo sos....
Kavijar od jaja, sira i krastavacaKavijar od jaja, sira i krastavaca
12. jul
Dodajemo u smesu od jaja i sira. Kiselo mleko pomešamo sa uljem, pasiranim belim lukom i sitno iseckanom mirođijom po ukusu i dodajemo u jaja, sir i krastavac. Dobro promešamo. Namažemo kavijar na kriške hleba....
Kavijar od belog luka, hleba i orahaKavijar od belog luka, hleba i oraha
19. okt.
Beli luk se istuca sa soli. Dodaju se orasi i istuca se. Dodaje se hleb namočen u vodi i smesa se veoma dobro umuti, uz postepano dodavanje ulja i na kraju se dodaje mleko, sirće i so....
Kavijar namaz od pečurakaKavijar namaz od pečuraka
25. nov.
Pečurke očistite, odsecite im drške. Dinstajte ih u ulju. Crni luk narendajte i dodajte u pečurke. Kada se smesa uprži, posolite i začinite biberom po ukusu, pa dodajte paradajz pire razređen sa malo vode. Svaku porciju...
Crni kavijarCrni kavijar
04. okt.
Postoje 24 vrste jesetri, 5 od njih žive u Kaspijskom moru ali samo 4 proizvode jestivi kavijar. Najpoznatija od te 4 vrste jesetre je beluga. Interesantna činjenica je da ikra čini 25% od težine beluge....
KavijarKavijar
10. jun
Gotov kavijar servirati ohlađen, a najlepši je sledećeg dana. Dekoracija je tradicionalna....
JesetraJesetra
24. jul
Tokom prvih godina prošlog veka, od najvećeg značaja je bila jesetra, koja je nastanjivala Crno, Kaspijsko i Azovsko more. Osim zbog mesa, jesetra je bila značajna i zbog dobijanja crnog kavijara....
Venac od povrća Jesenje izobiljeVenac od povrća Jesenje izobilje
07. feb.
Poređajte ispržene trake od patlidžana, lagano pritiskajući krajeve. Jedan deo traka treba da štrči iz kalupa. Sipajte najpre smesu od povrća i mesa, a zatim smesu od makarona. Upakujte smesu krajevima patlidžana....