Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jesetra u pikantnom paradajz sosuJesetru dobro operemo, isečemo na odreske i stavimo u tiganj sa uljem.
Pripremamo sos od paradajz soka, bibera u zrnu i seckane ljute paprike, selena i aleve paprike.
Sipajte sos preko ribe u plehu....
28. avgust
Kavijar od siraPrilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
07. okt.
Kavijar od grizaKad se griz zgusne skinite sa vatre i dodajte smesu od luka.
Sipajte na tanjir i ukrasite kuvanim jajima. Možete servirati kao predjelo, i kao prilog....
10. januar
Jesetra u raskošnom sosu u rerniSipajte sos od ribe i procedite.
Začinite sokom od limuna i žumancima. Prelijte ribu sosom i servirajte u odgovarajućem tanjiru.
Jesetra u rasokošnom sosu u rerni je sjajna za večeru!...
17. dec.
Tarama kavijar od cipalaTaramu možete da napravite kako od crvenog, tako i od crnog kavijara.
Sipamo sadržaj kavijara iz kutijice u posudu u koju dodajemo limunov sok i malo soli po ukusu (ovaj kavijar ima malo neslaniji ukus)....
18. nov.
Domaći kavijar od glavočaDobijamo veoma gust kavijar, razredimo ga sa sokom od limuna i sa vrelom vodom - 2-3 supene kašike. Ostavljamo da bude gust po želji, ali nakon što odstoji u frižideru još više se zgusne....
04. feb.
Lažni kavijar od grizaLažni kavijar od griza se servira sa ukrasom po želji, garniran sa prepečenim hlebom kao predjelo za ručak ili večeru....
13. jul
Kavijar od pečenih patlidžanaStavljamo patlidžan da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, pečemo dok ne omekša, oko 30-40 minuta.
Da patlidžan ne naraste u rerni izbušite ga viljuškom.
Kad bude gotov stavite ga u šerpu da se dinsta...
01. januar
Kavijar od kiselog mlekaOd žumanaca i ulja se pravi majonez, koji se dodaje oceđenom kiselom mleku.
Dodaje se narendani luk i so po želji.
Dobijenu smesu dobro promešajte i ostavite u frižider da se stegne....
23. jun
Kavijar od šargarepe i cveklePrebacujemo u duboku posudu, dodajemo prethodno iseckan beli luk i začinimo solju, maslinovim uljem i sokom od limuna....
09. feb.
Kavijar od povrća u tegliRasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
03. avgust
Kavijar od babure i siraDodajemo pire od paprika i promešamo.
Dodajemo majonez i ponovo promešamo.
Ako je potrebno, ako sir nije dovoljno slan, posolimo.
Prijatno!...
22. dec.
Kavijar od tikvica i orahaDodajemo malinovo ulje lagano i sok od limuna po ukusu. Promešamo.
Ostavljamo u frižideru da se dovoljno ohladi.
Serviramo kao predjelo, posuto sa malo peršuna i sa prepečenom kriškom....
05. jun
Kavijar od patlidžana sa paprikamaServirajte kavijar od patlidžana hladna na kriški hleba ili kao predjelo.
Izvor: 999 najnovijih i proverenih recepata iz 1940 godine....
09. april
Kavijar od patlidžana i tikvicaOvaj kavijar možemo servirati kao prilog, kao salatu ili namazan na debelo na tanku krišku hleba - kao sendvič....
12. mart
Kavijar od sira sa sosom od mirođijeZa sos:
Lagano umutimo pavlaku i dodajemo sok od limuna, mirođiju i biber.
Kavijar serviramo u posudice, u sredinu pravimo udubljenje, u koje sipamo sos....
11. avgust
Kavijar od jaja, sira i krastavacaDodajemo u smesu od jaja i sira.
Kiselo mleko pomešamo sa uljem, pasiranim belim lukom i sitno iseckanom mirođijom po ukusu i dodajemo u jaja, sir i krastavac.
Dobro promešamo. Namažemo kavijar na kriške hleba....
12. jul
Kavijar od belog luka, hleba i orahaBeli luk se istuca sa soli. Dodaju se orasi i istuca se.
Dodaje se hleb namočen u vodi i smesa se veoma dobro umuti, uz postepano dodavanje ulja i na kraju se dodaje mleko, sirće i so....
19. okt.
Kavijar namaz od pečurakaPečurke očistite, odsecite im drške. Dinstajte ih u ulju. Crni luk narendajte i dodajte u pečurke.
Kada se smesa uprži, posolite i začinite biberom po ukusu, pa dodajte paradajz pire razređen sa malo vode.
Svaku porciju...
25. nov.
Crni kavijarPostoje 24 vrste jesetri, 5 od njih žive u Kaspijskom moru ali samo 4 proizvode jestivi kavijar. Najpoznatija od te 4 vrste jesetre je beluga. Interesantna činjenica je da ikra čini 25% od težine beluge....
04. okt.
KavijarGotov kavijar servirati ohlađen, a najlepši je sledećeg dana. Dekoracija je tradicionalna....
10. jun
JesetraTokom prvih godina prošlog veka, od najvećeg značaja je bila jesetra, koja je nastanjivala Crno, Kaspijsko i Azovsko more. Osim zbog mesa, jesetra je bila značajna i zbog dobijanja crnog kavijara....
24. jul
Venac od povrća Jesenje izobiljePoređajte ispržene trake od patlidžana, lagano pritiskajući krajeve. Jedan deo traka treba da štrči iz kalupa. Sipajte najpre smesu od povrća i mesa, a zatim smesu od makarona.
Upakujte smesu krajevima patlidžana....
07. feb.