Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najbolji filovi za keks tortuKeks torta može biti najjednostavniji i najukusniji domaći desert. Možete je pripremiti na mnogo načina - da koristite dostupne sastojke, a ako želite nešto posebno, uvek možete improvizovati.
Postoji mnogo recepata...
31. dec.
Kako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.
Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
22. sep.
Pirinčani keksUključite rernu da se zagreva na 180°C sa ventilatorom.
U posudi pomešajte sve sastojke i izmešajte dok se ne dobije lepljivo testo.
Mokrim rukama pravite loptice veličine oraha i poređajte kolačića u nauljenu tepsiju...
26. avgust
Engleski keksRastvorite kvasac u malo mlake vode i ostavite da naraste.
Istopite maslac na sobnoj temperaturi i razbijte jaja.
Dodajte kiselo mleko i kvasac. Promešajte.
Dodajte brašno i zamesite dok ne dobijete glatko testo....
25. januar
Domaći keksMeki maslac se muti dobro sa šećerom u vazdušast krem.
Dodaju se jaja jedno po jedno i dobro se muti.
Sledi kiselo mleko sa soda bikarbonom ugašenom u njemu, kao i vanilama.
U sredinu prosejanog brašna sa solju sipajte...
11. maj
Šah keksOstavite maslac na sobnoj temperaturi nekoliko sati da se opusti. U posudi zamesite testo od navedenih proizvoda.
Gotovo testo podelite na tri jednaka dela. U jedan deo stavite kakao u prahu i crnu čokoladu, koju ste sitno...
19. april
1
Keks štangliceZa koru: Mikserom umititi belanca, dodati šećer i mutiti mikserom u čvrst šam. Dodati mleveni keks i lagano izmiksati.
Smesu uliti u uljem podmazan i brašnom posut pleh srednjih dimenzija. Peći u dobro zagrejanoj rerni...
10. april
Puding keksKašikom umutite penasto margarin sa prah šećerom, dodajte prah puding od vanile, ekstrakt vanile, nastavite sa mućenjem i na kraju postepeno dodajte brašno.
Kada sve dobro sjedinite, ostavite u frižider oko 10-15 min....
13. mart
Velški keksU dublju posudu sipati brašno, dodati prašak za pecivo, šećer, muskatni oraščić i cimet, pa sve promešati.
Dodati jaje, mleko i maslac, pa rukama zamesiti testo.
Sitno iseckati suve šljive. U testo dodati suvo grožđe...
01. januar
Speculaas keksU dublju posudu pomešati brašno sa svim mlevenim začinima, dodati prstohvat soli, narendanu koru limuna, prašak za pecivo i seckane bademe, pa sve promešati.
U drugoj posudi staviti maslac (na sobnoj temperaturi) pa dodati...
29. dec.
Vanila keksBrašno se proseje sa praškom za pecivo.
Jaja se zajedno sa solju i šećerom promešaju žičanom mutilicom, U njih se dodaju med, ulje i vanila.
U smesu se postepeno dodaje brašno, pri čemu se meša kašikom. Nakon što se...
09. mart
Omlet-keksŽumanca se umute sa šećerom. Kad se smesa zgusne dodajemo mleko i malo po malo brašna i vanilu.
Umutimo belanca na sneg i u njih sipamo drugu smesu, mešamo veoma pažljivo da spadnu.
U tiganj ugrejemo maslac, sipamo...
26. maj
Pohovani keksSvaki keks se natopi na sekund u hladnom svežem mleku.
Između dva keksa se stavlja oko 1 kašika čokolade i blago se pritisne.
Potapaju se u umućena jaja i prže se s obe strane u vrelom ulju.
Izvade se na kuhinjski...
25. nov.
Keks SuzicaZagrejte rernu na 200 stepeni. Malo premažite tepsiju za pečenje. Radnu površinu posipajte polovinom od ukupne količine šećera i nakon toga odozgo stavite lisnato testo.
Posipajte ga preostalim šećerom. Uvijte testo u...
10. januar
Najobičniji keksVoda i šećer se mešaju dok se šećer ne istopi, naliva se ulje i ponovo se meša.
Dodaje se kiselo mleko, nakon toga počinjemo da dodajemo po malo brašna zajedno s praškom za pecivo i vanilom.
Zamesi se meko nelepljivo...
23. nov.
Keks tortaPrvo pripremiti krem. Zagrejati sveže mleko sa šećerom. Skrob promešati sa malo vode na kašičici.
Čim mleko provri, sipati smesu i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati maslac, pa mešati dok se ne istopi....
16. feb.
Običan čajni keksIzvadite meso na sobnu temperaturu, da se opusti i postane mekano.
Isecite ga na kocke u veliku posudu. Stavite ostale sastojke i zamesite meko testo.
Uvijte ga u streč foliju i ostavite u frižideru 15-20 minuta....
28. jun
Banana ovseni keksFine ovsene pahuljice se natope u vodi 1 sat.
U ovsene pahuljice dodajem dve izgnječene banane.
Meša se i dodaje se kokosovo brašno i istopljeno kokosovo ulje.
U posudu se stavlja papir za pečenje.
Od smese se...
11. nov.
Domaći Jaffa keksŽelatin stavite u vodu da se aktivira, sok stavite na vatru da se zagreje na oko 50 stepeni, pa dodajte želatin i promešajte.
Ostavite u frižideru nekoliko sati da se želatin stegne. Za to vreme penasto umutite jaja sa...
26. okt.
1
Italijanska keks tortaPredstavljam vam tradicionalnu italijansku keks tortu sa kremom Šantili. Neverovatno ukusna, obavezno napravite ovo iskušenje iz italijanske kuhinje!
Prvo pripremamo krem Šantili:
Da biste napravili recept za krem...
12. nov.
Nestandardna keks tortaU posudu stavljamo 300 ml tečne slatke pavlake, 3 kašike šećera u prahu i kašičicu esencije vanile. Mutimo dok ne dobijemo vazdušast krem. Dodajemo postepeno 500 g maskarponea i mutimo dok ne dobijemo vazdušast, gladak krem...
27. januar
Zdrav ovseni keksOljuštene banane se izgnječe viljuškom u pire.
Dodajte fine ovsene pahuljice, krupno mlevene sirove orahe, sitno isečene urme i suvo grožđe.
Promešajte testo.
Rukama oblikujte 8-10 ovsenih keksića - srednje veličine...
22. sep.
Praznični vanila keksBrašno, šećer i vanila se sjedine.
U njih se dodaje maslac, koji se prethodno istopi u mikrotalasnoj.
Smesa se meša kašikom, sledi jaje i testo za božićne kolače se domesi rukom.
Stavlja se u zamrzivač na pola sata...
03. dec.
Vanila puding keksIzmešati prvo omekšali margarin i šećer, dobro sjediniti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, umesiti pa dodati prašak za puding, dobro umesiti, ne previše čvrsto, staviti u foliju i ostaviti 30 min u frižider.
Valjati...
03. dec.
Božićni našpricani keksU posudi miksera se umute maslac i šećer u svetao krem. Dodaje se jaje i ponovo se muti dok se ne usvoji, sledi vanila i pavlaka. Dodaje se brašno i muti se samo dok se ne usvoji.
Napuni se spric smesom uz nastavak sa...
21. dec.