Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kineska anđelikaSastav kineske anđelike
U lekovite svrhe se koristi koren kineske anđelike....
12. april
AnđelikaAnđelika /Angelica/, poznata kao lekovita anđelika, anđelica, angelika je dvogodišnja zeljasta biljka koja ima ispravljeno stablo koje dostiže visinu 100-150 cm. Deo stabla na vrhu je razgranat....
25. avgust
Kineska pogačaUgrevamo vodu i dodajemo šećer i kvasac. Sačekamo malo da nadođe i dodajemo so.
Prosevamo brašno i pravimo udubljenje, u koje sipamo smesu sa kvascem. Umesimo ne mnogo tvrdo testo i uvijamo mokrom krpom. Ostavljamo da...
29. mart
Kineska supa sa makaronamaMakarone se skuvaju u posoljenoj vodi 6-8 minuta. Meso i klice se iseku na ivice. Bujon se stavlja da provri.
Suvane makarone se procede i dodaju se u bujon zajedno sa mesom, klicama i kupusom. Supa se kuva 2-3 minuta...
21. sep.
Kineska ljuto-kisela supaPrvo što treba da uradimo je da potopimo pečurke u vodu. Nakon što odstoje 30 minuta u šerpi, sipajte bujon, so, soja sos, vodu od pečuraka i narezane na trakice pečurke i bambus.
Kuvamo na jakoj vatri dok ne proključa...
23. okt.
Žižula - Kineska urmaJoš u 17. veku Džerard je primetio da kineska urma je odličan lek za razne probleme, a najviše je korisna za pluća i bubrege. Kod nas je kineska urma dospela još od davnina....
04. maj
Kineska kaša od pirinča (congee)Luk i beli luk se iseku na sitno. Pečurkama se odstrane panjevi i glavni deo se seče na tanke lente.
U zagrejanom ulju se zaprže luk, beli luk i pečurke. Nakon toga se dodaje opran pirinač da se zaprži.
Sipa se soja...
28. mart
Kineski KupusKineski kupus je čudesna i najviše zdrava dopuna svakoj dijeti. Sadrži veoma malo kalorija - tek 9 u svakoj posudici.
Štetnost kineskog kupusa
U kineskom kupusu se nalaze glukozinolati....
27. jun
Anđeoska čorbaAnđeosla čorba je dijetetska, občno se konzumira nakon takozvane ishrane žitaricama Petra Danova. Čorba je odgovarajuća za ishranu nakon dijete.
U oko 2 litre vrele vode stavite oljuštenu i sitno iseckanu šargarepu, krompir...
08. april
2
Anđeoska tortaZagrejati rernu na 180 stepeni. Zajedno prosejati obe vrste brašna.
Umutiti belanca u sneg, sjediniti sa vanilom i šećerom i nastaviti sa mućenjem.
Pažljivo sjedniti sa brašnom i sipati u kalup za pečenje. Peći 45-50...
15. mart
Kineska salata sa pirinčanom fidom i krastavcimaPirinčanu fidu stavljamo u vrelu vodu i kuvamo oko dva minuta, nakon toga operemo hladnom vodom i ocedimo.
Krastavce i šargarepu očistimo i sečemo na trakice ili tanke štapiće.
U posudi pomešamo pirinčanu fidu i povrće...
26. jul
Domaća anđeoska tortaDomaća anđeoska torta se sprema veoma jednostavno.
Smesa od belanaca, kokosovog brašna, šećera i vode se zameša rukom.
Posle se postepeno stavlja po celom kalupu. Osnova se peče u umerenoj rerni 20 minuta....
30. jul
Anđeoska čorba od jajaOd samo pet elemenata anđeoska čorba je realno izuzetno ukusna i aromatična! Gotova je veoma brzo i ako su jaja domaća, ukus je još zasićeniji! Može da se sprema tokom svih godišnjih doba!...
16. okt.
Anđeoska torta sa kajsijamaZa pripremu torte se prvo počinje sa korom. Pripremamo dve čiste i potpuno suve staklene posude u koje odvajamo belanca od žumanaca. Treba da budemo veoma precizni i pažljivi, zato što i najmanji ostaci žumanca neće dozvoliti...
29. sep.
Drevna kineska dijeta koja leči kamen u žučiDijeta u kineskoj medicini je iz procedura koje su se koristile u drevnim vremenima od strane mnogih naroda. Do dana današnjeg, veliki broj poštovalaca te tehnike je uspešno prilaže....
11. okt.
Kineski eliksir zdravlja koji restartuje teloPredstavljamo vam jedan čudesan eliksir kineskog travara koji otklanja oštećene ćelije u telu i usporava njihov rast. Uzimajte eliksir tokom tri meseca i zdravlje svih organa će se poboljšati. On je kao čudo!...
26. maj
Kolač Anđeoska hrana (Angel Food Cake)Rerna 170 stepeni, donji i gornji grejač i ventilator;
Kalup za kuglof, rebrast 25/26 cm i visine 7 cm, namazan parčetom maslaca i posut sa malo brašna.
Umutite belanca na penu i u porcijama dodajte šećer. Mutite u posudi...
07. avgust
Anđeoska supa za ishranu nakon dijete sa pšenicomVažno je da se Anđeoska supa priprema na ovaj način bez masnoće, budući da su upravo ova 4-5 sastojka najpogodnija za prvi dan Ishrane - prestanak posta....
09. mart
Lekovita svojstva jujubeJujuba se naziva još i kineska urma koja je u svetu poznata više od 5 000 godina, ali u našoj zemlji tek sada počinje da stiče popularnost....
16. januar
Popularni začini u azijskoj kuhinjiKineska mešavina 5 začina
Kao što šarena so ili univerzalni začin mogu da sadrže različite sastojke, tako i kineska mešavina ima varijacije, ali klasična je mešavina anisa, karanfilića, sečuanskog bibera, cimeta i...
26. april
Primena i koristi od pirinčanih koraZa Kineze ovo jelo je od velikog značaja - simbolizuje bogatstvo i uspešnu plodnu godinu kada se služi na kinesku Novu godinu....
06. april
Glutenski pirinačPrema kineskoj medicini, sorte glutenskog pirinča u ljubičastoj i crnoj boji izuzetno su korisne za zdravlje....
14. avgust
Koliko vremena se kuvaju pirinčane špagete?Kineska kuhinja je zanimljiva i već se uveliko primenjuje u svim domaćinstvima....
19. jun