Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kineska anđelikaKineska anđelika
12. april
Sastav kineske anđelike U lekovite svrhe se koristi koren kineske anđelike....
AnđelikaAnđelika
25. avgust
Anđelika /Angelica/, poznata kao lekovita anđelika, anđelica, angelika je dvogodišnja zeljasta biljka koja ima ispravljeno stablo koje dostiže visinu 100-150 cm. Deo stabla na vrhu je razgranat....
Kineska pogačaKineska pogača
29. mart
Ugrevamo vodu i dodajemo šećer i kvasac. Sačekamo malo da nadođe i dodajemo so. Prosevamo brašno i pravimo udubljenje, u koje sipamo smesu sa kvascem. Umesimo ne mnogo tvrdo testo i uvijamo mokrom krpom. Ostavljamo da...
Torta AnđelikaTorta Anđelika
07. sep.
Ali, kako god, poznat je pod imenom torta Anđelika....
Kineska supa sa makaronamaKineska supa sa makaronama
21. sep.
Makarone se skuvaju u posoljenoj vodi 6-8 minuta. Meso i klice se iseku na ivice. Bujon se stavlja da provri. Suvane makarone se procede i dodaju se u bujon zajedno sa mesom, klicama i kupusom. Supa se kuva 2-3 minuta...
Kineska ljuto-kisela supaKineska ljuto-kisela supa
23. okt.
Prvo što treba da uradimo je da potopimo pečurke u vodu. Nakon što odstoje 30 minuta u šerpi, sipajte bujon, so, soja sos, vodu od pečuraka i narezane na trakice pečurke i bambus. Kuvamo na jakoj vatri dok ne proključa...
Žižula - Kineska urmaŽižula - Kineska urma
04. maj
Još u 17. veku Džerard je primetio da kineska urma je odličan lek za razne probleme, a najviše je korisna za pluća i bubrege. Kod nas je kineska urma dospela još od davnina....
Kineska kaša od pirinča (congee)Kineska kaša od pirinča (congee)
28. mart
Luk i beli luk se iseku na sitno. Pečurkama se odstrane panjevi i glavni deo se seče na tanke lente. U zagrejanom ulju se zaprže luk, beli luk i pečurke. Nakon toga se dodaje opran pirinač da se zaprži. Sipa se soja...
Kineski KupusKineski Kupus
27. jun
Kineski kupus je čudesna i najviše zdrava dopuna svakoj dijeti. Sadrži veoma malo kalorija - tek 9 u svakoj posudici. Štetnost kineskog kupusa U kineskom kupusu se nalaze glukozinolati....
Anđeoska čorbaAnđeoska čorba
08. april
2
Anđeosla čorba je dijetetska, občno se konzumira nakon takozvane ishrane žitaricama Petra Danova. Čorba je odgovarajuća za ishranu nakon dijete. U oko 2 litre vrele vode stavite oljuštenu i sitno iseckanu šargarepu, krompir...
Anđeoska tortaAnđeoska torta
15. mart
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zajedno prosejati obe vrste brašna. Umutiti belanca u sneg, sjediniti sa vanilom i šećerom i nastaviti sa mućenjem. Pažljivo sjedniti sa brašnom i sipati u kalup za pečenje. Peći 45-50...
Kineska jaja u čaju (Ča en man)Kineska jaja u čaju (Ča en man)
26. jun
1
Kineska jaja u čaju (Ča en man) su gotova....
Kineska salata sa pirinčanom fidom i krastavcimaKineska salata sa pirinčanom fidom i krastavcima
26. jul
Pirinčanu fidu stavljamo u vrelu vodu i kuvamo oko dva minuta, nakon toga operemo hladnom vodom i ocedimo. Krastavce i šargarepu očistimo i sečemo na trakice ili tanke štapiće. U posudi pomešamo pirinčanu fidu i povrće...
Domaća anđeoska tortaDomaća anđeoska torta
30. jul
Domaća anđeoska torta se sprema veoma jednostavno. Smesa od belanaca, kokosovog brašna, šećera i vode se zameša rukom. Posle se postepeno stavlja po celom kalupu. Osnova se peče u umerenoj rerni 20 minuta....
Anđeoska čorba od jajaAnđeoska čorba od jaja
16. okt.
Od samo pet elemenata anđeoska čorba je realno izuzetno ukusna i aromatična! Gotova je veoma brzo i ako su jaja domaća, ukus je još zasićeniji! Može da se sprema tokom svih godišnjih doba!...
Anđeoska torta sa kajsijamaAnđeoska torta sa kajsijama
29. sep.
Za pripremu torte se prvo počinje sa korom. Pripremamo dve čiste i potpuno suve staklene posude u koje odvajamo belanca od žumanaca. Treba da budemo veoma precizni i pažljivi, zato što i najmanji ostaci žumanca neće dozvoliti...
Drevna kineska dijeta koja leči kamen u žučiDrevna kineska dijeta koja leči kamen u žuči
11. okt.
Dijeta u kineskoj medicini je iz procedura koje su se koristile u drevnim vremenima od strane mnogih naroda. Do dana današnjeg, veliki broj poštovalaca te tehnike je uspešno prilaže....
Kineski eliksir zdravlja koji restartuje teloKineski eliksir zdravlja koji restartuje telo
26. maj
Predstavljamo vam jedan čudesan eliksir kineskog travara koji otklanja oštećene ćelije u telu i usporava njihov rast. Uzimajte eliksir tokom tri meseca i zdravlje svih organa će se poboljšati. On je kao čudo!...
Kolač Anđeoska hrana (Angel Food Cake)Kolač Anđeoska hrana (Angel Food Cake)
07. avgust
Rerna 170 stepeni, donji i gornji grejač i ventilator; Kalup za kuglof, rebrast 25/26 cm i visine 7 cm, namazan parčetom maslaca i posut sa malo brašna. Umutite belanca na penu i u porcijama dodajte šećer. Mutite u posudi...
Anđeoska supa za ishranu nakon dijete sa pšenicomAnđeoska supa za ishranu nakon dijete sa pšenicom
09. mart
Važno je da se Anđeoska supa priprema na ovaj način bez masnoće, budući da su upravo ova 4-5 sastojka najpogodnija za prvi dan Ishrane - prestanak posta....
Lekovita svojstva jujubeLekovita svojstva jujube
16. januar
Jujuba se naziva još i kineska urma koja je u svetu poznata više od 5 000 godina, ali u našoj zemlji tek sada počinje da stiče popularnost....
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
Kineska mešavina 5 začina Kao što šarena so ili univerzalni začin mogu da sadrže različite sastojke, tako i kineska mešavina ima varijacije, ali klasična je mešavina anisa, karanfilića, sečuanskog bibera, cimeta i...
Primena i koristi od pirinčanih koraPrimena i koristi od pirinčanih kora
06. april
Za Kineze ovo jelo je od velikog značaja - simbolizuje bogatstvo i uspešnu plodnu godinu kada se služi na kinesku Novu godinu....
Glutenski pirinačGlutenski pirinač
14. avgust
Prema kineskoj medicini, sorte glutenskog pirinča u ljubičastoj i crnoj boji izuzetno su korisne za zdravlje....
Koliko vremena se kuvaju pirinčane špagete?Koliko vremena se kuvaju pirinčane špagete?
19. jun
Kineska kuhinja je zanimljiva i već se uveliko primenjuje u svim domaćinstvima....