Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crni slezCrni slez /Malva Sylvestris/ predstavlja jednogodišnju ili višegodišnju zeljastu biljku iz porodice slezova. U narodu je poznat kao gušćernjak, ćureća trava, crni sljez, velika slezovača i planinski slez.
Stabla biljke...
26. avgust
Beli slezBeli slez /Althaea officinalis/, je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Slezova. Ima pravo stablo koje dostiže do 2 m visine. Listovi belog sleza su trouglasti, u obliku jajeta ili celi.
Cvetovi su krupni, mnogobrojni...
30. mart
Kineski KupusKineski kupus je čudesna i najviše zdrava dopuna svakoj dijeti. Sadrži veoma malo kalorija - tek 9 u svakoj posudici.
Štetnost kineskog kupusa
U kineskom kupusu se nalaze glukozinolati....
27. jun
Kineska anđelikaSastav kineske anđelike
U lekovite svrhe se koristi koren kineske anđelike....
12. april
Kineski specijalitetIsecite meso na tanke šnicle, nakon toga svaku isecite na tanke ivice. Beli luk i đumbir sitno iseckajte, luk na polumesec, a dve vrste paprike i šargarepu isecite na trakice.
Stavite dubok tiganj ili vok, da se ugreva...
19. januar
Kineski peljmeniPoređajte kineske peljmene i pržite sa jedne strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Kad postanu zlatni, sipajte bujon u tiganj i poklopite da se kuva na pari bujona....
08. sep.
Žižula - Kineska urmaJoš u 17. veku Džerard je primetio da kineska urma je odličan lek za razne probleme, a najviše je korisna za pluća i bubrege. Kod nas je kineska urma dospela još od davnina....
04. maj
Prženi kineski kupusPre nego što počnete sa kuvanjem operite sve sastojke i isecite ih na sitno.
Stavite masnoću da se zagreva u dubokom tiganju ili šerpi. Zapržite u njoj luk, a posle i pečurke.
Čim sastojci dovoljno omekšaju, dodajte...
27. sep.
Kineski čaj punčPrelivamo biljke u 500 ml vrele vode i procedimo napitak.
Pomešamo konjak sa sokom od limuna i sokom od pomorandže.
Ostavljamo da odstoji na hladnom zajedno sa korama od 1/2 limuna i 1/2 pomorandže.
Procedimo smesu...
23. jun
Jednostavan kineski pirinačPirinač dobro operite i prospite vodu. U šerpi ugrejte maslac sa uljem da bi maslac ne bi zagoreo. U njih dodajte fidu i pržite dok ne počne da dobija zlatnu boju.
Ne treba mnogo da pržite zato što će se termička obrada...
23. sep.
Kineski eliksir zdravlja koji restartuje teloPredstavljamo vam jedan čudesan eliksir kineskog travara koji otklanja oštećene ćelije u telu i usporava njihov rast. Uzimajte eliksir tokom tri meseca i zdravlje svih organa će se poboljšati. On je kao čudo!...
26. maj
Kineski hlepčići u tiganjuOdmah čim postanu zlatkasti, kineski hlepčići u tiganju se vade na kuhinjski upijajući papir da se ocede od mansoće.
Serviraju se topli odmah....
30. okt.
Pirinač na kineski načinMeso se skuva i iseče na male komade. Pirinač se skuva na pari.
Za to vreme, u duboki tiganj se stavlja ulje da se ugreje i u njega se stavlja pirinač da se prži, nakon toga se dodaje grašak i rendana šargarepa.
Nakon...
10. avgust
1
Kineski slatko-kiseli sosUgrejte tiganj na ringli i sipajte sirće, nakon toga dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori. Nakon toga dodajte so i kečap uz neprestano mešanje.
Nakraju dodajte rastvoren skrob i mešajte dok ne provri.
Ovako...
31. maj
Pržena krilca na kineski načinZačinite oprana pileća krilca sa solju, biberom, soja sosom, bujonom i susamovim uljem.
Stavite ih u frižider da se mariniraju nekoliko sati.
Ocedite ih od marinade i uvaljajte u prethodno u sneg umućeno belance....
30. sep.
Svinjska rebra na kineski načinJa sam koristila gotovu kinesku mešavinu povrća sa kuvanim pirinčem....
20. dec.
Pileći zalogajčići na kineski načinMeso sečemo na tanke ivice, mariniramo u viskiju oko 2 sata i pržimo na jakoj vatri vok (dubokom tiganju) oko 3-4 minuta sa 3 supene kašike ulje. Izvadimo.
U tiganj dodajemo još 2 supene kašike ulja i u njemu propržimo...
16. jul
Kineski pirinač sa pilećim mesomPrethodno skuvajte pirinač oko 20 minuta. Ne treba da bude skroz gotov.
Ocedite i ostavite da se ohladi. Skuvajte i pileće meso i isecite na male komade. Ugrejte ulje u dubokom tiganju na vatri i razbijte dva jajeta. Mešajte...
30. april
Svinjske grudi na kineski načinGotove svinjske grudi na kineski način se serviraju sa skuvanim pirinčem ili drugim garnirungom po želji....
22. januar