Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Crni slezCrni slez
26. avgust
Crni slez /Malva Sylvestris/ predstavlja jednogodišnju ili višegodišnju zeljastu biljku iz porodice slezova. U narodu je poznat kao gušćernjak, ćureća trava, crni sljez, velika slezovača i planinski slez. Stabla biljke...
Beli slezBeli slez
30. mart
Beli slez /Althaea officinalis/, je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Slezova. Ima pravo stablo koje dostiže do 2 m visine. Listovi belog sleza su trouglasti, u obliku jajeta ili celi. Cvetovi su krupni, mnogobrojni...
Kineski KupusKineski Kupus
27. jun
Kineski kupus je čudesna i najviše zdrava dopuna svakoj dijeti. Sadrži veoma malo kalorija - tek 9 u svakoj posudici. Štetnost kineskog kupusa U kineskom kupusu se nalaze glukozinolati....
Kineska anđelikaKineska anđelika
12. april
Sastav kineske anđelike U lekovite svrhe se koristi koren kineske anđelike....
Kineski specijalitetKineski specijalitet
19. januar
Isecite meso na tanke šnicle, nakon toga svaku isecite na tanke ivice. Beli luk i đumbir sitno iseckajte, luk na polumesec, a dve vrste paprike i šargarepu isecite na trakice. Stavite dubok tiganj ili vok, da se ugreva...
Kineski peljmeniKineski peljmeni
08. sep.
Poređajte kineske peljmene i pržite sa jedne strane dok ne dobiju zlatnu boju. Kad postanu zlatni, sipajte bujon u tiganj i poklopite da se kuva na pari bujona....
Žižula - Kineska urmaŽižula - Kineska urma
04. maj
Još u 17. veku Džerard je primetio da kineska urma je odličan lek za razne probleme, a najviše je korisna za pluća i bubrege. Kod nas je kineska urma dospela još od davnina....
Prženi kineski kupusPrženi kineski kupus
27. sep.
Pre nego što počnete sa kuvanjem operite sve sastojke i isecite ih na sitno. Stavite masnoću da se zagreva u dubokom tiganju ili šerpi. Zapržite u njoj luk, a posle i pečurke. Čim sastojci dovoljno omekšaju, dodajte...
Kineski čaj punčKineski čaj punč
23. jun
Prelivamo biljke u 500 ml vrele vode i procedimo napitak. Pomešamo konjak sa sokom od limuna i sokom od pomorandže. Ostavljamo da odstoji na hladnom zajedno sa korama od 1/2 limuna i 1/2 pomorandže. Procedimo smesu...
Jednostavan kineski pirinačJednostavan kineski pirinač
23. sep.
Pirinač dobro operite i prospite vodu. U šerpi ugrejte maslac sa uljem da bi maslac ne bi zagoreo. U njih dodajte fidu i pržite dok ne počne da dobija zlatnu boju. Ne treba mnogo da pržite zato što će se termička obrada...
Kineski eliksir zdravlja koji restartuje teloKineski eliksir zdravlja koji restartuje telo
26. maj
Predstavljamo vam jedan čudesan eliksir kineskog travara koji otklanja oštećene ćelije u telu i usporava njihov rast. Uzimajte eliksir tokom tri meseca i zdravlje svih organa će se poboljšati. On je kao čudo!...
Kineski hleb Man touKineski hleb Man tou
20. sep.
Kineski Man tou hleb je gotov....
Kineski hlepčići u tiganjuKineski hlepčići u tiganju
30. okt.
Odmah čim postanu zlatkasti, kineski hlepčići u tiganju se vade na kuhinjski upijajući papir da se ocede od mansoće. Serviraju se topli odmah....
Pirinač na kineski načinPirinač na kineski način
10. avgust
1
Meso se skuva i iseče na male komade. Pirinač se skuva na pari. Za to vreme, u duboki tiganj se stavlja ulje da se ugreje i u njega se stavlja pirinač da se prži, nakon toga se dodaje grašak i rendana šargarepa. Nakon...
Kineski slatko-kiseli sosKineski slatko-kiseli sos
31. maj
Ugrejte tiganj na ringli i sipajte sirće, nakon toga dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori. Nakon toga dodajte so i kečap uz neprestano mešanje. Nakraju dodajte rastvoren skrob i mešajte dok ne provri. Ovako...
Pržena krilca na kineski načinPržena krilca na kineski način
30. sep.
Začinite oprana pileća krilca sa solju, biberom, soja sosom, bujonom i susamovim uljem. Stavite ih u frižider da se mariniraju nekoliko sati. Ocedite ih od marinade i uvaljajte u prethodno u sneg umućeno belance....
Pržena rebarca na kineski načinPržena rebarca na kineski način
13. mart
Servirajte pržena rebarca na kineski način topla....
Kineski dugi patlidžan iz rerneKineski dugi patlidžan iz rerne
02. april
Prijatno uz kineski dugi patlidžan iz rerne!...
Svinjska rebra na kineski načinSvinjska rebra na kineski način
20. dec.
Ja sam koristila gotovu kinesku mešavinu povrća sa kuvanim pirinčem....
Pileći zalogajčići na kineski načinPileći zalogajčići na kineski način
16. jul
Meso sečemo na tanke ivice, mariniramo u viskiju oko 2 sata i pržimo na jakoj vatri vok (dubokom tiganju) oko 3-4 minuta sa 3 supene kašike ulje. Izvadimo. U tiganj dodajemo još 2 supene kašike ulja i u njemu propržimo...
Kineski pirinač sa pilećim mesomKineski pirinač sa pilećim mesom
30. april
Prethodno skuvajte pirinač oko 20 minuta. Ne treba da bude skroz gotov. Ocedite i ostavite da se ohladi. Skuvajte i pileće meso i isecite na male komade. Ugrejte ulje u dubokom tiganju na vatri i razbijte dva jajeta. Mešajte...
Svinjske grudi na kineski načinSvinjske grudi na kineski način
22. januar
Gotove svinjske grudi na kineski način se serviraju sa skuvanim pirinčem ili drugim garnirungom po želji....
Instant špagete na kineski načinInstant špagete na kineski način
08. dec.
Instant kineske špagete su veoma jednostavne i ukusne....
Posni kineski kupus sa komoračemPosni kineski kupus sa komoračem
12. jun
Posni kineski kupus sa komoračem je spreman....
Pileći ražnjići na kineski načinPileći ražnjići na kineski način
09. jun
Pileći ražnjići na kineski način su gotovi....