Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kiseljak sa grizom za bebeKiseljak sa grizom za bebe
11. nov.
Mešajte energično kiseljak oko minut-dva. Kiseljak sa grizom za bebe je gotov. Obavezno proverite da li odgovatajuća temperatura pre nego što date bebi....
Čorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškomČorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškom
08. jun
Dodaju se paradajz i pire, isečeni zelje i kiseljak, izdinstaju se 2-3 minuta i posoli se po ukusu. Dodaje se pirinač ili rezanca, doliva se voda i kuva se dok pirinač ne omekša. Skloni se s ringle....
Konzerviranje boranijeKonzerviranje boranije
29. sep.
Operite dobro boraniju, očistite je i nasecite na komade oko 2-3 cm. Napunite teglu od 800 g boranijom i dodajte so. Dolijte vodu do vrha, zatvorite tegle i kuvajte ih desetak minuta. Izvadite tegle pažljivo ih okrenite...
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)
05. dec.
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac) je vrlo ukusan....
Konzerviranje pečenih paprikaKonzerviranje pečenih paprika
21. sep.
Operite paprike i očistite ih od semenki i drški. Ispecite paprike sa svih strana. Oljuštite paprike i dobro ih posolite. Paprike treba da budu slane kada ih probate. Paprike stavljajte u oprane i osušene tegle. U jednu...
Konzerviranje ljutih papričicaKonzerviranje ljutih papričica
08. okt.
Operite i osušite papričice. Mirođiju sitno naseckajte, oljuštene čenove belog luka isecite na pola. Papričice lagano zapecite na ringli, ploči šporeta ili na roštilju sa obe strane, ali nemojte preterivati. U malim...
KiseljakKiseljak
21. jul
Sveži listovi ove biljke se koriste za salate, čorbe, pire, kao garnir i kao začin za konzervirano povrće....
Konzerviranje mesa u tegliKonzerviranje mesa u tegli
22. feb.
Meso može biti svinjsko, juneće, pileće, ja konzerviram ovog puta teleće. Meso iseći na kocke i posoliti. Kada meso upije so slagati u tegle. Tegle se zatim zatvore, uviju u neku tkaninu, stave u šerpu i sipa se voda...
Konzerviranje patlidžanaKonzerviranje patlidžana
04. feb.
Već je vreme da spremamo zimnicu pokupimo svakakvo povrće koje će nam biti potrebno za zimu i koje nećemo moći da nađemo po prodavnicama. Većina od njih nam daje mogućnost da izaberemo hoćemo li ih stavljati u zamrzivač...
Konzerviranje paradajzaKonzerviranje paradajza
27. januar
Došao je period pravljenja najrazličitijih konzervi i turšija. Paradajz se koristi u dosta gozbi i konzerve od ovog povrća su obavezne. Sterilišu se lako. U nekim receptima se dodaje više sastojaka kao što...
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz jezera. Jedini uslov koji riba treba da ispunjava kako bi bila konzervisana je da bude sveža. Riba se dosta dugo steriliše - oko 6-7 sati....
Konzerviranje čeri paradajzaKonzerviranje čeri paradajza
03. avgust
Konzervirani čeri paradajz izgleda vrlo lepo zbog svoje minijaturnosti. Čeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan....
Babina supa od kiseljakaBabina supa od kiseljaka
21. nov.
Babinu supu od kiseljaka sam začinila crnim biberom....
Konzerviranje i čuvanje tikvicaKonzerviranje i čuvanje tikvica
27. jul
Konzerviranje tikvica može da se izvrši na nekoliko načina, ali u praktičnijoj varijanti od zamrzavanja, jer tako se više sačuva povrće....
Čuvanje i konzerviranje pečurakaČuvanje i konzerviranje pečuraka
24. april
Kada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene....
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje i konzerviranje limuna
27. feb.
Uprkos tome što je kiseli, limun se može pokvariti kao i svako drugo voće. Nabori, meke ili tvrde mrlje i tamna boja su znak da je limun počeo da gubi svoj ukus i sok. Sprečite to tako što ćete naučiti kako da čuvate limun...
Čuvanje i konzerviranje sočivaČuvanje i konzerviranje sočiva
22. januar
Količinu soli možete smanjiti tako što konzervirano sočivo isperete hladnom vodom. Sočivo u pakovanju često bude jeftinije od konzerviranog. Uprkos tome, konzervirano sočivo vam mmože uštedeti dosta vremena....
Čuvanje i konzerviranje špargleČuvanje i konzerviranje špargle
31. januar
Ako želite da čuvate špargle duže vreme, najbolja opcija je da ih konzervirate. Na taj način ćete zaista dugo moći da sačuvate njihove ukusne kvalitete i da ih koristite kada vam zatrebaju....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Poznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje)....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Pripremite kiseljak ubrzo nakon što ga kupite ili branja....
Kaša od koprive i kiseljakaKaša od koprive i kiseljaka
18. okt.
Kaša od koprive i kiseljaka je veoma ukusna....
Čorba od koprive i kiseljakaČorba od koprive i kiseljaka
16. maj
Čorba od koprive i kiseljaka je mnogo ukusna....
Kaša od spanaća i kiseljakaKaša od spanaća i kiseljaka
11. mart
Prijatno sa mojom kašom od spanaća i kiseljaka!...
Kaša od kiseljkaKaša od kiseljka
30. mart
Dodajemo sitno iseckan luk i kiseljak. Posolimo sa jednim prstohvatom soli, prstohvatom aleve paprike i malo bibera. Ringla treba da bude slaba, zeleni sastojci treba lepo da se dinstaju....
Saveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljakaSaveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljaka
14. jun
Postoje oni čije konzerviranje nije naročito popularno, ali u stvari to nije niti komplikovanije niti različitije, pa čak od konzerviranja drugih vrsta povrća. Kiseljak, zelje i spanać su veoma korisne namirnice....