Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Burek po ideji Vanje ĐorđevićBurek po ideji Vanje Đorđević
02. okt.
Ovaj burek je po ideji Vanje Đorđević....
Kulinarske tajne ukusne piteKulinarske tajne ukusne pite
20. mart
Pita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo....
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Plutajuće pitice po ideji Vanje ĐorđevićPlutajuće pitice po ideji Vanje Đorđević
08. avgust
Za vreme pečenja deo vode ispari, a drugi deo upijaju plivajuće pitice po ideji Vanje Đorđević. Veoma su ukusne i sočne....
Kulinarske tajne kod obrade kestenaKulinarske tajne kod obrade kestena
28. okt.
Sa gotovim kestenima možete stvoriti sve vrste kulinarskih remek-dela....
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiKulinarske tradicije u jermenskoj kuhinji
16. nov.
U jermenskoj kulinarskoj tradiciji je zastupljeno i korišćenje mlečno-kiselih proizvoda. Među najrasprostranjenijim je macun koji se pravi od kravljeg, ovčijeg i bivoljeg mleka....
Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveKulinarske tajne ukusne jagnjeće glave
07. mart
Jagnjeća glava se može spremiti na najrazličitije načine. Možete je skuvati, ispeći da je spremite u đuvečari ili da napravite čorbu. Meso od jagnjeće glave možete kombinovati sa pečenim i kuvanim krompirom, pečenim mladim...
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Izuzetno ukusna ideja za ručak ili večeru za celu porodicu je pečeni krompir u rerni koji se prelije mešavinom kvarka i raznih svežih začina. Za mlečnu salatu, proceđeno kiselo mleko možete zameniti kvarkom....
Pitice sa sirom po ideji Vanje ĐorđevićPitice sa sirom po ideji Vanje Đorđević
17. april
Ove pitice sa sirom po ideji Vanje Đorđević su zaista izvanredno ukusne....
Ukusne ideje sa karfiolomUkusne ideje sa karfiolom
28. sep.
To je kulinarski proizvod koji odgovara svakom ukusu. Evo nekoliko ukusnih ideja sa karfiolom! Prženi karfiol Skuvajte glavicu karfiola, isečenu na cvetove. Svaki cvet potopite u umućena jaja i ispržite....
Ideje za amareto deserteIdeje za amareto deserte
28. april
Što nas navodio na misao da vam damo 2 ideje za nestandardnije i istovremeno jednostavne za pravljenje amareto deserte....
Ideje za laganu večeruIdeje za laganu večeru
06. mart
Često se dešava da nas ponese dinamična svakodnevica, zaboravljamo da se hranimo pravilno. Ujutru popijemo šolju kafe, za ručak jedemo sendvič, a za večeru se prejedemo, kako bismo nadoknadili glad preko dana. Ne bi trebalo...
Ideje za zdrave prilogeIdeje za zdrave priloge
31. dec.
Pogledajte i neke ideje za: - prilog sa šargarepom; - prilog od brokolija....
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaTušt - koristi i kulinarska upotreba
19. okt.
Kakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta? Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaKulinarska upotreba pečurke Mrka truba
02. jun
Evo nekoliko ideja o tome šta možete da pripremite sa mrkom trubom....
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Proizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Ako treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima. Nezavisno od toga...
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle treba...
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi; - Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
Kulinarski saveti jedne italijanske babeKulinarski saveti jedne italijanske babe
20. mart
Danas ona deli s nama tri male tajne, koje je nasledila od babe i koje su joj pomogle tokom njene kulinarske karijere. Pogledajte galeriju gore i poslužite se ovim besplatnim babinim savetima i nećete zažaliti....
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1. Pečeno...
Brašno od graška - kulinarska upotrebaBrašno od graška - kulinarska upotreba
04. maj
Kulinarska upotreba brašna od graška Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....