Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarske tajne ukusne pitePita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo....
20. mart
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Plutajuće pitice po ideji Vanje ĐorđevićZa vreme pečenja deo vode ispari, a drugi deo upijaju plivajuće pitice po ideji Vanje Đorđević.
Veoma su ukusne i sočne....
08. avgust
Kulinarske tajne kod obrade kestenaSa gotovim kestenima možete stvoriti sve vrste kulinarskih remek-dela....
28. okt.
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiU jermenskoj kulinarskoj tradiciji je zastupljeno i korišćenje mlečno-kiselih proizvoda. Među najrasprostranjenijim je macun koji se pravi od kravljeg, ovčijeg i bivoljeg mleka....
16. nov.
Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveJagnjeća glava se može spremiti na najrazličitije načine. Možete je skuvati, ispeći da je spremite u đuvečari ili da napravite čorbu. Meso od jagnjeće glave možete kombinovati sa pečenim i kuvanim krompirom, pečenim mladim...
07. mart
Kulinarska upotreba začina MahlebDa ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba.
Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
25. okt.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Kulinarska upotreba Kvark siraIzuzetno ukusna ideja za ručak ili večeru za celu porodicu je pečeni krompir u rerni koji se prelije mešavinom kvarka i raznih svežih začina.
Za mlečnu salatu, proceđeno kiselo mleko možete zameniti kvarkom....
02. maj
Pitice sa sirom po ideji Vanje ĐorđevićOve pitice sa sirom po ideji Vanje Đorđević su zaista izvanredno ukusne....
17. april
Ukusne ideje sa karfiolomTo je kulinarski proizvod koji odgovara svakom ukusu. Evo nekoliko ukusnih ideja sa karfiolom!
Prženi karfiol
Skuvajte glavicu karfiola, isečenu na cvetove. Svaki cvet potopite u umućena jaja i ispržite....
28. sep.
Ideje za amareto deserteŠto nas navodio na misao da vam damo 2 ideje za nestandardnije i istovremeno jednostavne za pravljenje amareto deserte....
28. april
Ideje za laganu večeruČesto se dešava da nas ponese dinamična svakodnevica, zaboravljamo da se hranimo pravilno. Ujutru popijemo šolju kafe, za ručak jedemo sendvič, a za večeru se prejedemo, kako bismo nadoknadili glad preko dana.
Ne bi trebalo...
06. mart
Ideje za zdrave prilogePogledajte i neke ideje za:
- prilog sa šargarepom;
- prilog od brokolija....
31. dec.
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaEvo nekoliko ideja o tome šta možete da pripremite sa mrkom trubom....
02. jun
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaProizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
1....
26. dec.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaAko treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima. Nezavisno od toga...
04. feb.
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaTo je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Kulinarski trikovi u spremanju luka- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi;
- Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
24. mart
Kulinarski saveti jedne italijanske babeDanas ona deli s nama tri male tajne, koje je nasledila od babe i koje su joj pomogle tokom njene kulinarske karijere.
Pogledajte galeriju gore i poslužite se ovim besplatnim babinim savetima i nećete zažaliti....
20. mart
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1. Pečeno...
26. feb.
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj