Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle treba...
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi; - Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Ako treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima. Nezavisno od toga...
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglof
11. jul
Svako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat. Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Ako pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomKulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom
23. mart
Beli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom: - Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
Kulinarski koktel od piletineKulinarski koktel od piletine
26. nov.
Kulinarski koktel od piletine je gotov....
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Kulinarski saveti jedne italijanske babeKulinarski saveti jedne italijanske babe
20. mart
Kao i mnogo poznatih kuhinjskih majstora, italijanska kuvarica Laura Vitale je videla po prvi put i naučila izuzetno korisne kuhinjske trikove od svoje babe....
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiKulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maasti
06. januar
Slanina, namenjena za topljenje masti, se seče na ne mnogo velike komade koji se stavljaju u veliku posudu i zalivaju se hladnom vodom da se namoče na 1-2 dana i noći. Za to vreme namakanja voda se menja nekoliko puta...
Babina torta sa tri koreBabina torta sa tri kore
25. jun
Mutimo jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajemo limunadu i ulje i mešamo. Dodajemo amonijačnu sodu i vanile. Prašak za pecivo pomešamo sa brašnom. Dodajemo po malo od brašna i mešamo. Gotovu smesu delimo na tri jednaka...
Trikovi za lepu kafuTrikovi za lepu kafu
02. avgust
Kafa je jedan od napopularnijih napitaka. Međutim, ako hoćete da uživate u punom ukusu kafe, trebalo bi ispoštovati neke uslove. 1. Vrsta - ako kod kuće imate mlin za kafu, kupujte kafu u zrnu i meljite sami. Od sveže...
Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špageta
18. april
1
Italijanska kuhinja je odavno ušla i u našu geografsku širinu - sa picama, pastama, ređe lazanjama. Njihova ukusna jela definitivno su voljena i kod nas, ali pitanje je možemo li da ih napravimo. Zato što za jedno jelo...
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Klen je jedna od riba koja je česti gost na našoj trpezi. On može biti morski ili rečni. Kod nas je više zastupljen rečni klen. Da bist ovu ribu brzo spremili, a da pritom bude i ukusna, treba da vodite računa o njenoj...
Jednostavni trikovi za sitostJednostavni trikovi za sitost
26. avgust
Probajte sledeće trikove i ostanite mršavi, zdravi i siti duže vreme. Pijte po 240 ml vode pre jela. Ovo će napuniti vaš želudac što će vas lišiti barem 60 kalorija iz obroka....
Trikovi, koje kriju supermarketiTrikovi, koje kriju supermarketi
06. dec.
Postoje neki trikovi koji uopšte nisu slučajni. To je cela marketinška strategija, izgrađena na bazi psihe i svesti potrošača. Ovi trikovi su potpuno uspešni i veoma interesantni....
Trikovi kod prženja ćufticaTrikovi kod prženja ćuftica
19. jul
U osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila. Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso. Najbolje...
Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelice
28. sep.
Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
Trikovi protiv stalne gladiTrikovi protiv stalne gladi
24. mart
U zaključku, stalna glad može da bude frustrirajući i ometajući problem, ali postoji nekoliko trikova koje možete koristiti da biste je rešili....
Kulinarske tajne ukusne piteKulinarske tajne ukusne pite
20. mart
Pita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo....
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....