Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kuvana rakija sa medomSipajte rakiju u odgovarajuću posudu ili čajnik.
Zagrejte je zajedno sa medom do ključanja, skinite sa vatre i držite posudu poklopljenu.
Poslužite kuvanu rakiju sa medom toplu....
16. mart
Kuvana rakijaKad dobije braon boju sipamo rakiju i mešamo kašikom.
U ugrejanu rakiju stavljamo karanfilić i kriške jabuke.
Kad rakija dođe do stepena vrenja, skidamo posudu sa vatre i poklopimo na nekoliko minuta....
11. januar
Aromatična kuvana rakijaOko 30-40 sekundi pre nego što rakija provri dodaje se i cimet na vrh noža. Ponovo se meša.
Kada rakija provri procedi se i u njoj se rastvara kašika meda. Više se ne kuva. Servira se topla, ali ne i vruća....
25. januar
Rakija od višnjeSve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu.
Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
24. jul
Rakija od šljivaIzabrati zrele plave šljive. Najbolje je prethodno očistiti koštice i plod napraviti na kašu.
Voće sipati u veliki odgovarajući sud. Nakon 3-4 dana dodati šećer rastvoren u vodi (25 stepeni) u odnocu šećer: voda 1:3(4)...
14. mart
Rakija od dženarikaSve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
05. jun
Rakija od trešnjeRakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
05. jun
Rakija od kruškeNakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
03. jun
Rakija od anisaIzgnječite semenke anisa i prelijte sa 10 l prepečene rakije. Ostavite da odstoji 28 dana. Nakon toga dodajte 5 litara vode i destilujte....
20. maj
Rakija od dunjaRakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
23. maj
Rakija od breskviSmesu procediti kroz sito i dodati u destilovanu rakiju. Ostaviti da dostoji 2 nedelje da se filtrira....
10. jun
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
09. jun
Rakija od bundeveBundevu očistimo od semenki i sečemo na male koamde - što je moguće manje.
Od šećera pravimo šećerni rastvor u odnou 4 dela vode i 1 deo šećera. Količina šećernog rastvora treba da odgovara kilogramima očišćene i isečene...
10. januar
1
Domaća rakija od smokavaNakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....
15. mart
Domaća rakija od ječmaPre destilacije uklonite ječam i dobro izmešajte rakiju.
Dobićete oko 10 litara divne domaće rakije.
Živeli!...
10. okt.
Lekovita rakija sa sremušemZaliju se domaćom rakijom dok ih ne pokrije i ostave da odstoje 14 dana na toplom i sunčanom mestu.
Rakija se zatim procedi i sipa u staklenu flašu. Uzimajte 10 do 15 kapi četiri puta dnevno sa malo vode....
18. april
1
Finese u spremanju kuvane rakijeSlično kuvanom vinu, kuvana rakija se pravi sa ciljem da zagreje vaš organizam i da "istera" sve bolesti koje se pojavljuju kao posledica hladne zime....
10. feb.
RakijaU nekim delovima Balkana preferiraju da rakiju posluže uz škembe i pihtije.
Kuvana rakija
Iako je rakija veoma prijatna kada se posluži hladna, mnogi je više vole kuvanu rakiju, a naročito tokom zime....
13. sep.
Vruća rakijaSrpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
25. nov.
2
Bademova rakijaDa biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici.
Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera.
U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....
22. januar
Kako se kuva rakija?Kuvana rakija vrlo je prijatno piće, posebno zimi. Kuvana rakija priprema se vrlo lako i brzo, ali mora se paziti da se alkohol ne zapali....
24. mart