Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kuvana rakija sa medomKuvana rakija sa medom
16. mart
Sipajte rakiju u odgovarajuću posudu ili čajnik. Zagrejte je zajedno sa medom do ključanja, skinite sa vatre i držite posudu poklopljenu. Poslužite kuvanu rakiju sa medom toplu....
Kuvana rakijaKuvana rakija
11. januar
Kad dobije braon boju sipamo rakiju i mešamo kašikom. U ugrejanu rakiju stavljamo karanfilić i kriške jabuke. Kad rakija dođe do stepena vrenja, skidamo posudu sa vatre i poklopimo na nekoliko minuta....
Aromatična kuvana rakijaAromatična kuvana rakija
25. januar
Oko 30-40 sekundi pre nego što rakija provri dodaje se i cimet na vrh noža. Ponovo se meša. Kada rakija provri procedi se i u njoj se rastvara kašika meda. Više se ne kuva. Servira se topla, ali ne i vruća....
Rakija od višnjeRakija od višnje
24. jul
Sve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu. Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
Rakija od šljivaRakija od šljiva
14. mart
Izabrati zrele plave šljive. Najbolje je prethodno očistiti koštice i plod napraviti na kašu. Voće sipati u veliki odgovarajući sud. Nakon 3-4 dana dodati šećer rastvoren u vodi (25 stepeni) u odnocu šećer: voda 1:3(4)...
Rakija od grožđaRakija od grožđa
29. april
Rakija od grožđa treba da je bar 40 stepeni....
Rakija od dženarikaRakija od dženarika
05. jun
Sve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
Rakija od trešnjeRakija od trešnje
05. jun
Rakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
Rakija od kruškeRakija od kruške
03. jun
Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
Rakija od jabukeRakija od jabuke
02. jun
Alkoholni sadržaj rakije od jabuke treba da je 38 stepeni....
Rakija od kukuruzaRakija od kukuruza
02. jun
Pri destilaciji se odvoji prvo točenje i slaba rakija....
Rakija od anisaRakija od anisa
20. maj
Izgnječite semenke anisa i prelijte sa 10 l prepečene rakije. Ostavite da odstoji 28 dana. Nakon toga dodajte 5 litara vode i destilujte....
Rakija od dunjaRakija od dunja
23. maj
Rakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
Rakija od breskviRakija od breskvi
10. jun
Smesu procediti kroz sito i dodati u destilovanu rakiju. Ostaviti da dostoji 2 nedelje da se filtrira....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
Rakija od bundeveRakija od bundeve
10. januar
1
Bundevu očistimo od semenki i sečemo na male koamde - što je moguće manje. Od šećera pravimo šećerni rastvor u odnou 4 dela vode i 1 deo šećera. Količina šećernog rastvora treba da odgovara kilogramima očišćene i isečene...
Domaća rakija od smokavaDomaća rakija od smokava
15. mart
Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....
Domaća rakija od ječmaDomaća rakija od ječma
10. okt.
Pre destilacije uklonite ječam i dobro izmešajte rakiju. Dobićete oko 10 litara divne domaće rakije. Živeli!...
Lekovita rakija sa sremušemLekovita rakija sa sremušem
18. april
1
Zaliju se domaćom rakijom dok ih ne pokrije i ostave da odstoje 14 dana na toplom i sunčanom mestu. Rakija se zatim procedi i sipa u staklenu flašu. Uzimajte 10 do 15 kapi četiri puta dnevno sa malo vode....
Finese u spremanju kuvane rakijeFinese u spremanju kuvane rakije
10. feb.
Slično kuvanom vinu, kuvana rakija se pravi sa ciljem da zagreje vaš organizam i da "istera" sve bolesti koje se pojavljuju kao posledica hladne zime....
RakijaRakija
13. sep.
U nekim delovima Balkana preferiraju da rakiju posluže uz škembe i pihtije. Kuvana rakija Iako je rakija veoma prijatna kada se posluži hladna, mnogi je više vole kuvanu rakiju, a naročito tokom zime....
Voćna rakijaVoćna rakija
20. maj
Nakon destilacije, voćna rakija treba da bude 38 gradi....
Vruća rakijaVruća rakija
25. nov.
2
Srpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
Bademova rakijaBademova rakija
22. januar
Da biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici. Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera. U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....
Kako se kuva rakija?Kako se kuva rakija?
24. mart
Kuvana rakija vrlo je prijatno piće, posebno zimi. Kuvana rakija priprema se vrlo lako i brzo, ali mora se paziti da se alkohol ne zapali....