Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za kuvanje bamijeAko se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
23. april
Janija od bamije i paradajzaNakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst....
12. okt.
Čuvanje bamijeParadajzi za sok od paradajza se očiste od petiljke, operu se, iseku se, stave se u odgovarajuću posudu i kuvaju se u svom sopstvenom soku dok ne omeknu. Nakon toga se gnječe i pasiraju....
05. feb.
BamijaVeoma je važno da se sveža bamija bere dok je mlada, pa ako se ostavi do osam dana nakon sazrevanja, nije dobra za kuvanje. Kod nas bamija sazreva sredinom jula i može se jesti....
10. maj
Turšija od bamijeBamiju očistite od drški i ako je krupnija, isecite je na komade. Operite je dobro u slanoj vodi.
Poređajte bamiju u tegle, a između nje stavite lovorov list, mirođiju i čenove belog luka....
26. sep.
Plakija od bamijeBamiju operite, očistite i naprskajte sirćetom i malo soli i ostavite da odstoji 5-10 minuta.
Sitno iseckajte luk i paradajz na kockice i dinstajte sa malo ulja.
Nakon toga dodajte sitno iseckan beli luk i bamiju....
08. sep.
Zamrzavanje i čuvanje bamijeKonzervisanje bamije
Oprana i od drški očišćena bamija (oko 1kg) se nakisne zajedno sa vodom, u koju je dodato 150 g sirćeta i malo soli....
24. feb.
Plantain (banana za kuvanje)Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
12. maj
1
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Topla supa od bamijePo želji možemo dodati i malo fide, mešamo da provri i fida, pred kraj kuvanja sipamo paradajz pire u supu sa bamijom....
03. jul
Ukusna janija od bamijePrži se dok ne omelša, dodaje se namrvljena kocka bujona, na kraju aleva paprika, meša se i sklanja se sa ringle, dodaje se bamija i paradajz, doliva se voda, blago se promeša i kuva se na slaboj vatri oko 30 minuta....
13. januar
Letnje jelo od bamijeOvakvo letnje jelo sa bamijom možete da ubacite i u tegle za zimu, a možete ga konzumirati i odmah....
23. sep.
Brza turšija od bamijeOperite dobro bamiju i očistite je od drški.
Poređajte bamiju u tegle veoma dobro jednu do druge....
23. jun
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
28. dec.
Sos sa pavlakom za kuvanjeDodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
02. nov.
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Mafini sa čokoladom za kuvanjeU sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.
U udubljenja u kalupu za mafine (koristiti kalup sa 12 udubljenja) staviti papirne korpice....
09. sep.
2
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
15. avgust
Pravilno kuvanje pirinčaJoš jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
24. feb.
Kuvanje mung pasuljaZatim dodajte kuvani pasulj i dinstajte 5 minuta.
Gotovi pasulj se može jesti sam ili u kombinaciji sa krompirom, pirinčem, povrćem itd....
19. dec.
Konzervisana bamijaPoređajte bamiju i dodajte so, šećer, sirće i aspirin, koji je dobro istucan, da se rastvori.
Prelijte vodom i zatvorite dobro.
Tako spremljenu bamiju okrećete nekoliko dana, da se konzerviše od aspirina i sirćeta....
24. sep.
Sterilisana bamijaDok se bamija natapa očistite paradajz. Smeljite ga u mašini za meso i stavite da provri. Dodajte očiščen i na sitno isečen beli luk, šećer i so po ukusu i kuvajte dok se sos ne zgusn....
05. avgust
Kisela bamijaIzaberite mekanu i mladu bamiju, operite je i blanširajte, dok malo ne promeni boju.
Na dno 1 velike tegle stavite sve začine i preko njih poređajte bamiju....
16. avgust
Kuvanje celog petla u Instant PotuMoj cilj prilikom kuvanja celog petla u Insant Potu bio je da se raspada, jer ga ne bih kuvala celog....
10. januar