Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Ako se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
Janija od bamije i paradajzaJanija od bamije i paradajza
12. okt.
Nakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst....
Čuvanje bamijeČuvanje bamije
05. feb.
Paradajzi za sok od paradajza se očiste od petiljke, operu se, iseku se, stave se u odgovarajuću posudu i kuvaju se u svom sopstvenom soku dok ne omeknu. Nakon toga se gnječe i pasiraju....
BamijaBamija
10. maj
Veoma je važno da se sveža bamija bere dok je mlada, pa ako se ostavi do osam dana nakon sazrevanja, nije dobra za kuvanje. Kod nas bamija sazreva sredinom jula i može se jesti....
Turšija od bamijeTuršija od bamije
26. sep.
Bamiju očistite od drški i ako je krupnija, isecite je na komade. Operite je dobro u slanoj vodi. Poređajte bamiju u tegle, a između nje stavite lovorov list, mirođiju i čenove belog luka....
Plakija od bamijePlakija od bamije
08. sep.
Bamiju operite, očistite i naprskajte sirćetom i malo soli i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Sitno iseckajte luk i paradajz na kockice i dinstajte sa malo ulja. Nakon toga dodajte sitno iseckan beli luk i bamiju....
Zamrzavanje i čuvanje bamijeZamrzavanje i čuvanje bamije
24. feb.
Konzervisanje bamije Oprana i od drški očišćena bamija (oko 1kg) se nakisne zajedno sa vodom, u koju je dodato 150 g sirćeta i malo soli....
Plantain (banana za kuvanje)Plantain (banana za kuvanje)
12. maj
1
Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
Konzervirano meso za kuvanjeKonzervirano meso za kuvanje
13. dec.
Zatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje. Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno. Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Konzervisanje paradajza za kuvanjeKonzervisanje paradajza za kuvanje
06. avgust
Operite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice. Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
Topla supa od bamijeTopla supa od bamije
03. jul
Po želji možemo dodati i malo fide, mešamo da provri i fida, pred kraj kuvanja sipamo paradajz pire u supu sa bamijom....
Ukusna janija od bamijeUkusna janija od bamije
13. januar
Prži se dok ne omelša, dodaje se namrvljena kocka bujona, na kraju aleva paprika, meša se i sklanja se sa ringle, dodaje se bamija i paradajz, doliva se voda, blago se promeša i kuva se na slaboj vatri oko 30 minuta....
Letnje jelo od bamijeLetnje jelo od bamije
23. sep.
Ovakvo letnje jelo sa bamijom možete da ubacite i u tegle za zimu, a možete ga konzumirati i odmah....
Brza turšija od bamijeBrza turšija od bamije
23. jun
Operite dobro bamiju i očistite je od drški. Poređajte bamiju u tegle veoma dobro jednu do druge....
Viršle u pavlaci za kuvanjeViršle u pavlaci za kuvanje
28. dec.
Umešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti. Probajte, prijatno!...
Sos sa pavlakom za kuvanjeSos sa pavlakom za kuvanje
02. nov.
Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje
11. mart
1
Prženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće. Prijatno!...
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMafini sa čokoladom za kuvanje
09. sep.
2
U sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje. U udubljenja u kalupu za mafine (koristiti kalup sa 12 udubljenja) staviti papirne korpice....
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinča
24. feb.
Još jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Zatim dodajte kuvani pasulj i dinstajte 5 minuta. Gotovi pasulj se može jesti sam ili u kombinaciji sa krompirom, pirinčem, povrćem itd....
Konzervisana bamijaKonzervisana bamija
24. sep.
Poređajte bamiju i dodajte so, šećer, sirće i aspirin, koji je dobro istucan, da se rastvori. Prelijte vodom i zatvorite dobro. Tako spremljenu bamiju okrećete nekoliko dana, da se konzerviše od aspirina i sirćeta....
Sterilisana bamijaSterilisana bamija
05. avgust
Dok se bamija natapa očistite paradajz. Smeljite ga u mašini za meso i stavite da provri. Dodajte očiščen i na sitno isečen beli luk, šećer i so po ukusu i kuvajte dok se sos ne zgusn....
Kisela bamijaKisela bamija
16. avgust
Izaberite mekanu i mladu bamiju, operite je i blanširajte, dok malo ne promeni boju. Na dno 1 velike tegle stavite sve začine i preko njih poređajte bamiju....
Kuvanje celog petla u Instant PotuKuvanje celog petla u Instant Potu
10. januar
Moj cilj prilikom kuvanja celog petla u Insant Potu bio je da se raspada, jer ga ne bih kuvala celog....