Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jastog u rerni (Najbrži i ukusan)Na preporučujem garnirunge ili začine jačeg ukusa, jer bi ubili ili "zasenili" ukus jastoga koji je sam po sebi neverovatan!...
16. maj
JastogNažalost, posle toga uglavnom bude da mesa ima manje, dok dodje do spremanja jastoga.
Uvek postoji opcija da kupite već očišćenog, pa čak i kuvanog jastoga....
24. jul
Bakalar sa sosom od norveškog jastogaNorveške jastoge po želji oljuštite, da bi ste koristili glave i oljušten deo za bujon. Ja uvek imam zamrznute kožice, zato koristim njih, a jastoge ostavljam cele u sosu. U oba slučaja će biti dobro.
2....
24. okt.
Jastog Kosta BlankaKuvajte 7 minuta i ubacite unutra jastoga i škampe. Nastavite kuvanje još 10 minuta. Ako želite da vam jelo bude tečnije, dodajte još malo vode....
30. maj
Plantain (banana za kuvanje)Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
12. maj
1
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
28. dec.
Sos sa pavlakom za kuvanjeDodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
02. nov.
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Mafini sa čokoladom za kuvanjeU sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.
U udubljenja u kalupu za mafine (koristiti kalup sa 12 udubljenja) staviti papirne korpice....
09. sep.
2
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
15. avgust
Pravilno kuvanje pirinčaJoš jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
24. feb.
Kuvanje mung pasuljaZatim dodajte kuvani pasulj i dinstajte 5 minuta.
Gotovi pasulj se može jesti sam ili u kombinaciji sa krompirom, pirinčem, povrćem itd....
19. dec.
Kuvanje celog petla u Instant PotuMoj cilj prilikom kuvanja celog petla u Insant Potu bio je da se raspada, jer ga ne bih kuvala celog....
10. januar
Kakao kolač sa pavlakom za kuvanjePospite šećerom u prahu, pre nego što servirate vaš kakao kolač sa pavlakom za kuvanje....
21. jul
Paelja sa jastogomDodajte paradajz, takođe narendan i kuvajte još dva minuta.
3. Za to vreme isecite jastoga na 4 dela pomoću oštrog noža, odlomljene male parčiće od ljuske odstranite da ne upadnu u jelo....
28. april
Saveti za kuvanje bamijeAko se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
23. april
Saveti za kuvanje mesaKvalitet kuvanog mesa i jačina bujona zavise uglavnom od odnosa količine mesa i vode. Zbog toga morate pravilno odabrati veličinu posude u kojoj kuvate meso....
12. nov.
Saveti za kuvanje artičokeZa osobu koja nema iskustva sa kuvanjem artičoke, ovaj poduhvat može izgledati kao pravo iskušenje....
27. mart
Janija od graška sa svinjetinom za kuvanjePrijatno uz ovu janiju od graška sa svinjetinom za kuvanje!...
14. jun
Domaća šunka u uređaju za kuvanje šunkeSmesu sipajte u kesu u uređaju za kuvanje šunke i pritisnite dobro.
Stavite u urešaj za kuvanje šunke, zatvorite oprugom i poklopcem.
Ostavite sve 24 sata u frižideru....
26. jun
Cezar salata sa jastogomMeso jastoga se blago zaprži. Grašak se skuva. Salata se iskida rukama.
Pomešaju se meso jastoga, grašak, salata, paradajzčići, posipa se narendanim parmezanom i krutonima....
29. jul
Norveški jastozi u tiganjuPospite stomake sa još soli i maslinovog ulja - po kašiku na svakog jastoga.
4. Kuvajte 4 minuta i okrenite sa druge strane na još 2-3 minuta....
11. jul