Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Riblje UljeUprao prisustvo vitamina A i D, kao i omega-3 masnih kiselina čine riblje ulje toliko dragocenim i traženim.
Koristi od ribljeg ulja
Riblje ulje ima veliki broj koristi za ljudsko zdravlje....
04. januar
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Uprkos dužem vremenu kuvanja supe od mesa, ona je takođe sastavni deo dnevnog menija.
Riblja čorba ili riblja supa - zadovoljstvo za svaki odmor....
05. avgust
Ekonomična čorba od bundeve sa pavlakom za kuvanjeKrem čorba od bundeve ima slatkast ukus i po želji može da se konzumira sa sirom.
Čorba je jednostavna, sa malo sastojaka i mnogo je hranljiva i ukusna!...
13. okt.
Riblje predjeloU posudu se sipa tunjevina, nakon što je prethodno oceđena od svog sosa. Recept je sa majonezom i zato se preferira da je riba u sopstvenom sosu a ne u ulju.
File se izgnječi viljuškom da se usitni. Mladi luk se opere,...
06. jun
Odlične riblje ćufticeOperite i osušite ribu. Luk sitno iseckajte i propržite ga dok ne postane providan. Sve sastojke, bez brašna stavite u multipraktik i sameljite.
Stavite u posudu sa smesom u frižider na jedan sat. Izvadite i obilukte male...
04. jul
Pikantne riblje ćufticePomešajte sve sastojke i umutite ih u blenderu. Ostavite smesu nekoliko sati u frižideru.
Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u prezle i ispržite u zagrejanom ulju.
Po želji možete da servirate pržene ćuftice sa prženim...
15. jun
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Plantain (banana za kuvanje)Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
12. maj
1
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Riblje ćuftice od lososaPrže se riblje ćuftice od lososa u ulju proceđenom od svežih začina dok ne postanu zlataste....
09. mart
Riblje ćuftice sa krompiromRiba se skuva, očisti se od kosti i pretvara se u mleveno meso.
Krompir se skuva i narenda na krupno rende.
Pomešaju se mleveno meso od ribe, jaja, prezle, brašno i začini.
Mleveno meso se zamesi dobro i od njega...
31. avgust
Riblje ćufte sa krompiromKrompir oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo vodom, dodajemo jedan prstohvat soli i nekoliko kapljica ulja/maslinovog ulja i stavljamo da se kuva. Za to vreme u blenderu ili multipraktiku sameljemo filete ribe.
Kad...
09. januar
Riblje ćuftice sa garnirungomRiba se očisti od iznutrica i krljušti. Opere se i popari u vreloj vodi 10 minuta. Vadi se i čisti se od kostiju.
Pileći batak se očisti i odvoji od kosti, iseče se na zalogaje. Luk ljuštimo i sečemo na krupne parčiće....
01. jun
Riblje ćuftice iz rerneFile očistimo od kože i sameljemo. Dodajemo prethodno potopljen hleb, jaje, deo luka, pešrun i so. Pripremamo elipsaste ćuftice, pohujemo ih u brašnu i pržimo u ugrejanoj masnoći.
U porestalom ulju propržimo preostali...
18. jun
Palačinke od riblje ikreU posudu blendera razbijemo dva jaja, dodajemo ikru od karaša, sitno isečen peršun, so po ukusu, kumin i biber.
Dodaje se brašno i promešamo u srednje gustu kašu kao za palačinke.
Zagreva se tiganj sa uljem, sipa se...
24. maj
Riblje predjelo od skušeServirajte riblje predjelo sa šoljom hladnog piva.
Prijatno uz ovo riblje predjelo od skuše!...
30. okt.
Riblje ćuftice u rerniPečemo riblje ćuftice u rerni u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni....
06. avgust
Riblje šnicle od skušeUgrejte ulje u tiganju i oblikujte riblje šnicle kašikom, veličina je po vašoj želji.
Pržite sa obe strane na 4 stepenu na ringli dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite na salvetu da upije višak masti....
07. dec.
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Mafini sa čokoladom za kuvanjeU sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.
U udubljenja u kalupu za mafine (koristiti kalup sa 12 udubljenja) staviti papirne korpice....
09. sep.
2
Sos sa pavlakom za kuvanjeDodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
02. nov.
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
28. dec.
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
15. avgust