Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Tajna ukusne riblje čorbeTajna ukusne riblje čorbe
18. feb.
Međutim, riblja čorba često iziskuje poseban način kuvanja....
Riblje UljeRiblje Ulje
04. januar
Uprao prisustvo vitamina A i D, kao i omega-3 masnih kiselina čine riblje ulje toliko dragocenim i traženim. Koristi od ribljeg ulja Riblje ulje ima veliki broj koristi za ljudsko zdravlje....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Uprkos dužem vremenu kuvanja supe od mesa, ona je takođe sastavni deo dnevnog menija. Riblja čorba ili riblja supa - zadovoljstvo za svaki odmor....
Ekonomična čorba od bundeve sa pavlakom za kuvanjeEkonomična čorba od bundeve sa pavlakom za kuvanje
13. okt.
Krem čorba od bundeve ima slatkast ukus i po želji može da se konzumira sa sirom. Čorba je jednostavna, sa malo sastojaka i mnogo je hranljiva i ukusna!...
Riblje predjeloRiblje predjelo
06. jun
U posudu se sipa tunjevina, nakon što je prethodno oceđena od svog sosa. Recept je sa majonezom i zato se preferira da je riba u sopstvenom sosu a ne u ulju. File se izgnječi viljuškom da se usitni. Mladi luk se opere,...
Odlične riblje ćufticeOdlične riblje ćuftice
04. jul
Operite i osušite ribu. Luk sitno iseckajte i propržite ga dok ne postane providan. Sve sastojke, bez brašna stavite u multipraktik i sameljite. Stavite u posudu sa smesom u frižider na jedan sat. Izvadite i obilukte male...
Pikantne riblje ćufticePikantne riblje ćuftice
15. jun
Pomešajte sve sastojke i umutite ih u blenderu. Ostavite smesu nekoliko sati u frižideru. Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u prezle i ispržite u zagrejanom ulju. Po želji možete da servirate pržene ćuftice sa prženim...
Konzervisanje paradajza za kuvanjeKonzervisanje paradajza za kuvanje
06. avgust
Operite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice. Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
Plantain (banana za kuvanje)Plantain (banana za kuvanje)
12. maj
1
Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
Konzervirano meso za kuvanjeKonzervirano meso za kuvanje
13. dec.
Zatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje. Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno. Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Riblje ćuftice od lososaRiblje ćuftice od lososa
09. mart
Prže se riblje ćuftice od lososa u ulju proceđenom od svežih začina dok ne postanu zlataste....
Riblje ćuftice sa krompiromRiblje ćuftice sa krompirom
31. avgust
Riba se skuva, očisti se od kosti i pretvara se u mleveno meso. Krompir se skuva i narenda na krupno rende. Pomešaju se mleveno meso od ribe, jaja, prezle, brašno i začini. Mleveno meso se zamesi dobro i od njega...
Riblje ćufte sa krompiromRiblje ćufte sa krompirom
09. januar
Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo vodom, dodajemo jedan prstohvat soli i nekoliko kapljica ulja/maslinovog ulja i stavljamo da se kuva. Za to vreme u blenderu ili multipraktiku sameljemo filete ribe. Kad...
Riblje ćuftice sa garnirungomRiblje ćuftice sa garnirungom
01. jun
Riba se očisti od iznutrica i krljušti. Opere se i popari u vreloj vodi 10 minuta. Vadi se i čisti se od kostiju. Pileći batak se očisti i odvoji od kosti, iseče se na zalogaje. Luk ljuštimo i sečemo na krupne parčiće....
Riblje ćuftice iz rerneRiblje ćuftice iz rerne
18. jun
File očistimo od kože i sameljemo. Dodajemo prethodno potopljen hleb, jaje, deo luka, pešrun i so. Pripremamo elipsaste ćuftice, pohujemo ih u brašnu i pržimo u ugrejanoj masnoći. U porestalom ulju propržimo preostali...
Palačinke od riblje ikrePalačinke od riblje ikre
24. maj
U posudu blendera razbijemo dva jaja, dodajemo ikru od karaša, sitno isečen peršun, so po ukusu, kumin i biber. Dodaje se brašno i promešamo u srednje gustu kašu kao za palačinke. Zagreva se tiganj sa uljem, sipa se...
Riblje ćuftice sa lososomRiblje ćuftice sa lososom
13. mart
Riblje ćuftice sa lososom su gotove....
Riblje predjelo od skušeRiblje predjelo od skuše
30. okt.
Servirajte riblje predjelo sa šoljom hladnog piva. Prijatno uz ovo riblje predjelo od skuše!...
Riblje ćuftice u rerniRiblje ćuftice u rerni
06. avgust
Pečemo riblje ćuftice u rerni u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni....
Riblje šnicle od skušeRiblje šnicle od skuše
07. dec.
Ugrejte ulje u tiganju i oblikujte riblje šnicle kašikom, veličina je po vašoj želji. Pržite sa obe strane na 4 stepenu na ringli dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite na salvetu da upije višak masti....
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje
11. mart
1
Prženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće. Prijatno!...
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMafini sa čokoladom za kuvanje
09. sep.
2
U sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje. U udubljenja u kalupu za mafine (koristiti kalup sa 12 udubljenja) staviti papirne korpice....
Sos sa pavlakom za kuvanjeSos sa pavlakom za kuvanje
02. nov.
Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
Viršle u pavlaci za kuvanjeViršle u pavlaci za kuvanje
28. dec.
Umešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti. Probajte, prijatno!...
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...