Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sladoled sa rabarbarom i đumbiromStavite rabarbaru, đumbir, sirup i med u šerpu i dinstajte oko 15 minuta. Ohladiti i napraviti pire.
Prelijte sos preko sladoleda, dobro promešajte i stavite u zamrzivač na još 2 sata....
01. jun
Kolač sa rabarbarom i jagodamaKolač sa rabarbarom i jagodama se peče oko 50-60 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost....
02. avgust
Kolač sa rabarbarom i sitnim siromNa zapečenu koru stavite rabarbaru, pa preko nje rasporedite smesu od sitnog sira. Kolač sa rabarbarom i sitnim sirom stavite da se ponovo peče 35-40 minuta na 160 stepeni....
02. jun
Američka pita sa rabarbaromRabarbara se opere i osuši. Seče se na komade. Pomešajte jaja, šećer, cimet, dodajte seckanu rabarbaru, dodajte skrob.
Sve se izmeša i stavi na testo....
01. jun
Kiš sa šparglama i rabarbaromZa pripremu ovog odličnog kiša sa šparglama i rabarbarom će nam biti potreban pleh prečnika 28 cm, obložen papirom za pečenje....
19. januar
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Sos sa pavlakom za kuvanjeU šerpu staviti ulje, dodati margarin i staviti na vatru.Kada se margarin otopi i sjedini sa uljem dodati brašno i upržiti na laganoj vatri.
Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati....
02. nov.
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMikser isključiti, pa umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešati. U sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje....
09. sep.
2
Kako smršati sa kuvanim pirinčem?Japanci izbegavaju prženje — skoro sva tradicionalna japanska jela se kuvaju na pari ili samo kuvaju.
I na kraju, Japanci takođe piju puno zelenog čaja....
27. mart
Kakao kolač sa pavlakom za kuvanjePospite šećerom u prahu, pre nego što servirate vaš kakao kolač sa pavlakom za kuvanje....
21. jul
RabarbaraRabarbara u kulinarstvu
Rabarbara ima specifičan kiseo ukus što je čini idelanom za sok i različite osvežavajuće napitke....
21. jul
Janija od graška sa svinjetinom za kuvanjePoslužite svinjetinu sa graškom dok je topla i pospite je seckanim peršunom.
Prijatno uz ovu janiju od graška sa svinjetinom za kuvanje!...
14. jun
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Plantain (banana za kuvanje)U vrelo ulje ubacivati jedan po jedan krug bananae i pržiti sa obe strane. Vaditi na ubruse da se ocedi....
12. maj
1
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Veganski pečeni krompir sa ovsenom pavlakom za kuvanjeVeoma ukusno je ispao ovaj veganski pečeni krompir sa ovsenom pavlakom za kuvanje. Probajte!...
26. januar
Ekonomična čorba od bundeve sa pavlakom za kuvanjeKrem čorba od bundeve ima slatkast ukus i po želji može da se konzumira sa sirom.
Čorba je jednostavna, sa malo sastojaka i mnogo je hranljiva i ukusna!...
13. okt.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomZajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1....
09. januar
Paradajz za kuvanje u teglamaPomeša se sa paradajz sosom i dobro promeša.
Punimo tegle do ivice, u svaku teglu se stavlja po jedna-dve čorbadžijske paprike.
Zatvaraju se novim poklopcima. Ređaju se u dubok pleh, na dno se stavlja stara krpa....
15. avgust
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
28. dec.
Pravilno kuvanje pirinčaJoš jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
24. feb.
Kuvanje mung pasuljaZatim dodajte kuvani pasulj i dinstajte 5 minuta.
Gotovi pasulj se može jesti sam ili u kombinaciji sa krompirom, pirinčem, povrćem itd....
19. dec.
Džem od rabarbareOljuštite crvenu kožu delova rabarbare što je više moguće i isecite ih na komade. Pustite ih da se kuvaju u šećernom sirupu 1 sat, dodajući sok od limuna....
30. maj
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Da li ste se zapitali, kada kuvate krompir za pire, da li da bacite vodu ili je možete ikosristiti za nešto drugo. U praksi, ova tečnost ima svoja korisna svojstva, kojih nije malo....
20. jun
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoGi maslac se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Prva poznata upotreba putera bila je 2000 g. pre Hrista. Gi se brzo integrisao u dijete, u ceremonijalnu praksu...
30. jul