Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Klice sojeKlice soje
13. april
- Klice soje dobro operite hladnom vodom pre kuvanja....
Pohovane šnicle od sojePohovane šnicle od soje
11. dec.
Šnicle staviti u vodu i kuvati ih oko pola sata da malo omekšaju. Ostaviti ih u đevđiru da se iscede od viška vode. U jednu posudu pomešati projino brašno, prezle i začin C, a u drugu sipati belo vino. Zagrejati ulje...
Kesadilja sa komadićima sojeKesadilja sa komadićima soje
14. mart
Sojine komadiće prelijte ključalom vodom. Luk isecite na rebarca, beli luk i peršun iseckajte, a paradajz isecite na sitne kockice. Kačkavalj je narendan. Kada komadići soje potpuno omekšaju, melju se u čoperu, ali...
Veganske ćuftice od sojeVeganske ćuftice od soje
13. mart
Sojino mleveno meso se prelije vrelom vodom u količini dvostruko većoj od mešavine mlevenog mesa, u ovom slučaju sa 4 šolje. Nakon što upije vodu, nakon otprilike pola sata dodajte sitno seckani luk, začine i maslinovo...
Jednostavne šnicle od sojeJednostavne šnicle od soje
21. nov.
Natopite sojine šnicle pola sata u vrućoj posoljenoj vodi. Nakon toga ih ocedite. Umutite jaja, promešajte brašno sa belim lukom u prahu i zagrejte masnoću za prženje. Svaku šniclu uvaljajte prvo u brašno, posle u jaja...
Domaći majonez od sojeDomaći majonez od soje
11. nov.
Sipajte polovinu sojinog ulja i sok od limete u žumanca. Koristite visoku usku posudu - toliko da staje ručni mikser u nju. Stavite uređaj na dno, uključite i držite nepokretno, dok smesa ne počne da beli odozdo. Obično...
Plantain (banana za kuvanje)Plantain (banana za kuvanje)
12. maj
1
Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
Konzervirano meso za kuvanjeKonzervirano meso za kuvanje
13. dec.
Zatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje. Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno. Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Konzervisanje paradajza za kuvanjeKonzervisanje paradajza za kuvanje
06. avgust
Operite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice. Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
Šnicle od soje u rerniŠnicle od soje u rerni
18. dec.
Stavljamo pola pakovanja sojinih šnicli u duboku šerpu i prelivamo sa 2 šolje crnog vina. Dodajemo mlaz ulja, biber, kumin, kurkumu, so, majoran, beli luk u prahu. Sipamo vodu, tek toliko de prekrije sojine šnicle i stavljamo...
Napravite ćufte od sojeNapravite ćufte od soje
07. feb.
Ako ste vegetarijanac ili samo želite da probate smesu od soje i šnicle koje se prave od nje, uzmite u obzir da je soja veoma korisna i sadrži veliki broj korisnih materija, kojih, takođe, ima i u mesu. Možete koristiti...
Viršle u pavlaci za kuvanjeViršle u pavlaci za kuvanje
28. dec.
Umešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti. Probajte, prijatno!...
Sos sa pavlakom za kuvanjeSos sa pavlakom za kuvanje
02. nov.
Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje
11. mart
1
Prženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće. Prijatno!...
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMafini sa čokoladom za kuvanje
09. sep.
2
U sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje. U udubljenja u kalupu za mafine (koristiti kalup sa 12 udubljenja) staviti papirne korpice....
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinča
24. feb.
Još jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Zatim dodajte kuvani pasulj i dinstajte 5 minuta. Gotovi pasulj se može jesti sam ili u kombinaciji sa krompirom, pirinčem, povrćem itd....
Dijetetska supa sa lopticama od sojeDijetetska supa sa lopticama od soje
08. feb.
Oblikujemo loptice, uvaljamo ih u brašno (imajte u vodu da se soja ne sjedinjuje kao mleveno meso i postoji vreovatnoća da će se raspasti za vreme kuvanja)....
Ćuftice od mlevenog mesa i sojeĆuftice od mlevenog mesa i soje
11. april
Sojine ljuspice se natope petnaestak minuta u rastvoru bujona i nakon potpune apsorbcije tečnosti promešaju se sa mlevenim mesom, lukom, jajetom i začinima. Zamesi se i ostavlja se sa strane desetak minuta. U odgovarajućem...
Kuvanje celog petla u Instant PotuKuvanje celog petla u Instant Potu
10. januar
Moj cilj prilikom kuvanja celog petla u Insant Potu bio je da se raspada, jer ga ne bih kuvala celog....
Kakao kolač sa pavlakom za kuvanjeKakao kolač sa pavlakom za kuvanje
21. jul
Pospite šećerom u prahu, pre nego što servirate vaš kakao kolač sa pavlakom za kuvanje....
Postan rižoto sa karijem i komadima sojePostan rižoto sa karijem i komadima soje
18. avgust
1. Dobro operite 1 šolju bisernog pirinča (2-3 puta) i ostavite ga potopljenog u vodi. 2. U manjoj šerpi zagrejte 2 i 1/2 šolje vode, 2-3 kašike sušene i mlevena nane i 1 šolju soje u komadima. 3. Odvojeno zagrejte...
Veganska musaka sa mlevenim mesom od sojeVeganska musaka sa mlevenim mesom od soje
03. april
Od sojine pavlake za kuvanje, sojinog jogurta, soli, kurkume, brašna od tapioke se pravi preliv za musaku i odozgo se poliva. Zapeče se samo odozgo do željene boje....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Ako se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....