Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pohovane šnicle od sojeŠnicle staviti u vodu i kuvati ih oko pola sata da malo omekšaju. Ostaviti ih u đevđiru da se iscede od viška vode.
U jednu posudu pomešati projino brašno, prezle i začin C, a u drugu sipati belo vino.
Zagrejati ulje...
11. dec.
Kesadilja sa komadićima sojeSojine komadiće prelijte ključalom vodom.
Luk isecite na rebarca, beli luk i peršun iseckajte, a paradajz isecite na sitne kockice. Kačkavalj je narendan.
Kada komadići soje potpuno omekšaju, melju se u čoperu, ali...
14. mart
Veganske ćuftice od sojeSojino mleveno meso se prelije vrelom vodom u količini dvostruko većoj od mešavine mlevenog mesa, u ovom slučaju sa 4 šolje.
Nakon što upije vodu, nakon otprilike pola sata dodajte sitno seckani luk, začine i maslinovo...
13. mart
Jednostavne šnicle od sojeNatopite sojine šnicle pola sata u vrućoj posoljenoj vodi. Nakon toga ih ocedite.
Umutite jaja, promešajte brašno sa belim lukom u prahu i zagrejte masnoću za prženje.
Svaku šniclu uvaljajte prvo u brašno, posle u jaja...
21. nov.
Domaći majonez od sojeSipajte polovinu sojinog ulja i sok od limete u žumanca. Koristite visoku usku posudu - toliko da staje ručni mikser u nju.
Stavite uređaj na dno, uključite i držite nepokretno, dok smesa ne počne da beli odozdo. Obično...
11. nov.
Plantain (banana za kuvanje)Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
12. maj
1
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Šnicle od soje u rerniStavljamo pola pakovanja sojinih šnicli u duboku šerpu i prelivamo sa 2 šolje crnog vina.
Dodajemo mlaz ulja, biber, kumin, kurkumu, so, majoran, beli luk u prahu. Sipamo vodu, tek toliko de prekrije sojine šnicle i stavljamo...
18. dec.
Napravite ćufte od sojeAko ste vegetarijanac ili samo želite da probate smesu od soje i šnicle koje se prave od nje, uzmite u obzir da je soja veoma korisna i sadrži veliki broj korisnih materija, kojih, takođe, ima i u mesu.
Možete koristiti...
07. feb.
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
28. dec.
Sos sa pavlakom za kuvanjeDodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
02. nov.
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Mafini sa čokoladom za kuvanjeU sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.
U udubljenja u kalupu za mafine (koristiti kalup sa 12 udubljenja) staviti papirne korpice....
09. sep.
2
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
15. avgust
Pravilno kuvanje pirinčaJoš jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
24. feb.
Kuvanje mung pasuljaZatim dodajte kuvani pasulj i dinstajte 5 minuta.
Gotovi pasulj se može jesti sam ili u kombinaciji sa krompirom, pirinčem, povrćem itd....
19. dec.
Dijetetska supa sa lopticama od sojeOblikujemo loptice, uvaljamo ih u brašno (imajte u vodu da se soja ne sjedinjuje kao mleveno meso i postoji vreovatnoća da će se raspasti za vreme kuvanja)....
08. feb.
Ćuftice od mlevenog mesa i sojeSojine ljuspice se natope petnaestak minuta u rastvoru bujona i nakon potpune apsorbcije tečnosti promešaju se sa mlevenim mesom, lukom, jajetom i začinima.
Zamesi se i ostavlja se sa strane desetak minuta.
U odgovarajućem...
11. april
Kuvanje celog petla u Instant PotuMoj cilj prilikom kuvanja celog petla u Insant Potu bio je da se raspada, jer ga ne bih kuvala celog....
10. januar
Kakao kolač sa pavlakom za kuvanjePospite šećerom u prahu, pre nego što servirate vaš kakao kolač sa pavlakom za kuvanje....
21. jul
Postan rižoto sa karijem i komadima soje1. Dobro operite 1 šolju bisernog pirinča (2-3 puta) i ostavite ga potopljenog u vodi.
2. U manjoj šerpi zagrejte 2 i 1/2 šolje vode, 2-3 kašike sušene i mlevena nane i 1 šolju soje u komadima.
3. Odvojeno zagrejte...
18. avgust
Veganska musaka sa mlevenim mesom od sojeOd sojine pavlake za kuvanje, sojinog jogurta, soli, kurkume, brašna od tapioke se pravi preliv za musaku i odozgo se poliva.
Zapeče se samo odozgo do željene boje....
03. april
Saveti za kuvanje bamijeAko se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
23. april