Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuOn je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku;
- U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
10. dec.
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuU kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
11. avgust
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama.
Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
03. april
LikerLikeri se u velikoj meri koriste u kulinarstvu za pravljenje kremova, smutija, sladoleda i pudinga....
01. dec.
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiZdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
01. jul
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Čovek ne može da zna sve na svetu. Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši.
I najbolja domaćica...
27. dec.
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
06. dec.
Sambuka liker - italijanska inspiracija sa ukusom anisaDodaje se u piće kako bi liker od anisa bio prijatniji....
12. jun
AmaretoKuvanje s amaretom
Liker može široko da se koristi u kulinarstvu, uključujući i sladoled i kolače s bademima i čokoladom, čizkejk, torte i kolače....
18. sep.
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaLikeri mogu da budu razni - čokoladni liker, liker od jaja, kokosov liker i dr. a kao marke verovatno najrasprostranjeniji među njima su Bejlis, Maraskino, Kjuraso, Afteršok, Amareto i drugi.
13. maja svet obeležva...
06. sep.
BejlisBejlis ima široku primenu i u kulinarstvu i to u spremanju svakakvih slatkiša. Možete da ga dodate u recepte za torte, rolate, čizkejkove, kolače, pite i dr....
06. sep.
Da napravite sami koktel trešnjePotrebni sastojci: 450 grama trešnji, 700 mililitara likera Maraskino (Maraschino) ili drugog bistrog likera, šećer po ukusu....
01. maj
Kada se alkohol dodaje jelimaKorišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti....
14. jun
Ideje za amareto deserteAroma Amereto likera će se osećati u kojem god receptu da ga koristite....
28. april
AmarulaLiker je pogodan za mešanje slatkih koktela i može da se kombinuje sa različitim kremastim likerima, viskijem, amaretom i dr....
19. sep.
1
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada....
29. jul
Kulinarska upotreba začina MahlebMirno možete da uživate u njemu i sa čašom likera Amareto u ruci.
Ovo su bila dve odlične primene upotrebe mahleba u kulinarstvu. Uživajte u njima!...
25. okt.
BurbonBurbon u kulinarstvu
Vremenom burbon sve više i više postaje deo kulinarstva. Kokteli sa ovim pićem od kukuruza su omiljeni kako među ženama, tako i među muškarcima....
29. avgust
Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?Majstori kulinarstva će vam reći da se koren celera može upotrebiti kao korenasto povrće i da se kao takvo može rendati, pržiti i peći....
01. feb.
Beli rusStavite nekoliko kocki leda u prethodno ohlađenu čašu i dodajte liker Kaluu ili drugi liker sa kafom.
Posebno promešajte votku i sveže mleko i polako prelijte preko likera - cilj je da koktel bude u dva sloja....
09. okt.
Za šta da koristimo kokosovo ulje?U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
23. dec.
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva....
. april
Lekovita rakija sa sremušemKoristi se kao začin u kulinarstvu i kao lekovito sredstvo - vidi tretman divljim belim lukom.
Oprane sveže listove sremuša isecite i stavite u staklenu teglu ili drugu staklenu posudu....
18. april
1
Kada se beru zeleni orasi?Kada je ljuska već formirana, nije dobro da beru i da se takav orah koristi u kulinarstvu ili kao lekovito sredstvo.
Za pripremu čuvenog likera od zelenih oraha potrebna vam je količina od oko 40 mladih oraha....
18. jun
Seme slačice - koristi i primenaSa brašnom od slačice može da se pripremi i domaći senf za kulinarsku upotrebu....
17. januar