Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama. Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
LikerLiker
01. dec.
Likeri se u velikoj meri koriste u kulinarstvu za pravljenje kremova, smutija, sladoleda i pudinga....
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Zdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?
27. dec.
Čovek ne može da zna sve na svetu. Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši. I najbolja domaćica...
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Sambuka liker - italijanska inspiracija sa ukusom anisaSambuka liker - italijanska inspiracija sa ukusom anisa
12. jun
Dodaje se u piće kako bi liker od anisa bio prijatniji....
AmaretoAmareto
18. sep.
Kuvanje s amaretom Liker može široko da se koristi u kulinarstvu, uključujući i sladoled i kolače s bademima i čokoladom, čizkejk, torte i kolače....
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaSezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicima
06. sep.
Likeri mogu da budu razni - čokoladni liker, liker od jaja, kokosov liker i dr. a kao marke verovatno najrasprostranjeniji među njima su Bejlis, Maraskino, Kjuraso, Afteršok, Amareto i drugi. 13. maja svet obeležva...
BejlisBejlis
06. sep.
Bejlis ima široku primenu i u kulinarstvu i to u spremanju svakakvih slatkiša. Možete da ga dodate u recepte za torte, rolate, čizkejkove, kolače, pite i dr....
Da napravite sami koktel trešnjeDa napravite sami koktel trešnje
01. maj
Potrebni sastojci: 450 grama trešnji, 700 mililitara likera Maraskino (Maraschino) ili drugog bistrog likera, šećer po ukusu....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti....
Ideje za amareto deserteIdeje za amareto deserte
28. april
Aroma Amereto likera će se osećati u kojem god receptu da ga koristite....
AmarulaAmarula
19. sep.
1
Liker je pogodan za mešanje slatkih koktela i može da se kombinuje sa različitim kremastim likerima, viskijem, amaretom i dr....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada....
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Mirno možete da uživate u njemu i sa čašom likera Amareto u ruci. Ovo su bila dve odlične primene upotrebe mahleba u kulinarstvu. Uživajte u njima!...
BurbonBurbon
29. avgust
Burbon u kulinarstvu Vremenom burbon sve više i više postaje deo kulinarstva. Kokteli sa ovim pićem od kukuruza su omiljeni kako među ženama, tako i među muškarcima....
Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?
01. feb.
Majstori kulinarstva će vam reći da se koren celera može upotrebiti kao korenasto povrće i da se kao takvo može rendati, pržiti i peći....
Beli rusBeli rus
09. okt.
Stavite nekoliko kocki leda u prethodno ohlađenu čašu i dodajte liker Kaluu ili drugi liker sa kafom. Posebno promešajte votku i sveže mleko i polako prelijte preko likera - cilj je da koktel bude u dva sloja....
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Za šta da koristimo kokosovo ulje?
23. dec.
U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva....
Lekovita rakija sa sremušemLekovita rakija sa sremušem
18. april
1
Koristi se kao začin u kulinarstvu i kao lekovito sredstvo - vidi tretman divljim belim lukom. Oprane sveže listove sremuša isecite i stavite u staklenu teglu ili drugu staklenu posudu....
Kada se beru zeleni orasi?Kada se beru zeleni orasi?
18. jun
Kada je ljuska već formirana, nije dobro da beru i da se takav orah koristi u kulinarstvu ili kao lekovito sredstvo. Za pripremu čuvenog likera od zelenih oraha potrebna vam je količina od oko 40 mladih oraha....
Seme slačice - koristi i primenaSeme slačice - koristi i primena
17. januar
Sa brašnom od slačice može da se pripremi i domaći senf za kulinarsku upotrebu....