Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lisičarke sa pirinčemLisičarkama je potrebno dosta vremena da omekšaju.
Tada dodajte unapred opran pirinač, kada provri - ostale začine: so, biber i čubar. Čim se pirinač skuva sklonite sa ringle....
22. jul
Dinstane lisičarke sa sremušemLisičarke očisiti i iseckati. U šerpu staviti maslac, nasuti iseckani luk na kriščice, pa dok se dinsta, dodati lisičarke. DInstati desetak minuta....
07. maj
Dinstane lisičarke sa belim lukomDinstane pečurke lisičarke sa belim lukom u maslacu servirajte tople....
28. januar
Lisičarke sa pasuljem i povrćem u rerniOčistite luk i paprike od ljuski i semenki. Sitno ih isecite.
Sipajte 2-3 supene kašike maslinovog ulja u odgovarajući pleh za pečenje. Dodajte povrće i stavite pleh u ugrejanu rernu.
Kuvajte dok ne omekša povrće, mešajte...
06. avgust
Lisičara sa maslacem, belim lukom i peršunomPečurke operite i osušite. Ako su krupnije, možete da ih naseckate na 2-3 komada.
Pržite pečurke 10-15 minuta, dok ispari voda iz njih.
Dodajte sitno naseckani peršun, so i biber, kao i sitno seckani beli luk.
Upržite...
10. okt.
1
LisičarkaLisičarka spada u jedne od najizdržljivijih pečurki, pa u frižideru može stajati i do 10 dana.
Lisičarka u kulinarstvu
Lisičarka je veoma ukusna jestiva gljiva....
18. maj
Dinstane pečurke lisičarkePrvo očistimo pečurke kuhinjskom krpom i sipao u tiganj na srednju temperaturu da puste sok, dodajemo čenove belog luka sa grudvom maslaca.
Lagano dinstamo i dodajemo vino, sipamo pavlaku, pileć bujon, na parčiće iskidanu...
19. jun
Krem supa od lisičarkiČim omekšaju dodaje se krompir, isečen na kocke, a malo nakon toga i pečurke lisičarke, prethodno očišćene.
Nakon što se povrće skuva, stavlja se suva majčina dušica i biber po ukusu....
15. feb.
Čorba od vrganja i lisičarkeDodati lisičarke luku. Oljuštiti krompir, pa dodati lisičarkama. Dodati natopljene vrganje. Dinstati koji minut.
Dodati so, biber, origano, senf, vorčester i izmešati sve....
18. jun
Salata sa lisičarkomSalata je veoma jednostavna, ali je veličanstvena. Očistimo dobro pečurke. Najlakše da ih pospemo sa brašnom. Svu zemlju koja se zalepi po brašnu i posle se lako opere vodom.
Dobro očišćene pečurke sečemo sitno. Ugrevamo...
30. jul
Pasterizovane pečurke lisičareOčistite i operite lisičaru veoma dobro, kako bi uklonili pesak i zemlju koje možda ima po pečurkama.
Ugrejte vodu do ključanja, stavite malo soli u vodu i spustite pečurke da se kuvaju oko 15 minuta....
27. jul
Kako se suši lisičarka?Sa sušenim lisičarkama možete pripremiti ne samo aromatičan rižoto od lisičarke, već i ove ukusne recepte:
- supa sa lisičarkom;
- salata sa lisičarkom;
- jela od povrća sa lisičarkom;
- predjela sa lisičarkom...
24. sep.
Brancin sa sosom od pečuraka lisičarkiOperem ribu, očistim i filetiram u četiri fileta. Na svaki file stavljam malo belog luka (sitno iseckanog), čili papriku (sitno iseckanu), biber, morsku so.
Istovremeno radim sa dva tiganja: u jednom riba sa belim lukom...
05. dec.
Svinjski kare sa sosom od lisičarkeMeso isečemo na kare, stavljamo u odgovarajuću posudu, začinimo solju, kuminom i biberom po ukusu, dodajemo ulje, granule belog luka i pivo. Sve dobro promešamo dok se ne pomešaju svi sastojci.
Meso ostavljamo bar 1 sat...
10. okt.
Rižoto sa pečurkom lisičaromIskidajte lisičaru i zapržite u malo zagrejanog ulja dok ne pusti blago vodicu.
Prebacite u posebnu posudu zajedno sa bujonom i zagrejte još malo masnoće, odokativno, u tiganju....
22. jul
Teleći jezik sa pečurkma lisičarkamaPokrivamo poklopcem i ostavljamo na 20 minuta na tihoj vatri teleći jezik sa pečurkama lisičarkama....
13. nov.
Rižoto sa maskarponeom i lisičaromUživajte u neodoljivom rižotu sa maskarponeom i lisičarom! Prijatno!...
18. dec.
Riblja čorba sa pečurkama lisičarkamaRiblja čorba sa pečurkama lisičarkama je sjajna i bez školjki, samo sa morskim plodovima i ribljim filetima!...
07. jul
Pirinač sa lisičarkama i paradajzomZapržimo lisičarke u maslacu dok ne omekšaju.
U tiganju zapržimo sitno isečen crni luk i šargarepu. Oljuštimo paradajz i isečemo ga na kocke i dodajemo u crni luk.
Dodajemo na vrk kašičice kurkumu....
15. mart
Rigatoni sa čorziom i lisičarkamaRaspodelite rigatone sa čorizom i lisičarkama u porcije i pre nego što servirate, pospite mocarelom.
Prijatno!...
14. feb.
Rižoto sa lisičarkama i pivomCilj je prvo da se aromatizuje jelo, kuvajući ga duže sa ostalim sastojcima, a drugo da u porciji lisičarkama ostanu celi i krhki parčići koji će dati svežiji ukus pečuraka i lepši izgled jelu....
04. avgust
Farfale sa lisičarom i šunkomŠunku, beli luk i sitno naseckani crni luk propržite u maslinovom ulju.
Dodajte oljušteni i sitno naseckani paradajz i pečurke presečene na pola. Dodajte pavlaku, majčinu dušicu, biber i so.
Ostavite na ringli oko 3...
15. jul
Filet orade u sosu od maslaca i lisičarkiFilet od orade u sosu od maslaca i lisičarki je čudesan!...
02. dec.
Svinjske šnicle od buta sa lisičarkomDodajte i lisičarke.
Pospite začinima. Dodajte više bibera. Na kraju dodajte maslac i dodajte vodu.
Pecite u normalnoj rerni dok ne bude gotovo. Jelo servirajte dok je toplo....
29. januar