Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Maki BeriMaki beri /maqui berry/ ili maki bobice predstavljaju male plodove ljubičaste boje, koje rastu u dalekoj Patagoniji. U dalekoj prošlosti su Indijanci konzumirali listove, stablo i plodove maki beri uglavnom za lečenje raznih...
09. avgust
Zdravstvene prednosti Maki bobica (Maki Beri)Sigurno ima ljudi koji nisu čuli za voće Maki Beri. Još se nazivaju i Maki bobice i Makui bobice. O Maki bobicama ćemo govoriti u ovom članku. Pre svega, treba napomenuti da su to mali plodovi tamnoljubičaste boje koji...
11. nov.
Šta je maki beri?Voće je nezamenljivo prirodno bogatstvo. Vremenom ga je kultivisao čovek, ali još uvek postoje divlje sorte voća koje zadržavaju svoje prirodno stanište.
Maki beri je tako tipičan primer divljeg voća koje raste u...
05. avgust
Šta sadrži maki beri?Maki beri je voće koje su otkrili Indijanci pre nekoliko vekova. Voće raste u Patagoniji, a danas se smatra najmoćnijim antioksidansom na svetu.
Maki beri je voće sa malim bobicama koje su ljubičaste boje. Indijanci...
27. jul
Maki sušiMaki suši servirajte sa soja sosom, vasabi sosom i kriškama mariniranog đumbira.
Od ovih sastojaka dobijate oko 56 suši komada....
24. januar
Torta sa đumbirom Meri BeriOva fantastična torta sa đumbirom Meri Beri se priprema prema receptu poznate britanske kulinarke Meri Beri.
Promešajte kakao sa 4-5 kašike hladne vode, dodajte sveže mleko i ostale namirnice po redu kako su navedene....
02. dec.
Nergi BeriNergi beri (Nergi Berry) predstavlja plod vrste Actinidia arguta, poznat kao Sibirski kivi. Plodovi su mali, zeleni i ukusni. Spolja izgledaju kao grožđe. Iznutra liče na kivi. I ukus je nešto kao mešavina oboje.
Istorija...
30. dec.
Godži BeriJedna od tajni azijske dugovečnosti dolazi sa Himalaja i Severne Kine - Godži beri, iliti godži bobice. Kod nas ovo voće stiče sve veću popularnost, iako se širom sveta zna za njega već odavno.
Godži bobice ili licijum...
29. avgust
Akai BeriAkai bobice (Acai berry) predstavljaju malo ljubičasto voće veličine trešnje. Raste u šumama Amazona, a ukus se može okarakterisati kao kombinacija orašastih plodova i kupina. Akai beri je kod nas relativno nepoznato...
08. avgust
Mršavljenje uz Akai BeriAkai Beri je mali, ljubičasti plod veličine trešnje. Raste u prašumama Amazonije, na palmama iz roda Euterpa. Može se naći samo tamo i poznata je lokalnom stanovništvu milenijumima. Njegov ukus je definisan kao kombinacija...
26. januar
Deset razloga da jedete godži beriGodži beri, superhrana koja je sve popularnija kod nas, mora da bude prisutna na vašem jelovniku. Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi:
Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih...
14. okt.
Šta sadrži akai beri?Egzotično voće postaje sve popularnije u savremenom svetu. Ono nalazi primenu u raznim receptima i postaju sve preferiraniji izbor među voćem.
Akai beri je primer egzotičnog i neobičnog voća. To je mali ljubičasti...
20. feb.
Kako da osušimo godži beri?Plodovi godži berija su veoma korisni za zdravlje. Najčešće se konzumiraju sušeni, jer je to njihovo najkorisnije stanje. Možemo da ih kupimo gotove u prodavnici ili da sami osušimo plodove godži berija. Ima mnogo različitih...
28. maj
Kako se čuva godži beri?Godži beri je jedna od tajni azijske dugovečnosti. Mali crveni plodovi postali su svetski popularni, a to ni u kom slučaju nije slučajno - oni su pravi izvor dragocenih supstanci. Godži beri pomaže u borbi protiv astme,...
05. januar
Možemo li da uzgajamo godži beri u saksiji?Godži beri ili merdžan, kako je poznat negde kod nas, koristi se od davnina, ali je interesovanje za ovu biljku poraslo početkom 21. veka, kada je ova biljka stekla svetsku slavu. To je zbog njenih neospornih medicinskih...
05. nov.
Sladoled torta bez šećeraLJUBIČASTI SLOJ:
Blendajte banane sa kokosovim mlekom i Maki Beri u prahu (*možete da ga preskočite i da stavite šaku kupina i borovnica za boju) i sipajte na beli sloj, pospite voćem, kikiriki puterom i kokosovim čipsom...
06. avgust
Deset veoma zdravih egzotičnih namirnicaSvet je lud za nepoznatim. Egzotična hrana se pretvorila u sastavni deo naše trpeze. I sa pravom - ona je veoma zdrava.
Iako nas iscelitelj Danov savetuje da konzumiramo hanu koja je tipična samo za naš region, moda...
27. sep.
Vitamin B1 - TiaminVitamin B1, poznat i kao tiamin, spada u grupu vitamina B i poznat je po svojoj ulozi u sprečavanju bolesti beri-beri, koja se odlikuje nedostatkom hranljivih materija. Bolest beri-beri bukvalno ima značenje "slabost"...
09. maj
Najopasnije namirnice na našem tržištuSvima je jasno da mnogi od proizvoda na našem tržištu nisu obećanog kvaliteta. Svakim danom se povećava proizvodnja i prodaja štetne hrane. Statistički gledano, najmasovnije se konzumiraju u velikim gradovima, gde se...
07. dec.
Suptilnosti kod pripreme sušijaJapanska kuhinja je jedinstvena i privlačna svima koji vole izuzetan, neobičan ukus. Možete da pripremite apetitan i ukusan suši kod kuće.
Tradicionalni suši sastojci su losos, presovani listovi nori alge, plus škampi...
24. feb.
Suši/undefined /undefined Suši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi...
25. jun
Zdravi barovi sa crnom čokoladomZa ove zdrave barove sa crnom čokoladom sipajte orahe u blender i meljite ih oko 2-3 sekunde, kako bi dobili krupnije komade. Odvojite 2 kašike od oraha i sotavite ih na stranu.
U blender dodajte od koštica očišćene urme...
27. jun
Energetski barovi od orašastih plodova i voćaStavite sve orašaste plodove i dobro ih sameljite u blenderu, pa ih sipajte u posudu.
Posebno promešajte urme bez koštica i suvo grožđe. I njih sameljite u blenderu dok ne dobijete homogenu smesu.
Dodajte mlevene orašaste...
25. jun
Keks bez maslacaPetnaest minuta je dovoljno da postanu hrskavi spolja i maki i vazdušasti iznutra.
Nek vam je slatko!...
20. jul
Ovseni kolači sa bananom i kikiriki puterom (bez šećera i brašna)Banane oljuštite, izlomite na omade i stavite u blender, zajedno sa kikiriki puterom. Izblendujte ih.
Dodajte fine ovsene pahuljice i izmrvljenu crnu čokoladu i kokos. Dobro promešajte. Količina ovsenih pahuljica zavisi...
18. jul