Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marmelada od ribizliOperite zrna ribizle i stavite ih u duboku posudu. Ispasirajte ih da dobijete pire. Pire sipajte u odgovarajuću posudu, dodajte šećer i kuvajte na jakoj vatri u početku, a nakon toga smanjite na umerenu....
30. jul
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleRibizla je dobar izvor vitamina C i kalcijuma.
Predlažemo vam 3 recepta kako da ovo korisno voće konzumirate i tokom zimkih meseci. Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle....
20. sep.
Slatko od crne ribizle za torte i kolačePrespite vruće slatko od crne ribizle u suve i sterilisane teglice, zatvorite, okrenite ih i uvijte dok se hlade.
Vaše slatko od crne ribizle za torte i kolače je spremno za čuvanje!...
16. nov.
Džem od ribizleSterilizujte 3 teglice od 200 g. Ispasirajte smesu. KUvajte je ponovo još 5 minuta, a u međuvremenu sklanjajte penu.
Rasporedite smesu u tegle i zatvorite. Sterilizujte u kipućoj vodi 10 minuta....
03. jul
Sirup od ribizleRibizlu operite i ispasirajte zrna. Procedite sok pomoću gaze, tako što ćete trljati i pritiskati.
Izmerite ga i dodajte jednak ekoličine vode i šećera.
Stavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne....
23. jul
Marmelada od mušmulaMalo pre nego što slatko od mušmula dobije željenu gustinu dodaje se cimet. Po želji može da se doda i karanfilić.
Slatko se sipa u suve teglice dok je još toplo....
25. okt.
Marmelada od šargarepeSipajte u teglice gotovu marmeladu i čuvajte u frižideru.
Marmelada od šargarepa je mnogo ukusna....
19. maj
Marmelada od kajsijaZagrejati tegle u rerni, vruću marmeladu od kajsija sipati u vruće tegle, zatvoriti i okrenuti na poklopac i uviti tegle ćebetom i ostaviti da se ohlade.
Čuvati na hladnom mestu gde temperatura ne prelazi 20stepeni....
25. nov.
Marmelada od kivijaDodajte šećer i mešajte dok se marmelada ne zgusne.
Gotovu marmeladu od kivija sipajte u teglice. Ostavite da se ohladi tako. Zagrevajte alkohol do 90 stepeni, napojte parčiće pirinčanog papira i pokrijte teglice....
28. sep.
Marmelada od trešanjaMarmelada od trešnje se kuva dok kašika ne počne da ostavlja trag.
Dobijenu marmeladu isipajte pre nego što se ohladi u osušene tegle i dobro zatvorite....
21. jul
Marmelada od šljivaMarmelada se se sipa u tegle, kad se ohladi, zatvara se dobro i sterilizuje 30 minuta.
Čuva se na suvom i provetrenom mestu....
08. jun
Marmelada od višanjaMarmelada od višanja se sipa u tegle, zatvara i sterilizuje nekoliko minuta....
20. maj
Marmelada od jabukaPire od jabuke i šećer staviti da se kuvaju dok se ne dobije gusta marmelada.
Vruću marmeladu naliti u teglice, zatvoriti i okrenuti poklopcem nadole....
23. mart
Marmelada od šipkaDok je još vrela, marmelada se sipa u suve ugrejane posude. Ostavimo ih otkrivene, dok se na površini ne formira korica.
Gotova marmelada se pokriva podmazanim papirom i poklopcem....
19. maj
Marmelada od aronijeVoda se zagreva dok ne provri i dodaje se šećer. Ringla se smanjuje na minimum i kuva se šećerni sirup dok ne počne blago da se zgušnjava.
Voće aronije se blanšira u kipućoj vodi 2 minuta, ocedi se, pasira se i ubacuje...
23. dec.
Marmelada od breskviStavite marmeladu da vri na tihoj ringli uz neprestano mešanje.
Postepeno pojačavajte vatru i mešajte bez prestanka. Marmelada od breskvi treba da se zgusne tako da drvena špatula pravi puteljak po dnu posude....
24. sep.
Marmelada od malineSipajte vruću marmeladu u suve tegle i nakon što se ohlade zatvorite ih poklopcima....
18. dec.
Marmelada od krušakaOčistite od semenki i isecite na sitne komade. Stavite u šerpu (ja koristim od 3 l). Sipajte vodu i stavite šećer....
14. nov.
Marmelada od žutih šljivaPet minuta pre nego što marmeladu sklonite sa vatre, dodajte sok od jednog limuna.
Sklonite gotovu marmeladu od dženarika i aromatizirajte vanilom....
11. mart
Portugalska marmelada od dunjaMešajte skoro neprestano dok marmelada ne bude gotova. Vreme za koje sam spremila moju je 15 minuta....
08. feb.
Marmelada od jabuka (krušaka)Jabuke oljuštiti, usitniti, dodati sve ostale sastojke (osim limuna) i staviti da se kuva na tihoj vatri.
Kad jabuke omekšaju, izblendati dobro pasatorom.
Vratiti jabuke da se kuvaju na tihoj vatri uz stalno mešanje....
06. feb.
Francuska marmelada od lukaLuk se seče na šajbne i zaprži se na srednjoj vatri u maslacu dok ne bude tamno braon boje oko 30 minuta.
Meša se neprestano, da luk ne izgori. Dodaje se vino, ringla se smanjuje na minumum i luk se dinsta pod poklopcem...
31. jul
Slatka marmelada od šljivaLepo operemo šljive, isečemo na dva dela i očistimo od koštica, a posle isečemo na komade. Sipamo u posudu u kojoj čemo pripremati marmeladu. Sipamo malo vode (priblžno jednu šolju)....
10. januar
Brza marmelada od šljivaŠljive operite i očistite od koštica. Sameljite ih i kuvajte ih sa 3 šolje vode i šećerom u širokoj posudi.
Mešajte drvenom kašikom, kako marmelada ne bi zagorela....
14. avgust
Originalna marmelada od šipkaPre nego što je marmelada, gotova stvaljam prstohvat limontusa i razlivam. Odmah zatavram poklopce i okrećem, tako nema potrebe za sterilizacijom. Proces je dug i težaak, ali krajnji rezultat vredi!...
05. maj