Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
MaslacKravlji maslac
Kravlji maslac je mlečni proizvod, koji se pravi od sveže ili fermentisale pavlake, ili direktno od mleka....
16. jul
Maslac od jabukeMaslac od jabuke je gust, blago karamelizovan pire od jabuke sa aromatičnim začinima....
13. avgust
Maslac sa orasimaZačinjavamo solju i biberom i dodajemo meki maslac.
Sameljemo u homogenu smesu.
Smesu raspoređujemo preko streč folije i uvijamo u rolat. Stavljamo u hladnjak frižidera....
16. okt.
Maslac od pečurakaOva smesa se dodaje u omekšali maslac.
Dodaje se mirođija isečena na sitno, narendano jaje i sve se promeša. Servira se neohlađeno, sa prepečenim kriškama....
02. avgust
Maslac sa pikantnim začinimaOdabrani kravlji maslac (najbolje domaći) ostavljamo da omekša na sobnoj temperaturi. Sveže začine operemo lepo i isečemo sitno....
01. jul
Domaći maslac od bademaMaslac od badema se može koristiti za razne kolače i kremove, u musli, na krišku hleba itd....
04. jul
Maslac sa ukusom belog lukaSve ovo se dodaje i meša u otopljeni i ohlađeni maslac, koji se još nije očvrsnuo.
Izmešani maslac se sipa u odgovarajući kalup i stavlja u zamrzivač dok se ne stvrdne....
12. nov.
Kravlji maslac od slatke pavlakeIzvadite maslac iz cediljke ili gaze, uvijte u streč foliju, oblikujte u rolat i ostavite u frižderu da se stegne.
Kravlji maslac od slatke pavlake je gotov....
14. jul
Domaći maslac od slatke pavlakeNaspite slatku pavlaku posudu za miskanje. To je najpraktičnije staviti u mikser sa posudom, jer ima baš dosta da se muti. Mutite lagano dok slatka pavlaka ne psotane kao šlag, pa nastavite mućenje.
Sledeće što ćete primetiti...
10. feb.
Maslac sa belim lukom i limetomPo tradiciji maslac sa belim lukom za kulinarsku upotrebu se sprema rastapanjem običnog maslaca i dodavanjem gnječenog belog luka i različitih biljaka po želji....
20. avgust
Maslac sa belim lukom za prlenkePerfektni maslac sa belim lukom za premazivanje prlenki.
Kada su prlenke ispečene, premazuju se sa obe strane po nekoliko puta da dobro upiju smesu....
09. okt.
Lisičarke u maslacu u tiganjuSklonite sa vatre i pospite pečurke u maslacu usitnjenom mirođijom i peršunom.
Lisičarke u maslacu na tiganju su sjajno meze, probajte!...
09. dec.
Škembe u maslacu i začinimaMaslac ugrevamo u tiganju, stavljamo beli luk, so i začine, sipamo i škembić i sipamo 2-3 kutlače bujona.
Ostavljamo na umerenoj vatri dok tečnost ne ispari.
Meze posipamo svežim peršunom....
24. avgust
Mozak u maslacu i povrćuIsecite šargarepu na štapiće i stavite u tiganj sa maslacem, poklopite poklopcem i ostavite tako da se dinsta.
Dodajte i komade mozga, pospite dimljenom paprikom i po želji vegetom.
Servirajte posutu mladim lukom....
26. mart
Jezik u maslacu u rerniMaslac i maslinovo ulje ugrejte za kratko, u ulju zapržite beli luk, ali nemojte da pregori.
Prelijte jezik mirisnim uljem, protresite pleh i stavite u rernu da se zapeče....
28. jun
Pečurke u maslacu i pirinčuDinstamo ih u maslacu, dodajemo so i vegetu.
Kad se dobro zaprži dodajemo pirinač dugog zrna i 900 ml vode.
Kad se skuva dodajemo soja sos. Po želji se odvojeno dodaja sos prilikom serviranja....
11. okt.
Zamene za kravlji maslacVoćni pire
Oni koji vode strogo zdrav način života i ishrane, odavno su kravlji maslac zamenili posnim puterom, ali u keks stavljaju margarin. Kod kuće margarin je apsolutno zamenjiv sa maslacem....
06. avgust
Božićni kolačići od maslaca u kalupimaKolačići od maslaca se slepljuju sa slatkom i posipaju se šećerom u prahu.
Imate raskošne božićne kolačiće od maslaca u kalupima....
13. januar
Svinjski jezik u maslacu u rerniČim bude gotov, odozgo porešajte komadiće maslaca. Dobija se veoma ukusan jezik u maslinovom ulju.
Svinjski jezik u maslacu u rerni je odlično meze za svako veče!...
06. sep.
Zdrav brauni bez maslaca i jajaZa ovaj recept će nam biti potrebno brašno, maslac i jaja.
Rezultat toga je što ima značajno manje kalorija nego original....
15. avgust
Školjke u maslacu i belom vinuStavljamo ih u duboku šerpu i prelivamo vinom i rastopljenim maslacem.
Poklopimo i dinstamo, s vremena na vreme prodrmamao šerpu.
Gotove su kad se ljušture otvore....
21. avgust
Kraljevski šampinjoni u maslacu i kačkavaljuStavite maslac u tiganj, kada se zagreje, dodajte i pečurke. Pečurke puštaju sok, pa nije potrebno da se dodaje voda. Promešajte i dodajte univerzalni začin.
Propržite pečurke, kada ostane samo ulje....
22. april