Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso AjkuleSastav mesa ajkule
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine masti i mineralne materije....
22. sep.
Kotlet od ajkule sa belim vinomRiblje kotlete posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa ih preliti sokom od limuna.
Pržiti ih 1-2 minuta sa obe strane u vrućem maslinovom ulju.
Sjediniti sastojke za glazuru u posudi i dobro promešati....
18. april
Kotleti od ajkule u sosu od senfa i medaDodajte bujon i sok od limuna, začinite solju i začinima.
Poklopite, smanjite jačinu vatre na pola i ostavite da se krčka oko 5-6 minuta ili dok se tečnost ne redukuje na pola....
20. jun
Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)Filete od ajkule izvadite iz marinade i ocedite od suvišne tečnosti. Svako parče uvaljajte u griz i spuštajte da se isprži dok ne postane zlatasto sa svih strana....
25. okt.
Kotleti od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompiraPrženu ribu poslužite sa limunom i čipsom od slatkog krompira. Ukrasite vlašcem.
Kotlet od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompira je spreman....
05. dec.
Ajkula u belancuPotapaju se u smesu od belanaca, soka od limuna, soli, bibera i belog luka, isečenog na sitno.
Prže se u zagrejanom ulju, pri čemu se pažljivo okreću. Serviraju se odmah....
06. sep.
Marinirani kotleti ajkule na roštiljuIzvadite i servirajte marinirane kotlete ajkule na roštilju dok su još topli....
21. maj
Ajkula u limunu i peršunuAjkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra....
24. sep.
Meso od nojaMeso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
27. sep.
Testenina sa fileom od ajkuleFile ajkule se iseče na male komade i doda u tiganj 10 minuta zajedno sa začinima i 1/2 ljute paprike po ukusu.
Uklonite sos sa vatre.
Špagete ocedite, prelijte hladnom vodom i ponovo ocedite....
02. nov.
Sušeno meso od tolstolobikaProces sušenja zavisi od debljine fileta i traje od 7 do 10 dana. Kada se fileti pipnu treba blago da se lepe. To je trenutak u kome treba da ih sklonimo i stavimo na hladno mesto....
17. maj
Dinstano meso od šilježetaParadajz pire rastvorite u malo vode i dodajte u meso.
Pecite još 3-3 1/2 minuta na 50 % dok meso ne bude gotovo.
Jelo ostavite da odstoji poklopljeno 5-10 i servirajte....
29. nov.
Suvo meso od divljačiU mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so.
U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite....
11. jul
Domaće suvo meso od svinjetineIzvadite meso iz kutije i operite ga od soli. Ostavite da se ocedi dok za to vreme pomešate čubar i alevu papriku, a ako želite možete da dodate druge začine prema vašem ukusu....
27. april
Sušeno meso od telećih srcaNakon toga se sušeno meso stavlja u kese u frižider.
Sušeno meso od telećih srca je gotovo....
12. jun
Pohovano meso od mladog petlaSvaki komad mesa od petla potopite u smesu za pohovanje i ispržite ga u zagrejanom ulju do zlatne boje. Pospite sa malo bibera....
06. april
Meso od šilježeta sa spanaćemIsecite meso na krupne parčiće i marinirajte ga sa smesom od piva, soli i bibera....
06. okt.
Prženo meso od svinjske glaveOdvojimo kosti od glave i isečemo meso na male parčiće, možemo i da ga iskidamo. Stavljamo meso u posudu, dodajemo čubar i biber po ukusu. Očistimo glavice luka i praziluk....
21. dec.
Meso od jelena u tegliMeso isecite na male komade. Na dno tegle stavite 1 lovorov list, 2 pimenta i 4 zrna bibera.
Odozgo počnite da ređate meso i solite dok ne napunite teglu.
Kuvajte meso 5 sati. Dodajte vodu zato što ispari....
20. dec.
Kotleti od ajkule pečeni u air fryer-uPodesite uređaj na 200 stepeni i pecite kotlete od ajkula u air fryer-u 6 minuta sa obe strane....
16. dec.
Kotleti ajkuleOd limunovog soka, soja sosa i soli se priprema marinada i u nju se stavljaju kotleti ajkule. Ostavljaju se u frižideru na 30 minuta.
Iscede se od marinade i blago se suše salveticama....
17. april
Domaće sušeno meso od svinjskog vrataU posudi pomešamo začine i uvaljamo sa svih strana seosko sušeno meso.
Vezujemo debelim koncem i zakačimo na suvo i provetrivo mesto domaće sušeno meso od svinjskog vrata....
30. avgust
Pečeno meso od šilježeta sa prazilukomProveravajte meso i ako treba dodajte još vode ili bujona.
Zagrejte masnoću od prženja i propržite sitno iseckane strukove praziluka....
23. mart
Prženi kotleti ajkuleKad se potpuno odmrznu možete odvojiti kožu, zato što ima jak miris od drugih vrsta riba.
Pospite sa malo soli i ostavite da odstoji oko 30 minuta....
27. sep.