Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Marinirani stek od noja na roštiljuMarinirani stek od noja na roštilju
14. feb.
Za stekove od noja pripremite marinadu od čaše vina, prstohvata muskatnog orašćića, prsohvatom korijandera i balsamiko sirće. Meso od noja brzo upija mirise i delikatno je samo po sebi....
Suvo meso od ribeSuvo meso od ribe
05. mart
Što su deblji parčići to se duže suši suvo meso od ribe....
Suvo meso od divljačiSuvo meso od divljači
11. jul
U mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so. U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite....
Sušeno meso od tolstolobikaSušeno meso od tolstolobika
17. maj
Proces sušenja zavisi od debljine fileta i traje od 7 do 10 dana. Kada se fileti pipnu treba blago da se lepe. To je trenutak u kome treba da ih sklonimo i stavimo na hladno mesto....
Dinstano meso od šilježetaDinstano meso od šilježeta
29. nov.
Paradajz pire rastvorite u malo vode i dodajte u meso. Pecite još 3-3 1/2 minuta na 50 % dok meso ne bude gotovo. Jelo ostavite da odstoji poklopljeno 5-10 i servirajte....
Sušeno meso od telećih srcaSušeno meso od telećih srca
12. jun
Nakon toga se sušeno meso stavlja u kese u frižider. Sušeno meso od telećih srca je gotovo....
Meso od šilježeta sa spanaćemMeso od šilježeta sa spanaćem
06. okt.
Isecite meso na krupne parčiće i marinirajte ga sa smesom od piva, soli i bibera....
Prženo meso od svinjske glavePrženo meso od svinjske glave
21. dec.
Odvojimo kosti od glave i isečemo meso na male parčiće, možemo i da ga iskidamo. Stavljamo meso u posudu, dodajemo čubar i biber po ukusu. Očistimo glavice luka i praziluk....
Meso od jelena u tegliMeso od jelena u tegli
20. dec.
Meso isecite na male komade. Na dno tegle stavite 1 lovorov list, 2 pimenta i 4 zrna bibera. Odozgo počnite da ređate meso i solite dok ne napunite teglu. Kuvajte meso 5 sati. Dodajte vodu zato što ispari....
Pohovano meso od mladog petlaPohovano meso od mladog petla
06. april
Svaki komad mesa od petla potopite u smesu za pohovanje i ispržite ga u zagrejanom ulju do zlatne boje. Pospite sa malo bibera....
Domaće suvo meso od svinjetineDomaće suvo meso od svinjetine
27. april
Izvadite meso iz kutije i operite ga od soli. Ostavite da se ocedi dok za to vreme pomešate čubar i alevu papriku, a ako želite možete da dodate druge začine prema vašem ukusu....
Domaće sušeno meso od svinjskog vrataDomaće sušeno meso od svinjskog vrata
30. avgust
U posudi pomešamo začine i uvaljamo sa svih strana seosko sušeno meso. Vezujemo debelim koncem i zakačimo na suvo i provetrivo mesto domaće sušeno meso od svinjskog vrata....
Pečeno meso od šilježeta sa prazilukomPečeno meso od šilježeta sa prazilukom
23. mart
Proveravajte meso i ako treba dodajte još vode ili bujona. Zagrejte masnoću od prženja i propržite sitno iseckane strukove praziluka....
Meso od divlje svinje u glinenoj đuvečariMeso od divlje svinje u glinenoj đuvečari
21. nov.
Svo povrće se seče i dodaje u meso u đuvečaru. Dodaju se i začini. Po želji može da se doda i 1 čen neoljuštenog belog luka....
Suvo meso od svinjskog ribića ili butaSuvo meso od svinjskog ribića ili buta
11. avgust
U plehu napravite sloj od soli, stavite meso na njega i odozgo pokrijte solju. Ostavite na 24 sata na hladnom mestu da bi mogla voda da izađe iz njega....
Meso od soje - šta treba da znamoMeso od soje - šta treba da znamo
10. jun
Odlična alternativa mesu je soja. Ovaj proizvod već dugo koriste vegetarijanci i ljudi koji vode zdrav životni stil. Pre nego što u svoj meni uključite meso od soje, ili sojine odreske, morate da saznate više o njemu...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo. Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
Meso od divljači sa povrćem u vatrostalnoj činijiMeso od divljači sa povrćem u vatrostalnoj činiji
10. feb.
U vatrostalnu činiju ređamo meso, povrće, so, začine, dodajemo vodu i pečemo ispod poklopca 40-50 minuta na 170 stepeni....
Meso od divlje svinje sa povrćem u đuvečariMeso od divlje svinje sa povrćem u đuvečari
26. dec.
Meso pečemo na gril tiganju. Ovako pripremljene ređamo u glinenu đuvečaru, meso i povrće. Dodajemo ko 1 i 1/2 šolje vode i stavljamo u hladnu rernu....
Sos od malina za mesoSos od malina za meso
12. mart
Dodajemo pire od malina, so i balzamovo sirće po ukusu. Kuvamo sos od malina za meso na umerenoj vatri dok se ne zgusne....
Marinada od citrusa za mesoMarinada od citrusa za meso
13. jul
Odabrano meso se dobro natrlja smesom, poklopi i stavi u frižider na oko četiri sata. Zatim se peče na roštilju ili u rerni. Marinada od citrusa za meso je gotova....
Jagnjeće meso u sosu od senfaJagnjeće meso u sosu od senfa
12. feb.
Đumbir se promeša sa senfom i brašnom od belog luka dok se ne dobije homogena smesa. Nakon što meso odstoji, izvadi se iz posude u stavlja se na dasku. Smesom od senfa se maže sa svih strana....
Pileće meso u sosu od šampinjonaPileće meso u sosu od šampinjona
03. januar
Ubaciti meso i smanjiti temperaturu na minimum. Kuvati sve zajedno još 30 minuta, a potom skloniti sa vatre i poslužiti. Prijatno uz pileće meso u sosu od šampinjona!...