Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso od nojaMeso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
27. sep.
Marinirani stek od noja na roštiljuZa stekove od noja pripremite marinadu od čaše vina, prstohvata muskatnog orašćića, prsohvatom korijandera i balsamiko sirće.
Meso od noja brzo upija mirise i delikatno je samo po sebi....
14. feb.
Suvo meso od divljačiU mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so.
U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite....
11. jul
Sušeno meso od tolstolobikaProces sušenja zavisi od debljine fileta i traje od 7 do 10 dana. Kada se fileti pipnu treba blago da se lepe. To je trenutak u kome treba da ih sklonimo i stavimo na hladno mesto....
17. maj
Dinstano meso od šilježetaParadajz pire rastvorite u malo vode i dodajte u meso.
Pecite još 3-3 1/2 minuta na 50 % dok meso ne bude gotovo.
Jelo ostavite da odstoji poklopljeno 5-10 i servirajte....
29. nov.
Sušeno meso od telećih srcaNakon toga se sušeno meso stavlja u kese u frižider.
Sušeno meso od telećih srca je gotovo....
12. jun
Meso od šilježeta sa spanaćemIsecite meso na krupne parčiće i marinirajte ga sa smesom od piva, soli i bibera....
06. okt.
Prženo meso od svinjske glaveOdvojimo kosti od glave i isečemo meso na male parčiće, možemo i da ga iskidamo. Stavljamo meso u posudu, dodajemo čubar i biber po ukusu. Očistimo glavice luka i praziluk....
21. dec.
Meso od jelena u tegliMeso isecite na male komade. Na dno tegle stavite 1 lovorov list, 2 pimenta i 4 zrna bibera.
Odozgo počnite da ređate meso i solite dok ne napunite teglu.
Kuvajte meso 5 sati. Dodajte vodu zato što ispari....
20. dec.
Pohovano meso od mladog petlaSvaki komad mesa od petla potopite u smesu za pohovanje i ispržite ga u zagrejanom ulju do zlatne boje. Pospite sa malo bibera....
06. april
Domaće suvo meso od svinjetineIzvadite meso iz kutije i operite ga od soli. Ostavite da se ocedi dok za to vreme pomešate čubar i alevu papriku, a ako želite možete da dodate druge začine prema vašem ukusu....
27. april
Domaće sušeno meso od svinjskog vrataU posudi pomešamo začine i uvaljamo sa svih strana seosko sušeno meso.
Vezujemo debelim koncem i zakačimo na suvo i provetrivo mesto domaće sušeno meso od svinjskog vrata....
30. avgust
Pečeno meso od šilježeta sa prazilukomProveravajte meso i ako treba dodajte još vode ili bujona.
Zagrejte masnoću od prženja i propržite sitno iseckane strukove praziluka....
23. mart
Meso od divlje svinje u glinenoj đuvečariSvo povrće se seče i dodaje u meso u đuvečaru. Dodaju se i začini. Po želji može da se doda i 1 čen neoljuštenog belog luka....
21. nov.
Suvo meso od svinjskog ribića ili butaU plehu napravite sloj od soli, stavite meso na njega i odozgo pokrijte solju.
Ostavite na 24 sata na hladnom mestu da bi mogla voda da izađe iz njega....
11. avgust
Meso od soje - šta treba da znamoOdlična alternativa mesu je soja. Ovaj proizvod već dugo koriste vegetarijanci i ljudi koji vode zdrav životni stil.
Pre nego što u svoj meni uključite meso od soje, ili sojine odreske, morate da saznate više o njemu...
10. jun
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli.
Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
28. sep.
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo.
Za kulinarsku obradu se koristi meso koje je očišćeno od...
28. feb.
Meso od divljači sa povrćem u vatrostalnoj činijiU vatrostalnu činiju ređamo meso, povrće, so, začine, dodajemo vodu i pečemo ispod poklopca 40-50 minuta na 170 stepeni....
10. feb.
Meso od divlje svinje sa povrćem u đuvečariMeso pečemo na gril tiganju.
Ovako pripremljene ređamo u glinenu đuvečaru, meso i povrće.
Dodajemo ko 1 i 1/2 šolje vode i stavljamo u hladnu rernu....
26. dec.
Sos od malina za mesoDodajemo pire od malina, so i balzamovo sirće po ukusu.
Kuvamo sos od malina za meso na umerenoj vatri dok se ne zgusne....
12. mart
Marinada od citrusa za mesoOdabrano meso se dobro natrlja smesom, poklopi i stavi u frižider na oko četiri sata.
Zatim se peče na roštilju ili u rerni.
Marinada od citrusa za meso je gotova....
13. jul
Jagnjeće meso u sosu od senfaĐumbir se promeša sa senfom i brašnom od belog luka dok se ne dobije homogena smesa.
Nakon što meso odstoji, izvadi se iz posude u stavlja se na dasku. Smesom od senfa se maže sa svih strana....
12. feb.
Pileće meso u sosu od šampinjonaUbaciti meso i smanjiti temperaturu na minimum. Kuvati sve zajedno još 30 minuta, a potom skloniti sa vatre i poslužiti.
Prijatno uz pileće meso u sosu od šampinjona!...
03. januar