Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Specifičnosti kod mešenja testa od spelteSpecifičnosti kod mešenja testa od spelte
12. jun
Poželjno je jer nema rizika da testo postane tvrdo ili žilavo. Specifičnosti mešenja testa od spelte Osobenosti mešenja testa od spelte su prisutne zbog malog sadržaja glutena u zrnu....
Vrste testa i glavni načini mešenjaVrste testa i glavni načini mešenja
30. maj
Brašno se smatra glavnom komponentom za mešenje. A voda i drugi sastojci, koji se stavljaju u testo, imaju za cilj da olakšaju negovo pravljenje, a takođe i da mu daju bolji ukus i izgled....
Puževi od lisnatog testa i lešnikaPuževi od lisnatog testa i lešnika
18. nov.
Odmrzne se lisnato testo na sobnoj temperaturi, razvije se u pravougaonik na radnoj površini posutoj brašnom. Namaže se uljem i posipa se obilno smesom od lešnika....
Cvetići od lisnatog testa i ćufticaCvetići od lisnatog testa i ćuftica
22. sep.
Cvetići od lisnatog testa i ćuftica su gotovi! Hvala na predivnoj ideji i receptu Elly Kalista Sehli!...
Kiflice od lisnatog testa i jabukaKiflice od lisnatog testa i jabuka
21. dec.
Kiflice od lisnatog testa i jabuka su veoma ukusne....
Mini pitice od lisnatog testa i kupusaMini pitice od lisnatog testa i kupusa
18. avgust
Mini pitice od lisnatog testa i kupusa su gotove....
Školjkice od testa sa kobasicomŠkoljkice od testa sa kobasicom
11. april
Promešajte viljuškom, uzmite od brašna tako da dobijete gusto testo. Pospite bršnom radnu površinu i sipajte testo, zamesite srednje meko testo i ostavite da nadođe 40 minuta....
Kiflice od testa za milibrotKiflice od testa za milibrot
12. maj
Rastopite šećer u preostalom mleku i dodajte ih, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna, zamesite meko testo. Namažite posudu, stavite testo i pokrijte streč folijom i čistom krpom, ostavite da nadođe....
Piroške od testa sa sodomPiroške od testa sa sodom
01. sep.
Zamesimo meko i elastično testo, koje se ne lepi po rukama. Ostavljamo ga da odstoji 25 minuta, pokriveno krpom. Razvučemo ga na koru. U početku kore po širini stavljamo sir, isečen na kockice....
Milibroti od testa iz frižideraMilibroti od testa iz frižidera
12. maj
Trudite se da rastežete testo u jednom smeru kako biste posle dobili niti prilikom prečenja. Nakon otprilike 20 minuta testo će biti gotovo. Podmažite duboku posudu, u nju stavite testo....
Korpice od testa sa koprivomKorpice od testa sa koprivom
22. april
Promešamo i zamesimo elastično testo sa toplom vodom, sipamo postepeno da se ravnomerno integriše....
Čamčići od testa sa nadevomČamčići od testa sa nadevom
27. mart
Testo na kome nema nadeva se maže jajetom i peče se u rerni dok ne porumeni....
Trakice od testa sa kačkavaljemTrakice od testa sa kačkavaljem
16. mart
Zamesimo glatko homogeno testo. Pravimo loptu od testa i ostavljmo u frižideru 30 minuta. Vadimo testo i tupim nožem sečemo testo na krst, nož treba da dodirne radnu površinu ali da se testo ne preseče....
Rolat od testa sa spanaćemRolat od testa sa spanaćem
19. feb.
Testo: Mleko se blago zagreva i u njemu se rastvara kvasac, razbija se jaje, sipa se so i postepeno se dodaje brašno, dok se ne dobije meko testo. Testo se ostavlja da naraste 25-30 minuta....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu. Krugove ostavljamo da nadođu ponovo, dok se ne udvostruče....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Testo sa maslacemTesto sa maslacem
13. feb.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu. Uvijaju se u najlon i ohlade se u frižideru sat vremena....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Malo po malo dodajemo ostali deo brašna i mesimo testo. Testo premazujemo s malo ulja i ostavljamo ga na sobnoj temperaturi na 15 minuta....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
U ovoj etapi testo je lepljivo i ukoliko je potreno, posipamo brašno, ali bez preterivanja, zato što je cilj da ostane relativno meko....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije. Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Ovaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Izvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna. Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
Pogača za zdravlje u posudi za mešenjePogača za zdravlje u posudi za mešenje
14. januar
Probajte i vi Pogaču za zdravlje u posudi za mešenje!...
Pužići od testa sa tečnom čokoladomPužići od testa sa tečnom čokoladom
27. januar
Mešajte kašikom, nakon toga mesite testo rukama. Treba dobijete glatko i malo lepljivo testo. Pokrijte i ostavite na jedan sat. Premesite testo i podelite ga na dva dela....
Tart od masnog testa sa kajsijamaTart od masnog testa sa kajsijama
02. avgust
Posuti ih šećerom i sipati u sredinu testa, ali ostaviti oko 5 cm slobodno na obodu testa. Slobodni deo nežno saviti prema voću, ali ne preko voća. Odozgo posuti mlevenim bademima....