Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

MisketMisket
16. okt.
Poznato je nekoliko vrsta misketa, među kojima su monogo popularni misket vračanski i crveni misket. Vrste misketa Misket iz okoline Vrace se uzgaja pretežno u severozapadnim delovima zemlje....
Sorte grožđa za vinoSorte grožđa za vino
11. okt.
1
Misket Miskuet je bugarska autohtona sorta, koja se dobija mešanjem sorti Dimjat i Rizling. Centar u kome se proizvode ova bela vina je Karlovo. Mavrud Ovo je bugarska sorta koja nikada nije izgubila prestiž....
Koja su desertna vina?Koja su desertna vina?
27. okt.
Prave se od odležanog belog vina, najčešće Misketa, kome se dodaju alkohol, šećer i vermut. U proizvodnji crvenog vermuta, vino se boji karamelom....
Voćni kolač za decuVoćni kolač za decu
10. avgust
U posudu za misker stavite i promešajte prvo jaja sa šećerom. Ugasite sodu u kiselom mleku, nakon toga ih dodajte. Umutite na srednjoj brzini....
Najpoznatije sorte belog grožđaNajpoznatije sorte belog grožđa
16. april
Ima prijatan, svež ukus i jaku aromu Miskete. Njegova zrna su krupna, okruglasta, sa tankom i krhkom kožicom. Ukusno i sočno voće, ne naročito mesnato....
Kakao krem za tortuKakao krem za tortu
23. april
Ponovo pomoću miskera dodajte krem od jaja kašiku po kašiku u krem sa maslacem i umutite zajedno dve smese. Aromatizujte krem vanilom po želji ili drugom vrstom esencije i koristite za torte....
MuskatMuskat
03. okt.
On je poznat pod imenom otonel, motonel, misket otonel, muskat oton, otonel granica, šasla sejnt fiakr, muskateler otonel i dr. Muskat otonel ima zelene listove srednje veličine....
Mafini FinansieMafini Finansie
20. maj
Suve sastojke pomešamo, a na niskoj brzini miskera umutimo lagano belanca. Sipamo u suve sastojke i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu....
Puslice u bojiPuslice u boji
22. dec.
Stavite belanca u posudu miskera sa solju. Uključite na nisku brzinu i pratite - kada počne da se stvara blaga pena, dodajte šećer u malim količinama. Povećajte jačinu i mutite dok se ne dobiju tvrdi vrhići....
Klasičan klafuti sa šlivamaKlasičan klafuti sa šlivama
27. avgust
Evo kako se sprema: Pomoću miskera umutite jaja i šećer. Nakon toga dodajte mleko i maslac. Sledi prstohvat soli i kesica vanile. Na kraju dodajte brašno i kesicu praška za pecivo....
Umak od karfiolaUmak od karfiola
27. feb.
Stavite u posudu blendera ili ručnog miskera sireve, beli luk, ruzmarin, ljutu papriku, ceđeno mleko, karfiol i maslinovo ulje....
Čokoladni kolač sa dve vrste čokoladeČokoladni kolač sa dve vrste čokolade
09. mart
Za taj cilj možete da koristite misker, da bude brže i jednostavnije. Nakon toga uzimamo čokoladu i u tanjir ili drugu posudu narendamo je u dva reda (malo manje od pola čokolade)....
Pikantne rolnice na meksički načinPikantne rolnice na meksički način
07. jun
Pomešajte kukuruz sa miskom svežih listova salate i začinite solju i maslinovim uljem. Završite nadev tortilja, tao što rasporedite svežu smesu preko svake. 4....
Napuderisani kolač sa jabukamaNapuderisani kolač sa jabukama
09. feb.
Za to vreme umutite jaja pomoću miskera. U tankom mlazu dodajte šećer i nastavite da mutite dok se smesa ne zgusti. Dodajte meki maslac i nastavite da mutite. Na kraju stavite sodu ugašenu u jabukovom sirćetu....
Božnićni brauni kolačićiBožnićni brauni kolačići
06. feb.
U posudu miskera stavljamo šećer i ulje. Mutimo miserom na srednjoj brzini. Dodajemo kakao i ponovo mutimo. Dodajemo jaja - jedno po jedno. Stavljamo vanilu i mutimo....
Neobični ekleri sa vazdušastim kremomNeobični ekleri sa vazdušastim kremom
11. januar
Nakon što se smesa ohladi, dodaju se jaja jedno po jedno tako što se nakon svakog jajeta meša (koristila sam misker da bi se dobila glađa smesa i da bi bilo brže). Smesa postaje gusta i lepljiva....
Brauni zalogajiBrauni zalogaji
17. sep.
Pomoću miskera umutite jaja i šećer u vazdušastu penu. Dodajte prstohvat soli i orahe namrvljene na sitno. Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo i počnite da ga dodajete u smesu od jaja....
Čokoladna mlečna torta sa keksomČokoladna mlečna torta sa keksom
21. nov.
Ovu keks tortu bih nazvala Brza čokoldna torta, zato što se brzo sprema, bez pečenja, bez miskera, a rezultat je veoma dobar. Najpre se priprema krem. U njemu nema ništa komplikovano....
Mus torta OreoMus torta Oreo
16. feb.
Umutite krem sir i ksielu pavlaku pomoću miskera. Dodajte slatku pavlaku, dulce deleche i kondenzovano mleko. Dodajte i istopljenu čokoladu na vodenoj pari. Sve pomešajte dok ne postane homogeno....
Torta od pavlake sa čokoladnim kuglicamaTorta od pavlake sa čokoladnim kuglicama
09. feb.
U odgovarajućoj posudi umutite slatku pavlaku pomoću miskera dok se ne dobije gust krem od pavlake. Dodajt ekiselu pavlaku u porcijama u krem nastavljajući sa mućenjem dok se ne homogenizuje....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Praktične domaćice koriste misk začina za ribu. Kada servirate pastrmku, obavezno je garnirajte sa četvrtinama limuna. Kao garnir se može koristiti dinstano povrće ili krompir pire....
Božićni slatki hleb ŠtolenBožićni slatki hleb Štolen
27. maj
(Ukoliko imate misker sa dodatkom za testo, možete da ga iskoristite za početno mešenje testa.) 3. Umesite testo na nabrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično (ovo bi oduzelo otprilike 6-8 minuta). 4....
Desert Zaljubljeno srceDesert Zaljubljeno srce
09. mart
Umutite slatku pavlaku pomoću miskera, dodajte kiselu pavlaku i krem sir. Pomoću fišeka i odgovarajućeg šprica špricajte cvetiće na svaki od slatkih kolačića. Stavite drugo srce i ponovo špricajte male cvetiće....
Koulourakia - grčke Uskršnje gurabije sa maslacemKoulourakia - grčke Uskršnje gurabije sa maslacem
04. maj
U posudi miskera na velikoj brzini umutite maslac nasečen na kockice oko 1-2 minuta. Dodajte šećer, žumanca i sveže mleko. Umutite sve do vazdušaste mase oko 3-4 minuta na velikoj brzini....
Italijanska torta KaprezeItalijanska torta Kapreze
13. jun
Dobro bi bilo prilikom podizanja žica miskera da smesa pomoću smese može da se nacrta broj. U ohlađenu čokoladu u tri navrata se dodaje bademovo brašno iz mešanje špatulom....