Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
MisketPoznato je nekoliko vrsta misketa, među kojima su monogo popularni misket vračanski i crveni misket.
Vrste misketa
Misket iz okoline Vrace se uzgaja pretežno u severozapadnim delovima zemlje....
16. okt.
Sorte grožđa za vinoMisket
Miskuet je bugarska autohtona sorta, koja se dobija mešanjem sorti Dimjat i Rizling. Centar u kome se proizvode ova bela vina je Karlovo.
Mavrud
Ovo je bugarska sorta koja nikada nije izgubila prestiž....
11. okt.
1
Koja su desertna vina?Prave se od odležanog belog vina, najčešće Misketa, kome se dodaju alkohol, šećer i vermut. U proizvodnji crvenog vermuta, vino se boji karamelom....
27. okt.
Voćni kolač za decuU posudu za misker stavite i promešajte prvo jaja sa šećerom.
Ugasite sodu u kiselom mleku, nakon toga ih dodajte. Umutite na srednjoj brzini....
10. avgust
Najpoznatije sorte belog grožđaIma prijatan, svež ukus i jaku aromu Miskete. Njegova zrna su krupna, okruglasta, sa tankom i krhkom kožicom. Ukusno i sočno voće, ne naročito mesnato....
16. april
Kakao krem za tortuPonovo pomoću miskera dodajte krem od jaja kašiku po kašiku u krem sa maslacem i umutite zajedno dve smese.
Aromatizujte krem vanilom po želji ili drugom vrstom esencije i koristite za torte....
23. april
MuskatOn je poznat pod imenom otonel, motonel, misket otonel, muskat oton, otonel granica, šasla sejnt fiakr, muskateler otonel i dr.
Muskat otonel ima zelene listove srednje veličine....
03. okt.
Mafini FinansieSuve sastojke pomešamo, a na niskoj brzini miskera umutimo lagano belanca.
Sipamo u suve sastojke i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu....
20. maj
Puslice u bojiStavite belanca u posudu miskera sa solju. Uključite na nisku brzinu i pratite - kada počne da se stvara blaga pena, dodajte šećer u malim količinama.
Povećajte jačinu i mutite dok se ne dobiju tvrdi vrhići....
22. dec.
Klasičan klafuti sa šlivamaEvo kako se sprema:
Pomoću miskera umutite jaja i šećer. Nakon toga dodajte mleko i maslac.
Sledi prstohvat soli i kesica vanile. Na kraju dodajte brašno i kesicu praška za pecivo....
27. avgust
Umak od karfiolaStavite u posudu blendera ili ručnog miskera sireve, beli luk, ruzmarin, ljutu papriku, ceđeno mleko, karfiol i maslinovo ulje....
27. feb.
Čokoladni kolač sa dve vrste čokoladeZa taj cilj možete da koristite misker, da bude brže i jednostavnije. Nakon toga uzimamo čokoladu i u tanjir ili drugu posudu narendamo je u dva reda (malo manje od pola čokolade)....
09. mart
Pikantne rolnice na meksički načinPomešajte kukuruz sa miskom svežih listova salate i začinite solju i maslinovim uljem. Završite nadev tortilja, tao što rasporedite svežu smesu preko svake.
4....
07. jun
Napuderisani kolač sa jabukamaZa to vreme umutite jaja pomoću miskera.
U tankom mlazu dodajte šećer i nastavite da mutite dok se smesa ne zgusti. Dodajte meki maslac i nastavite da mutite.
Na kraju stavite sodu ugašenu u jabukovom sirćetu....
09. feb.
Božnićni brauni kolačićiU posudu miskera stavljamo šećer i ulje.
Mutimo miserom na srednjoj brzini. Dodajemo kakao i ponovo mutimo. Dodajemo jaja - jedno po jedno. Stavljamo vanilu i mutimo....
06. feb.
Neobični ekleri sa vazdušastim kremomNakon što se smesa ohladi, dodaju se jaja jedno po jedno tako što se nakon svakog jajeta meša (koristila sam misker da bi se dobila glađa smesa i da bi bilo brže).
Smesa postaje gusta i lepljiva....
11. januar
Brauni zalogajiPomoću miskera umutite jaja i šećer u vazdušastu penu. Dodajte prstohvat soli i orahe namrvljene na sitno.
Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo i počnite da ga dodajete u smesu od jaja....
17. sep.
Čokoladna mlečna torta sa keksomOvu keks tortu bih nazvala Brza čokoldna torta, zato što se brzo sprema, bez pečenja, bez miskera, a rezultat je veoma dobar.
Najpre se priprema krem. U njemu nema ništa komplikovano....
21. nov.
Mus torta OreoUmutite krem sir i ksielu pavlaku pomoću miskera.
Dodajte slatku pavlaku, dulce deleche i kondenzovano mleko.
Dodajte i istopljenu čokoladu na vodenoj pari. Sve pomešajte dok ne postane homogeno....
16. feb.
Torta od pavlake sa čokoladnim kuglicamaU odgovarajućoj posudi umutite slatku pavlaku pomoću miskera dok se ne dobije gust krem od pavlake. Dodajt ekiselu pavlaku u porcijama u krem nastavljajući sa mućenjem dok se ne homogenizuje....
09. feb.
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuPraktične domaćice koriste misk začina za ribu.
Kada servirate pastrmku, obavezno je garnirajte sa četvrtinama limuna. Kao garnir se može koristiti dinstano povrće ili krompir pire....
22. sep.
Božićni slatki hleb Štolen(Ukoliko imate misker sa dodatkom za testo, možete da ga iskoristite za početno mešenje testa.)
3. Umesite testo na nabrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično (ovo bi oduzelo otprilike 6-8 minuta).
4....
27. maj
Desert Zaljubljeno srceUmutite slatku pavlaku pomoću miskera, dodajte kiselu pavlaku i krem sir.
Pomoću fišeka i odgovarajućeg šprica špricajte cvetiće na svaki od slatkih kolačića.
Stavite drugo srce i ponovo špricajte male cvetiće....
09. mart
Koulourakia - grčke Uskršnje gurabije sa maslacemU posudi miskera na velikoj brzini umutite maslac nasečen na kockice oko 1-2 minuta. Dodajte šećer, žumanca i sveže mleko.
Umutite sve do vazdušaste mase oko 3-4 minuta na velikoj brzini....
04. maj
Italijanska torta KaprezeDobro bi bilo prilikom podizanja žica miskera da smesa pomoću smese može da se nacrta broj.
U ohlađenu čokoladu u tri navrata se dodaje bademovo brašno iz mešanje špatulom....
13. jun