Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač pilav za garnirung ili glavno jeloTako napravljeni pilav se servira kao glavni jelo ili kao garnirung....
12. feb.
Pilav sa inćunimaPrebacite pleh u rernu i pecite pilav 30-40 minuta na 180 stepeni.
Pilav sa inćunima je gotov....
30. jul
Pilav sa sremušemKuvati piletinu sa mesnom kockom 30 minuta na umerenoj vatri.
Praziluk, celer i drške sremuša sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice. Listove sremuša naseći krupno.
Pirinač oprati i ocediti.
Odvojiti kuvano meso...
14. april
Pilav sa orzomPrilikom serviranja, ukusni pilav se puni u posudicu ili šolju, a zatim se okreće na ravan tanjir.
Pilav sa orzom se jede kao prilog ili kao glavno jelo....
05. jul
Pilav sa pačetinomOstavite pačetinu da odstoji malo, a polofinu masti iz tiganja sačuvajte za pilav.
Za pilav
Stavite maslac u ugrejanu posudu i veoma malo ulja. Stavite u njega sitno iseckan luk i beli luk....
26. mart
Pilav od crvenog sočivaNaseckajte luk i upržite ga. Posolite.
Operite sočivo i stavite ga da se kuva sa lukom i vodom da pokrije sočivo. Posolite i začinite čubrom.
Kuvajte na srednje jakoj vatri i pazite da ne zagori.
Skinite sa vatre...
29. jul
Pilav sa svinjskim mesomPažljivo okrenite jelo u odgovarajuću činiju za serviranje i poslužite....
10. april
Pilav sa šehrie rezancimaKada je pirinač gotovo skida se sa ringle i stavlja se kuhinjski roler na šerpu sa pilavom sa šehrie rezancima, zatvara se poklopac za otprilike 10 minuta....
02. nov.
Pilav sa ribljim filetimaIntegralni pirinač dobro oprati i skuvati u slanoj vodi.
Rernu zagrejati na 200°C.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk, dodati papriku i šargarepu, začiniti po ukusu, dobro pobiberiti i dinstati par minuta...
15. feb.
Pilav sa meksičkom mešavinomZagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša.
Dodajte u vodi rastopljenu pileću kocku i piletinu, pirinač, paradajz pelat, čili. Kad prokuva smanjite vatru i pustite da se kuva,...
01. feb.
Bulgur pilav sa patlidžanomMalo pre nego što je pilav gotov, dodajte patlidžan. Kuvajte još 5 minuta.
Nakon što se bulgur pilav sa patlidžanom skuva, promešajte blago i servirajte sa zelenim začinom po izboru....
28. okt.
Vegan pilav sa kinoomOperite kinou. Spanać operite i isecite ne mnogo krupno. Luk i beli luk sitno iseckajte.
U ugrejanom ulju, zajedno sa 1/2 kašičice soli propržite luk i beli luk. Nakon toga dodajte kinou i dobro promešajte. Sipajte 4 šolje...
14. feb.
Uzbekistanski pilav sa teletinomMeso nasecite na komade i skuvajte ga u slanoj vodi.
Luk nasecite i upržite. Pirinač prodinstajte u istoj masnoći. Prebacite ga u meso. Po potrebi, dolijte još vode.
Šargarepu narendajte. Dodajte je u pirinač i meso...
31. okt.
Pilav sa ćuretinom i šafranomPromešamo tako pilav na ringli oko 10 minuta (pazimo da se pirinač ne zalepi za tiganj).
Na kraju stavljamo prstohvat šafrana i mešamo drvenom špatulom. Nek vam je slatko!...
11. april
Birjan pilav sa pilećim fileomGotov nam je prvi sloj pilava. I ovde ja koristim trikove uz pomoć kojih bez problema okrećem svoj pilav.
Na dno tiganja u kojem pravim zapršku pilava stavljam papir za pečenje istog prečnika....
11. okt.
Pilav od bulgura sa pečurkamaGotov pilav sa bulgurom se servira posut svežim peršunom.
Pilav od bulgura sa pečurkama je koristan i ekonomičan recept koji će vam postati omiljeni....
23. sep.
Jednostavan pilav sa belim mesomJednostavan pilav sa belim mesom peći 25 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!...
17. nov.
Turski bulgur pilav sa fidomOstavite pilav da se kuva dok tečnost ne ispari. Začinite crnim biberom i solju.
Propržite fidu sa 1 supenom kašikom maslaca i dodajte u jelo.
Kuvajte turski bulgur pilav sa fidom još 10 minuta....
27. nov.
Pilav sa pirinčem i sočivomSkuvati supu od kocki sa 600 ml vode. U šerpi na šporetu zagrejati ulje i dodati naseckani crni luk.
Mešati na tihoj vatri, da se blago karamelizuje. Polovinu luka izvaditi na tanjir.
Dodati začine u šerpu, pa pržiti...
12. feb.
Pileći pilav na grčki načinSkuvamo pile u oko 600 ml vode.
Izvadimo, odvojimo od kostiju i isečemo na tanke ivice.
Skuvamo opran pirinač u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po. Ocedimo.
Pržimo dok ne postane prozračan luk i šargarepa...
04. okt.
Pilav sa fidom i bulguromPropržimo luk i šargarepu u ulju. Posolimo.
Postepeno dodajemo fidu, bulgur, začine i na kraju paradajz.
Sipamo vodu da ne zagori i mešamo dok se ne zgusne....
03. okt.
Pilav sa bulgurom i maslinamaKuvamo posni pilav pet minuta na jakoj vatru dok povremeno mešamo. Nakon toga smanjujemo ringlu, dodajemo masline bez koštica i dinstamo još 10 minuta.
Pilav s bulgurom i maslinama serviramo sa ajranom ili taratorom....
03. avgust
Pilav sa leblebijama i šargarepomPilav sa leblebijama i šargarepom servirajte sa grčkim jogurtom....
19. nov.
2