Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Nikoljdanski šaran sa pirinčem i suvim grožđemNikoljdanski šaran sa pirinčem i suvim grožđem
25. okt.
Pečemo Nikoljdanskog šarana sa pirinčem i suvim grožđem otprilike 90 minuta ili 2 sata na 180 °C....
Punjeni nikoljdanski šaranPunjeni nikoljdanski šaran
17. januar
Punjeni šaran se zašiva, pri čemu se ostavja mala rupa i kroz nju se puni nadevom. Kada je gotovo zašije se. Nikoljdanski šaran se stavlja u posudu za pečenje namazanu uljem, sipa se malo vode i uvija se folijom....
Moj Nikoljdanski šaranMoj Nikoljdanski šaran
08. januar
Pečemo Nikoljdanski šaran u rerni dok ne bude gotov. Moj Nikoljdanski šaran je mnogo ukusan....
Pogača Nikoljdanski šaranPogača Nikoljdanski šaran
21. feb.
U činiju prosejte brašno i dodajte so. U drugoj činiji rastvorite kvasac u toplom mleku zajedno sa šećerom, pa tu smesu isipajte u brašno, dodajte ulje i jaje i zamesite srednje meko testo. Neka odstoji 30 minuta....
Ukusan Nikoljdanski šaranUkusan Nikoljdanski šaran
08. feb.
Očistiti šarana i oprati ga. Posoliti ga i pobiberiti mlevenim biberom....
Nikoljdanski punjeni šaran sa pivomNikoljdanski punjeni šaran sa pivom
29. dec.
Očistimo i opremo ribu iznutra i spolja. Posolimo i utrljamo biberom i sokom od limuna. Ostavljamo da odstoji jedan sat. Odvojeno zapržimo luk i pola maslaca i sklanjamo sa ringle. Dodajemo istucane orahe, prezle...
Nikoljdanski šaran, punjen orasimaNikoljdanski šaran, punjen orasima
19. sep.
Punimo šarana i stavljamo u posudu za pečenje. Ostatak smese raspodelimo oko šarana u posudu, a preko njega poređamo nekoliko krugova limuna. Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Drugačiji nadevi za nikoljdanskog šaranaDrugačiji nadevi za nikoljdanskog šarana
21. feb.
- Ako vam se ovaj drugačiji nadev za Nikoljdanskog šarana čini previše egzotičnim za vaš ukus, napravite nadev sa lukom, mlevenim mesom i pirinčem - ponovo redosledom propržite sastojke, dodajte malo divlje nane i napunite...
Šaran u sosuŠaran u sosu
14. dec.
Po potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori. Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom. Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
Otvoreni šaran u rerniOtvoreni šaran u rerni
20. avgust
Šarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana. Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....
Punjeni šaran u testuPunjeni šaran u testu
14. feb.
Da biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju. Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
Dinstani šaran u pivuDinstani šaran u pivu
14. mart
Sipajte dobijeni sos kroz cediljku i prelijte šarana....
Šaran u ukrasnom testuŠaran u ukrasnom testu
19. april
Polovinu testa stavite u nauljani pleh i dobro ga razvucite, pa na njega stavite šarana. Testo treba da bude samo ispod šarana....
Šaran u paradajz sosuŠaran u paradajz sosu
03. januar
Očistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke....
Šaran u testu (Ribnik)Šaran u testu (Ribnik)
05. dec.
Kad lepo promešae, natljajte šarana da se dobro začini. Ribu stavite u pleh i obilno pospite sokom od limuna. Tako treba da odstoji/minimum/, dok ne pripremite nadev. Što više šaran stoji, aromatičniji je....
Ukusan šaran u rerniUkusan šaran u rerni
23. sep.
Šarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna. Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
Šaran na roštiljuŠaran na roštilju
20. jul
Stavljamo komade šarana sa kožom na roštilj. Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana. Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
Šaran za NikoljdanŠaran za Nikoljdan
29. januar
Dinstamu smesu satavljamo u pleh u šarana i pečemo oko 45 minuta ispod folije. Šaran serviramo u porcijama sa prilogom od dinstanog povrća, oraha i pirinča. Ukusan je ovaj muški šaran za Nikoljdan....
Šaran sa heljdomŠaran sa heljdom
13. januar
Začinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte. Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana....
Šaran na žaruŠaran na žaru
30. sep.
Ovaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
Šaran sa prezlamaŠaran sa prezlama
20. feb.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno. Šarana servirajte sa kriškama limuna....
Šaran od krompiraŠaran od krompira
07. feb.
Krompir se skuva, oljušti se i izgnječi viljuškom. Začinjavamo solju i biberom. Oblikuje se kao riba u tanjiru. Šargarepe se iseku na krugove i poređaju kao krljušt, tako da se preklapaju. Od listova kupusa oblikuju...
Šaran na tiganjuŠaran na tiganju
27. dec.
Riba se očisti dobro i iseče na parčiće. Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat. Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
Šaran sa orasimaŠaran sa orasima
25. dec.
Očistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost. Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu. Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
Šaran sa kupusomŠaran sa kupusom
26. sep.
Šarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....