Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nikoljdanski šaran sa pirinčem i suvim grožđemPečemo Nikoljdanskog šarana sa pirinčem i suvim grožđem otprilike 90 minuta ili 2 sata na 180 °C....
25. okt.
Punjeni nikoljdanski šaranPunjeni šaran se zašiva, pri čemu se ostavja mala rupa i kroz nju se puni nadevom.
Kada je gotovo zašije se. Nikoljdanski šaran se stavlja u posudu za pečenje namazanu uljem, sipa se malo vode i uvija se folijom....
17. januar
Moj Nikoljdanski šaranPečemo Nikoljdanski šaran u rerni dok ne bude gotov.
Moj Nikoljdanski šaran je mnogo ukusan....
08. januar
Pogača Nikoljdanski šaranU činiju prosejte brašno i dodajte so.
U drugoj činiji rastvorite kvasac u toplom mleku zajedno sa šećerom, pa tu smesu isipajte u brašno, dodajte ulje i jaje i zamesite srednje meko testo.
Neka odstoji 30 minuta....
21. feb.
Ukusan Nikoljdanski šaranOčistiti šarana i oprati ga. Posoliti ga i pobiberiti mlevenim biberom....
08. feb.
Nikoljdanski punjeni šaran sa pivomOčistimo i opremo ribu iznutra i spolja.
Posolimo i utrljamo biberom i sokom od limuna. Ostavljamo da odstoji jedan sat.
Odvojeno zapržimo luk i pola maslaca i sklanjamo sa ringle.
Dodajemo istucane orahe, prezle...
29. dec.
Nikoljdanski šaran, punjen orasimaPunimo šarana i stavljamo u posudu za pečenje.
Ostatak smese raspodelimo oko šarana u posudu, a preko njega poređamo nekoliko krugova limuna.
Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
19. sep.
Drugačiji nadevi za nikoljdanskog šarana- Ako vam se ovaj drugačiji nadev za Nikoljdanskog šarana čini previše egzotičnim za vaš ukus, napravite nadev sa lukom, mlevenim mesom i pirinčem - ponovo redosledom propržite sastojke, dodajte malo divlje nane i napunite...
21. feb.
Šaran u sosuPo potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori.
Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom.
Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
14. dec.
Otvoreni šaran u rerniŠarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana.
Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....
20. avgust
Punjeni šaran u testuDa biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju.
Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
14. feb.
Šaran u ukrasnom testuPolovinu testa stavite u nauljani pleh i dobro ga razvucite, pa na njega stavite šarana. Testo treba da bude samo ispod šarana....
19. april
Šaran u paradajz sosuOčistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke....
03. januar
Šaran u testu (Ribnik)Kad lepo promešae, natljajte šarana da se dobro začini.
Ribu stavite u pleh i obilno pospite sokom od limuna. Tako treba da odstoji/minimum/, dok ne pripremite nadev. Što više šaran stoji, aromatičniji je....
05. dec.
Ukusan šaran u rerniŠarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna.
Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
23. sep.
Šaran na roštiljuStavljamo komade šarana sa kožom na roštilj.
Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana.
Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
20. jul
Šaran za NikoljdanDinstamu smesu satavljamo u pleh u šarana i pečemo oko 45 minuta ispod folije.
Šaran serviramo u porcijama sa prilogom od dinstanog povrća, oraha i pirinča.
Ukusan je ovaj muški šaran za Nikoljdan....
29. januar
Šaran sa heljdomZačinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte.
Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana....
13. januar
Šaran na žaruOvaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
30. sep.
Šaran sa prezlamaUgrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno.
Šarana servirajte sa kriškama limuna....
20. feb.
Šaran od krompiraKrompir se skuva, oljušti se i izgnječi viljuškom. Začinjavamo solju i biberom. Oblikuje se kao riba u tanjiru.
Šargarepe se iseku na krugove i poređaju kao krljušt, tako da se preklapaju.
Od listova kupusa oblikuju...
07. feb.
Šaran na tiganjuRiba se očisti dobro i iseče na parčiće.
Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat.
Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
27. dec.
Šaran sa orasimaOčistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost.
Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu.
Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
25. dec.
Šaran sa kupusomŠarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
26. sep.