Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Orada u rerniOrada u rerni
14. jun
Ribu (očišćenu i oceđenu) stavljam u posudu za pečenje. Stavljam so i pravim razreze odozgo u koje stavljam kriške limuna (isto u stomak). U tiganju blago pržim krompir na kružiće sa lukom i zelenom paprikom (samo da malo...
Filetirana orada u marinadiFiletirana orada u marinadi
08. mart
U istu posudu staviti filete orade da odstoje sat vremena. Ugrejati na tiganju maslinovo ulje i pržiti samo sa strane kožice. Minut pred kraj dodati i marinadu u tiganj i sve zajedno izvaditi....
Pečena orada u folijiPečena orada u foliji
15. jul
Nek vam je slatko uz pečenu oradu u foliji!...
Aromatična orada u rerniAromatična orada u rerni
26. jun
Kada je gotova izvadite iz posude za pečenje i servirajte aromatičnu oradu u rerni....
Punjena orada u folijiPunjena orada u foliji
17. januar
Orada u foliji se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta....
Biljna orada u rerniBiljna orada u rerni
03. jun
Serviramo biljnu oradu u rerni toplu sa zelenom salatom! Nek vam je slatko!...
Orada u krem sosuOrada u krem sosu
16. januar
Oradu filetirati, posoliti i pobiberiti, pa uvaljati u oštro brašno. Ispržiti je u tiganju na maslinovom ulju. Za sos prokuvati belo vino, pa dodati neutralnu pavlaku, so, biber i narendanu koru limete....
Orada na tiganjuOrada na tiganju
02. januar
Poslužite orade uz prilog od povrća, a sos poslužite u sosijeri....
Orada sa kornfleksomOrada sa kornfleksom
30. dec.
Već gotovu oradu sa kornfleksom jedemo toplu sa odgovarajućim garnirungom - na primer krompirom ili kroketama od krompira....
Orada na roštiljuOrada na roštilju
13. jul
Dobro očistite orade, sklanjajući im iznutrice. Dobro natrljajte solju i biberom spolja i iznutra i istucanim lukom po želji iznutra. U svaku oradu stavite kriške limuna i iseckan peršun....
Orada sa senfomOrada sa senfom
19. dec.
Poslužite oradu sa senfom prelivenu sosom od tečnosti koja je nastala tokom pečenja i uz prilog po vašem ukusu. Neka vam je prijatno sa ovom pečenom oradom!...
Orada sa pečurkamaOrada sa pečurkama
05. okt.
Za to vreme, oradu očistimo od unutrašnjosti. Skidamo ljuske. Nakon što lepo operemo hladnom vodom ostavljamo sa strane da se odvoji višak vode. Na kraju prelivamo marinadom od belog vina i aromatičnih začina....
Orada sa limunomOrada sa limunom
04. dec.
Operemo oradu i dobro je posolimo sa svih strana. Da bismo pojačali ukus dobro spolja posipamo biberom. Preporučujemo da limun bude organski, zato što ga koristimo sa korom. Dobro ga operemo i sečemo na krugove....
Orada sa sosomOrada sa sosom
15. sep.
Zagrejte maslinovo ulje i zapecite zeleni biber jedan minut, ocedite ulje i dodajte konjak. Čim ispari, dodajte luk, paradajz, šeri, vino i šećer, dinstajte dok se ne dobije konzistencija sirupa. Zapecite filete na...
Orada u foliji na roštiljuOrada u foliji na roštilju
27. maj
Orada u foliji na roštilju je gotova....
Cela orada u foliji na roštiljuCela orada u foliji na roštilju
02. avgust
Recept za celu oradu u foliji je pripremljen. Prijatno!...
Cela orada u rerni sa biljkamaCela orada u rerni sa biljkama
01. sep.
Orada se peče pod folijom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta. Nakon što se folija skloni i cela orada u rerni sa biljkama se dopeče još 10 minuta....
Orada u paradajz sosu iz rerneOrada u paradajz sosu iz rerne
06. jun
Stavite odozgo orade i u njihove stomake stavite po jedan lovorov list (ili po 2, ako su manja). Stavite i grančice ruzmarina. 3. Operite čenove belog luka, ne ljuštite ih, samo sklonite spoljašnje ljuspe....
Pečena orada u omotu od soliPečena orada u omotu od soli
15. nov.
Za orade od 400 g, vreme pečenja je 20-ak minuta, ali ako su vaše manje ili veće onda se orijentišite prema boji oka, koje ste ostavili otkriveno. 6....
Očišćena orada na roštiljuOčišćena orada na roštilju
08. okt.
Za to vreme zagrevamo roštilj i stavljamo oradu. Pečemo očišćenu oradu na roštilju oko 8 minuta sa svake strane....
Orada na rebrastom tiganjuOrada na rebrastom tiganju
10. dec.
Serviramo gotovu oradu na rebrastom tiganju sa tradicionalnim garnirungom za ribu....
Orada sa sušenim paradajzomOrada sa sušenim paradajzom
28. januar
Ribu dobro operemo i osušimo. Pomoću blendera pripremamo pastu od sušenog paradajza, maslinovog ulja, oraha, bosiljka i origana. Ako je moguće koristimo sveže začine, ali mogu da se koriste i suvi. Dobjenom pastom mažemo...
Orada sa hrskavom koricomOrada sa hrskavom koricom
21. maj
Orada sa hrskavom koricom je gotova....
Marinirana orada na roštiljuMarinirana orada na roštilju
15. dec.
Serviramo sa kriškom limuna mariniranu oradu na roštilju....
Pečena orada sa prilogomPečena orada sa prilogom
20. sep.
Ukusna pečena orada, savršena za večeru ili ručak ako volite jela od ribe. Orada je začinjena biberom, origanom, korijanderom i solju, sa kriškom limuna u stomaku....