Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

File belog amura sa sosom od limuna i pavlakeFile belog amura sa sosom od limuna i pavlake
10. dec.
File belog amura začinite solju i belim biberom. Isecite ga na porcije i stavite u pleh za pečenje....
Stek od mariniranog belog amuraStek od mariniranog belog amura
31. januar
Prvo spremamo marinadu tako što pomešamo maslinovo ulje, koru limuna i sok od citrusa, meda, tabasko, soja sos. Operemo dobro riblje kotlete i pogledamo da nismo propustili da očistimo krljušt. Potapamo ribu u posudu...
File amura sa krompirom i šargarepomFile amura sa krompirom i šargarepom
18. avgust
Poređa se u veliku pravougaonu posudu za pečenje (ja koristim duboki pleh od rerne) u sredini se stavlja amur i sa dve strane krompir. Porkiva se folijom i riba se peče u rerni oko 40 minuta....
Prženi amur sa neverovatnim kjopooluom sa jabukamaPrženi amur sa neverovatnim kjopooluom sa jabukama
23. feb.
Očišćenu ribu posolimo i ostavljamo na nekoliko sati da upije so. Za to vreme pripremamo kjopoolu. Jabuke oljuštimo i isčemo na kockice. U tiganju sa mašću dinstamo zajedno sa iseckanim belim lukom. Paprpike i patlidžan...
Beli AmurBeli Amur
15. jun
Predlažemo vam sjajan i veoma lak recept za file od belog amura u rerni. Neophodni sastojci: file od belog amura, biber, maslinovo ulje, bosiljak i so....
Pohovani beli amurPohovani beli amur
25. dec.
Pomešajte brašno sa začinima u posudi. U drugu posudu stavljamo semenke suncokreta. Umutite jaje u treću posudu. Operite i isecite ribu na komade. Svaki komad umočite u brašno, zatim u jaje i na kraju uvaljajte u semenke...
Hrskavi beli amurHrskavi beli amur
19. sep.
Prvo, pravimo marinadu - u veliku odgovarajuću posudu stavljamo sok od limuna, maslinovo ulje, belo vino, origano, biber, soja sos, so i senf. Promešamo dobro marinadu, da se pomešaju sastojci....
Najpopularnije sorte belog vinaNajpopularnije sorte belog vina
04. jul
Koristi se za pravljenje suvog belog vina....
Korisna svojstva belog lukaKorisna svojstva belog luka
01. jul
Redovna konzumacija belog luka poboljšava raspoloženje, puni energijom i pozitivizmom. Za koncentraciju pažnje, poboljšavanje pamćenja i priliva stvaralačnih snaga, konzumirajte više belog luka....
Najpoznatije sorte belog grožđaNajpoznatije sorte belog grožđa
16. april
Tako se pojavljuju dve osnovne vrste grožđa - belo i crno, kultivišu se i različite sorte belog i crnog grožđa....
5 neverovatnih koristi belog čaja5 neverovatnih koristi belog čaja
29. jul
Tako da, šolja belog čaja dnevno će sigurno pomoći da kardiologa držite podalje....
Priroda i koristi belog čajaPriroda i koristi belog čaja
01. jul
Ipak, dodavanjem belog čaja u našu svakodnevnu ishranu, takođe podržavamo proces mršavljenja....
Belo VinoBelo Vino
15. sep.
Pored toga, preterana konzumacija belog vina može dovesti do oboljenja jetre, variranja krvnog pritiska, i dobro poznate pojave - alkoholizma, koji se ne smatra oboljenjem, već zavisnošću osobe od stalne konzumacije alkoholnih...
Humus od belog pasuljaHumus od belog pasulja
06. april
Servirajte humus od belog pasulja posut maslinovim uljem i susamom. Prijatno....
Prebranac od belog pasuljaPrebranac od belog pasulja
15. dec.
Prebranac od belog pasulja je gotov....
Slatko od belog dudaSlatko od belog duda
23. jun
Okrenite ih poklopcem na dole, dok se ne ohlade teglice sa slatkom od belog duda....
Pašteta od belog lukaPašteta od belog luka
08. sep.
1
Pašteta od belog luka je začinjena limunovim sokom i sitno seckanim orasima. Prilikom serviranja ovaj namaz je ukrašen maslinama. Pašteta od belog luka je spremna....
Tortilja od belog lukaTortilja od belog luka
27. dec.
Ljuštimo krompir i kuvamo ga, ocedimo ga i izgnječimo. Začinjavamo solju, biberom i gnječenim belim lukom, mešamo i dodajemo jaja. Zagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo...
Pesto od belog pasuljaPesto od belog pasulja
11. april
Stavite u blender, dodajte oljuštene čenove belog luka i vezu bosilljka. Sipajte balzamiko sirće, sok od limuna i maslinovo ulje. Na kraju dodajte semenke bundeve, so i mlevenu alevu papriku po želji....
Med od belog bagremaMed od belog bagrema
07. jul
Čim se kapljica ne razliva ili kašika stvara put, med od belog bagrema je gotov. Desetak minuta pre nego što skinemo sirup sa vatre dodajemo limunsku kiselinu....
Turšija od belog lukaTuršija od belog luka
25. jul
Kada isipate poslednju vodu, polako ređajte red sitno iseckanog peršuna i mirođije, pa red belog luka. Pomešajte sastojke sa salamurom i prokuvajte ih 3-4 minuta....
Predjelo od belog lukaPredjelo od belog luka
17. mart
Beli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa. Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
Namaz od belog lukaNamaz od belog luka
28. april
Očistite beli luk i ispasirajte ga u kašu. Počnite da ga mešate mikserom i da postepeno dolivate ulje. Treba da dobijete vazdušast kavijar. Ako vam se učini da količina ulja nije dovoljna, sipajte još. Nakon toga stavite...
Čuvanje mladog belog i crnog lukaČuvanje mladog belog i crnog luka
07. avgust
Kod stavljanja mladog belog luka u zamrzivač se poštuju ista pravila kao kod mladog crnog luka. Prvo se luk dobro opere i ostavlja se da odstoji, kako bi se osušio....
Cake u pripremi domaćeg belog vinaCake u pripremi domaćeg belog vina
22. april
Belo vino treba da ima određenu kiselost - otprilike 6-7 grama na litar. Regulisanje kiselosti se dešava dodavanjem vode u procesu fermentacije....