Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
File belog amura sa sosom od limuna i pavlakeFile belog amura začinite solju i belim biberom. Isecite ga na porcije i stavite u pleh za pečenje....
10. dec.
Stek od mariniranog belog amuraPrvo spremamo marinadu tako što pomešamo maslinovo ulje, koru limuna i sok od citrusa, meda, tabasko, soja sos.
Operemo dobro riblje kotlete i pogledamo da nismo propustili da očistimo krljušt.
Potapamo ribu u posudu...
31. januar
File amura sa krompirom i šargarepomPoređa se u veliku pravougaonu posudu za pečenje (ja koristim duboki pleh od rerne) u sredini se stavlja amur i sa dve strane krompir.
Porkiva se folijom i riba se peče u rerni oko 40 minuta....
18. avgust
Prženi amur sa neverovatnim kjopooluom sa jabukamaOčišćenu ribu posolimo i ostavljamo na nekoliko sati da upije so. Za to vreme pripremamo kjopoolu. Jabuke oljuštimo i isčemo na kockice. U tiganju sa mašću dinstamo zajedno sa iseckanim belim lukom.
Paprpike i patlidžan...
23. feb.
Beli AmurPredlažemo vam sjajan i veoma lak recept za file od belog amura u rerni.
Neophodni sastojci: file od belog amura, biber, maslinovo ulje, bosiljak i so....
15. jun
Pohovani beli amurPomešajte brašno sa začinima u posudi. U drugu posudu stavljamo semenke suncokreta. Umutite jaje u treću posudu.
Operite i isecite ribu na komade.
Svaki komad umočite u brašno, zatim u jaje i na kraju uvaljajte u semenke...
25. dec.
Hrskavi beli amurPrvo, pravimo marinadu - u veliku odgovarajuću posudu stavljamo sok od limuna, maslinovo ulje, belo vino, origano, biber, soja sos, so i senf. Promešamo dobro marinadu, da se pomešaju sastojci....
19. sep.
Korisna svojstva belog lukaRedovna konzumacija belog luka poboljšava raspoloženje, puni energijom i pozitivizmom.
Za koncentraciju pažnje, poboljšavanje pamćenja i priliva stvaralačnih snaga, konzumirajte više belog luka....
01. jul
Najpoznatije sorte belog grožđaTako se pojavljuju dve osnovne vrste grožđa - belo i crno, kultivišu se i različite sorte belog i crnog grožđa....
16. april
5 neverovatnih koristi belog čajaTako da, šolja belog čaja dnevno će sigurno pomoći da kardiologa držite podalje....
29. jul
Priroda i koristi belog čajaIpak, dodavanjem belog čaja u našu svakodnevnu ishranu, takođe podržavamo proces mršavljenja....
01. jul
Belo VinoPored toga, preterana konzumacija belog vina može dovesti do oboljenja jetre, variranja krvnog pritiska, i dobro poznate pojave - alkoholizma, koji se ne smatra oboljenjem, već zavisnošću osobe od stalne konzumacije alkoholnih...
15. sep.
Humus od belog pasuljaServirajte humus od belog pasulja posut maslinovim uljem i susamom.
Prijatno....
06. april
Slatko od belog dudaOkrenite ih poklopcem na dole, dok se ne ohlade teglice sa slatkom od belog duda....
23. jun
Pašteta od belog lukaPašteta od belog luka je začinjena limunovim sokom i sitno seckanim orasima.
Prilikom serviranja ovaj namaz je ukrašen maslinama.
Pašteta od belog luka je spremna....
08. sep.
1
Tortilja od belog lukaLjuštimo krompir i kuvamo ga, ocedimo ga i izgnječimo.
Začinjavamo solju, biberom i gnječenim belim lukom, mešamo i dodajemo jaja.
Zagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo...
27. dec.
Pesto od belog pasuljaStavite u blender, dodajte oljuštene čenove belog luka i vezu bosilljka. Sipajte balzamiko sirće, sok od limuna i maslinovo ulje.
Na kraju dodajte semenke bundeve, so i mlevenu alevu papriku po želji....
11. april
Med od belog bagremaČim se kapljica ne razliva ili kašika stvara put, med od belog bagrema je gotov.
Desetak minuta pre nego što skinemo sirup sa vatre dodajemo limunsku kiselinu....
07. jul
Turšija od belog lukaKada isipate poslednju vodu, polako ređajte red sitno iseckanog peršuna i mirođije, pa red belog luka. Pomešajte sastojke sa salamurom i prokuvajte ih 3-4 minuta....
25. jul
Predjelo od belog lukaBeli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa.
Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
17. mart
Namaz od belog lukaOčistite beli luk i ispasirajte ga u kašu.
Počnite da ga mešate mikserom i da postepeno dolivate ulje. Treba da dobijete vazdušast kavijar. Ako vam se učini da količina ulja nije dovoljna, sipajte još.
Nakon toga stavite...
28. april
Čuvanje mladog belog i crnog lukaKod stavljanja mladog belog luka u zamrzivač se poštuju ista pravila kao kod mladog crnog luka. Prvo se luk dobro opere i ostavlja se da odstoji, kako bi se osušio....
07. avgust
Cake u pripremi domaćeg belog vinaBelo vino treba da ima određenu kiselost - otprilike 6-7 grama na litar. Regulisanje kiselosti se dešava dodavanjem vode u procesu fermentacije....
22. april