Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palamida iz rerneOčistiti ribu, krompir i šargarepu.
Povrće nauljiti i staviti začine i pobacati u pleh.
Na povrće staviti ribu i preliti sve paradajz pelatom. U ribu staviti grančicu ruzmarina.
Peći u rerni na 200 stepeni 60 minuta...
21. dec.
Palamida u rerni sa krompiromStavite palamidu u namazanu posudu za pečenje. Oko nje poređajte oljušten i isečen krompir i prelijte sve sosom. Preko palamide možete da poređate krugove limuna....
30. april
Palamida u foliji iz rerneSvaku palamidu namažite uljem spolja i stavite u parče aluminijumske folije. Nadev rasporedite u obe ribe i uvijte u čvrste paketiće.
Pecite palamidu u foliji oko 30-40 minuta u umereno ugrejanoj rerni....
10. april
Palamida na grčki načinGarantujem za visok kvalitet ukusa koji će zadovoljiti zahteve ljubitelja palamide čija je sezona kasna, hladna jesen.
Operemo palamidu hladnom vodom. Riba se očisti od krljušti, unutrašnjosti i peraja....
14. feb.
Crnomorska palamida na roštiljuDobro operemo ribu i ocedimo je od vode. Osušimo je mekom krpom. Sečemo je na porcije /krugove/, natrljamo ih solju, mlevenim biberom i sokom od limuna.
Komadi ribe treba da odstoje na hladnom 15-20 minuta. Od soja sosa...
16. jul
Marinirana palamida sa sosomPalamidu isecite na kriške debljine oko 1 cm i spremna je za ređanje u tegle.
Ugrejte ulje, ostavite da se potpuno ohladi i onda prelijte palamidu....
09. januar
Palamida sa povrćem iz rerneOčistiti palamidu, posoliti i napuniti ruzmatinom, paprikom i šargarepom. Šargarepu iseći na četvrti, iseći srebrenjak na listove, tikvicu na kockice, beli luk očistiti na čenove....
30. mart
Palamida sa sokom od limunaPrvo palamidu dobro očistimo.
Sečemo na komade, posle posipamo solju i mariniramo sa sokom od limuna.
Ostavljamo da odstoji 1-2 sata u frižideru pokriveno folijom....
06. sep.
Palamida sa paradajzom i pirinčemOperite i očistite ribu. Začini limunom i solju i ostavite sa strane. Isecite luk krupnije, beli luk i šargarepu. U dubokom tiganju ugrejte ulje i dinstajte povrće i orahe.
Kad luk omekša dodajte i pirinač, zajedno sa...
22. mart
Pržena palamida sa aromatičnim sastojcimaPalamidu dobro očistimo i isečemo na krugove.
Isečenu ribu obilno posipamo sveže isceđenim sokom od limuna i ostavljamo da odstoji bar 30 minuta....
24. dec.
Palamida sa paradajzom i kiselim krastavčićimaNe postoje apetitniji kolutovi nego od palamide, zapečena u sosu od paradajza sa belim vinom. Kvalitetni ukus ove ribe je neosporan.
Operite palamidu hladnom vodom. Najbolje se radi sa ribom kad je hladna....
12. jul
PalamidaKoristi od palamide
Palamida, osim što je ukusna hrana, izvor je mnogo korisnik materija. Jedenje palamide se odražava dobro na ceo organizam....
14. jun
Pečena palamida sa ukusom limuna i belog lukaServirajte pečenu palamidu sa ukusom limuna i belog luka sa odgovarajućim garnirungom i parčetom limuna....
28. januar
Šnicle od palamide sa pikantnim sosom od paradajzaPripremite sos tako što sečete na sitno beli luk i ispržite ga sa maslinovim uljem. Pospote ljutom alevom paprikom i promešajte.
Isecite paradadjz na kriške i dodajte ih zajedno sa lovorovim listom i vinom. Začinite solju...
03. avgust
Konzervisana palamidaOčistimo ribu, operemo i sečemo na filete. Pripremamo salamuru od krupnije soli, stavljamo unutra jaja, jaje treba da da se vidi malo iznad salamure.
Stavljamo ribu u salamutu na dva sata, nakon toga izvadimo. U šerpu...
20. april
Usoljena palamidaUsoljena palamida se servira sa mladim lukom, maslinama, limunom i belim suvim vinom - na primer šardone ili rizling....
24. feb.
Marinirana palamidaOčišćena palamida se opere i osuši se. Iseče se na parčiće koji se posole.
Od vode, sirćeta i začina se stavlja da provri marinada koja se kuva 5 minuta. Riba se poređa u tegle zajedno sa isečenim lukom....
23. sep.
Marinirana crnomorska palamidaOčistimo crnomorsku palamidu i sečemo na krugove debljine oko 2 cm.
Obilno posipamo so po dnu pleha i ređamo palamidu preko, nakon toga stavljamo preostalu morsku so (riba treba da bude dobro pokrivena solju)....
07. dec.
Marinirana palamida isečena na krugovePalamidu očistite i lepo pospite solju. Ostavite tako na 24 sata da se osoli. Sledećeg dana skinite so sa ribe, nemojte je prati.
Palamidu isecite na krugove i poređajte u dubokoj posudi....
10. jul
Pohovani fileti palamideOperemo palamidu u hladnoj vodi. Ribu očistimo od škrga, unutrašnjosti i peraja. Najbolje je da se s njom radi kada je ohladimo 30 minuta u zamrzivaču.
Posušimo je i uz pomoć kuhinjskih makaza sečemo sva peraja....
03. dec.
Čorba od palamideSezona palamide je u kasnu jesen. Ako nemate svežu ribu, nabavite zamrznutu.
Ribu očistite od škrga i unutrašnjosti. Prođite oštricom noža u pravcu leđne kosti da očistite ostatke od krvi....
09. dec.
Zelena salata sa fileom od palamideFile palamide sečemo na tanke komade.
U posebne posude rasporedimo zelenu salatu, luk, masline i palamidu.
Začinimo solju, sokom od limuna i maslinovim uljem.
Ukrašavamo svaki tanjir parčetom limuna....
12. maj
Kako da usolimo palamidu?Za duže čuvanje, palamida se može ostaviti i u zamrzivaču.
Usoljena palamida treba da se konzumira uz hladno pivo ili crno vino....
04. januar