Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

PangazijusPangazijus
29. jul
Pangazijus u kulinarstvu Do pre nekoliko godina pangazijus nije bio mnogo popularan na našem tržištu, ali u poslednje vreme ova iba se sve više koristi i prodaje....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama. Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Zdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
Pangasius - najprljavija riba na svetuPangasius - najprljavija riba na svetu
11. maj
Pre nego odgovorite sa "Da", proverite da file nije slučajno od ribe pangasius, jer je pomenuta riba najprljavija riba na svetu. Pangasius pripada porodici somova....
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?
27. dec.
Čovek ne može da zna sve na svetu. Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši. I najbolja domaćica...
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada....
Pangasius na roštiljuPangasius na roštilju
30. sep.
Dobijenim sosom mažemo pangasius. Zagrevamo roštilj i stavljamo ribu. Pečemo pangasius na roštilju oko 3-4 minuta sa jedne strana i nakon toga okrećemo na drugu....
Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?
01. feb.
Majstori kulinarstva će vam reći da se koren celera može upotrebiti kao korenasto povrće i da se kao takvo može rendati, pržiti i peći....
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Za šta da koristimo kokosovo ulje?
23. dec.
U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva....
Lekovita rakija sa sremušemLekovita rakija sa sremušem
18. april
1
Koristi se kao začin u kulinarstvu i kao lekovito sredstvo - vidi tretman divljim belim lukom. Oprane sveže listove sremuša isecite i stavite u staklenu teglu ili drugu staklenu posudu....
Pohovan pangasijus sa kukuruznim brašnomPohovan pangasijus sa kukuruznim brašnom
26. dec.
Filete pangasijusa operite i osušite. Ako su bili zamrznuti treba da ih ostavite u frižideru 2-3 sata blago posoljene, da se ocede od velike količine vode koju sadrže....
Seme slačice - koristi i primenaSeme slačice - koristi i primena
17. januar
Sa brašnom od slačice može da se pripremi i domaći senf za kulinarsku upotrebu....
Koristi od čaja od lista lovoraKoristi od čaja od lista lovora
29. jul
U kulinarstu se on koristi mnogo za svinjsko i teleće meso, ide dobro iz uz posna jela kao što je sočivo....
Da li je avokado voće ili povrće?Da li je avokado voće ili povrće?
21. dec.
Upravo specifični kvaliteti ukusa čine avokado jednim od najpopularnijih i najsvestranijih voća u kulinarstvu, sa kojim se pripremaju zdrave salate i ukusna jela....
Pangasius sa pestom od mladog belog lukaPangasius sa pestom od mladog belog luka
16. jul
Pangasius sa pestom od mladog belog luka je vrlo ukusan....
Neodoljiva grčka jela od patlidžanaNeodoljiva grčka jela od patlidžana
26. sep.
Njegov kvalitetan ukus i hranljiva svojstva čine ga široko rasprostranjenim proizvodom u svetu kulinarstva....
Čaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucemČaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucem
20. april
Osim u kulinarstvu, čubar se koristi i u narodnoj medicini. Ovaj čaj pomaže kod visokog krvnog pritiska, glavobolje, vrtoglavice, ubrzanog lupanja srca, kod žeđi od šećerne bolesti, povraćanja, nervoze itd....
LimuntusLimuntus
25. maj
Koristi se kao začin u kulinarstvu, koji ima široku upotrebu....
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaNekoliko važnih saveta za kuvanje pirinča
07. sep.
Po mišljenju mnogih profesionalnih kuvara, jedan od najtežih zadataka u kulinarstvu je priprema ukusnog pirinča, koji pritom treba spolja da izgleda dobro....
Ćuftice sa ribom i krompiromĆuftice sa ribom i krompirom
09. jul
Riba pangasius se kuva i usitni se. Krompir se kuva i izgnječi se u pire. Dodaju se jaja, so, biber, prezle i usitnjeni luk. Oforme se ćuftice i uvaljaju se u brašno. Prže se sa obe strane dok ne budu gotove....
Čorba od pangasijusaČorba od pangasijusa
21. nov.
Pangasijus se seče na male parčiće i stavlja se u šerpu zajedno sa opranim pirinčem. Čorba se ostavlja da vri na tihoj vatri oko 15-20 minuta. Nakon što se skloni sa ringle po želji se posipa isečenim peršunom....