Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

ParmezanParmezan
18. jul
Proizvodnja Parmezana Za proizvodnju 1 kg Parmezana je neophodno 16 litra kravljeg mleka. Parmezanu treba 36 meseci da sazri....
Pastrmka sa koricom od parmezana i mladim krompiromPastrmka sa koricom od parmezana i mladim krompirom
09. okt.
Sklonite foliju i pospite narendanim parmezanom ribu i krompir. Pecite još desetak minuta....
Pileće grudi u parmezanu i pikantni umak od paradajzaPileće grudi u parmezanu i pikantni umak od paradajza
13. feb.
U dubljem tanjiru pomešati parmezan, prezle, majčinu dušicu, origano, bosiljak, peršun, alevu papriku, beli luk u prahu, sveže mleveni crni biber, narendanu kokošiju kocku za supu....
Šnicla ParmezanŠnicla Parmezan
19. okt.
U dubokom tanjiru promešajte prezle, parmezan i biber. Posebno umutite belance i u njega potopite šnicle. Nakon toga ih uvaljajte u smesu za pohovanje....
Vegan parmezanVegan parmezan
22. maj
Vegan parmezan nije samo za vegane, tako da ga svako može napraviti, jer je odlična alternativa za parmezan. Stavite sve sastojke u pasator, da se melju, dok ne dobijete prah....
Parmezan palenta sa raguom sa kobasicamaParmezan palenta sa raguom sa kobasicama
16. avgust
Parmezan palenta sa raguom sa kobasicama je veoma ukusna....
Kako da parmezan sačuvamo od sušenja?Kako da parmezan sačuvamo od sušenja?
04. okt.
Parmigiano-Reggiano ili parmezan je italijanski tvrdi, zrnasti sir. Naziv parmezan često se koristi za razne imitacije ovog sira, mada je zabranjeno....
Od kakvog mleka se pravi parmezan?Od kakvog mleka se pravi parmezan?
12. nov.
Pogledajte i neke ideje za kuvanje sa parmezanom: - supe sa parmezanom; - testenina sa parmezanom; - sos sa parmezanom....
Čips od tikvica i parmezanaČips od tikvica i parmezana
07. januar
Pomešajte narendane tikvice i šargarepu s parmezanom. Dodajte biber (ja sam dodala i malo ljute aleve paprike, imrovizujte). U posudu za pečenje pokrivenu papirom stavljajte po jednu kašiku smese....
Luk punjen parmezanomLuk punjen parmezanom
04. april
Luk oljuštite i izdubite unutrašnjost. Ono sto ste izvadili sitno iseckajte i dodajte sitno iseckan peršun i šunku, sir, biber, so, krišku hleba, koju ste prethodno potopili, i jaje. Dobijenom smesom napunite glavice...
Tikvice sa parmezanomTikvice sa parmezanom
01. okt.
Kada su se zapekle izvadila sam ih, posula sam obilno narendanim parmezanom i vratila da se zapeku. Ako nemate parmezan, naš kačkavalj će takođe odraditi ukusan posao....
Krompirići sa parmezanomKrompirići sa parmezanom
26. feb.
Krompirići sa parmezanom su odlično predjelo ili dodatak raznim jelima....
Pire od belog pasulja i parmezanaPire od belog pasulja i parmezana
16. feb.
Stavite sve sastojke u blender i mešajte dok ne postane glatko. Začinite po ukusu, dodajući još malo limunovog soka ako mislite da treba. Poslužite na sobnoj temperaturi na hlebu, bagetu ili tosiranom hlebu. Slobodno...
Pečeni krompir sa koricom od parmezanaPečeni krompir sa koricom od parmezana
09. nov.
Čim krompir omekša izvadite iz rerne i pospite narendanim parmezanom ili drugim tvrdim sirom (na primer Grana Padano) i vratite u rernu na još 10 minuta....
Keto grisine sa parmezanomKeto grisine sa parmezanom
11. mart
U manjoj posudi umutite jaje i postepeno dodajte bademovo brašno, parmezan, alevu papriku, čubar i so. Neprestano mešajte i umesite testo....
Jednostavni krekeri sa parmezanomJednostavni krekeri sa parmezanom
16. dec.
Parmezan možete zameniti kačkavaljem, ali mora da bude izrendan na najsitnije rende. Dodajte ulje i vodu. Izmešajte sastojke drvenom kašikom, nakon čega testo umesite rukama....
Keto hlepčići sa parmezanomKeto hlepčići sa parmezanom
31. maj
Pecite keto hlepčiće sa parmezanom u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne budu gotovi....
Brze tikvice sa parmezanomBrze tikvice sa parmezanom
29. jul
1
U dubokoj posudi pomešajte prezle, parmezan, so, biber i origano. Promešajte i uvaljajte tikvice. Poređajte ih u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje....
Integralne grisine sa parmezanomIntegralne grisine sa parmezanom
20. jul
Pospite preostalim parmezanom. Pošto će vam ono čime posipate pasti u pleh, ako kotistite papir za pečenje nema problema, ako ne onda parmezan koji padne će zagoreti i biće vam teško da očistite posle toga....
Pečeni krompir sa parmezanomPečeni krompir sa parmezanom
04. okt.
Pečeni krompir sa parmezanom serviramo kao garnirung uz šnicle. Ali isto tako on je i sjajno meze uz pivo....
Jednostavan ratatuj sa parmezanomJednostavan ratatuj sa parmezanom
18. avgust
Vadi se, folija se skida i posipa se sa sve kašike rendanog parmezana. Vraća se u rernu na još 5-6 minuta i gotovo. Ukusno, letnje jelo!...
Kuvani krompir sa parmezanomKuvani krompir sa parmezanom
11. maj
Kuvan krompir sa parmezanom je gotov....
Svinjski kotleti sa parmezanomSvinjski kotleti sa parmezanom
27. januar
Servirajte kolenice tople, posute parmezanom i ukrašene krugovima paprike. Soso od pečenja je takođe neverovatno ukusan i možete i njega sipati na tanjir. Prijatno!...
Zapečeni karfiol sa parmezanomZapečeni karfiol sa parmezanom
06. feb.
Pomešati narendani parmezan, prezle i beli luk. Jaja umutiti, pa svaki cvet uvaljati u jaja, pa u parmezan i poređati na pek papir. Posuti sa malo soli, bibera i origana. Poprskati maslinovim uljem....
Ukusni hlepčići sa parmezanomUkusni hlepčići sa parmezanom
28. mart
Ovi ukusni hlepčići sa parmezanom mogu da se konzumiraju solo ili kao sendviči, napravljeni sa mnogo mašte....