Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Džigerice sa lukom i paradajzom u tiganjuIsecite na sitno mladi luk i parziluk, a crni luk isecite na polumesece.
Ako želite, možete blago da skuvate pileće džigerice - tako će se smanjiti vreme prženja. Ja to nisam uradila.
Operite i ocedite džigerice....
12. feb.
Svinjsko meso sa prazilukom i pirinčemParziluk i šargarepu očistite i nasecite. Stavite ih u sud za pečenje – zemljanu posudu ili keramički đuveč. Dodajte so, ulje, alevu papriku i pirinač. Dobro promešajte....
16. feb.
Fritata sa sirom i lukomZagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja u tiganju sa nelepljivim dnom i zapržite sitno iseckan parziluk. Ostavite ga sa strane da se ohladi.
Odvojeno promešajte kukuruzno brašno sa delom mleka....
25. jul
Pire od paškanata i celeraNaseckane šargarepe i parziluk se dinstaju na pari u šerpi sa duplim dnom za kuvanje na pari ili se stavljaju na metalni đevđir, đevđir se stavlja na šerpu u koju se sipa voda kako bi se povrće dinstalo....
08. mart
1
Ideje za nadeve za punjenog šaranaIzrendajte ili sitno iseckajte šargarepu i zajedno sa sitno iseckanim parzilukom i paprikama ih ostavite da se proprže u malo ulja, nakon čega ih dinstajte....
07. feb.
Aromatični losos sa kuskusom na mediteranski načinPripremite bujon od povrća od sušenog povrća (šargarepe, praziluk, paprika i drugo po ukusu i po izboru ili sa svežim, šargarepa, parziluk, celer, paprika, peršun i drugo po izboru)....
10. nov.