Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

PimentPiment
18. januar
U stvari, piment, poznata i kao Pimento, je sušeno voće zimzelenog drveta pimenta (Pimenta dioica) - malog žbunastog drveta, prilično sličnog lovoru po veličini i obliku, rasprostranjenog u Meksiku, Karibima, Centralnoj...
Kiseli krastavčići sa pimentom i slačicomKiseli krastavčići sa pimentom i slačicom
01. okt.
Zatvaramo teglice sa kiselim krastavčićima sa pimentom i slačicom odmah i čuvamo na tamnom mestu....
Teleći sudžuk sa pimentom i kuminomTeleći sudžuk sa pimentom i kuminom
01. dec.
Teleće meso se iseče na komade, nakon čega se posipa začinima, navedenim u receptu. Stavlja se na rešetku da se ocedi. Neophodno je približno dva daba da se meso dobro ocedi. Pomoću mašine za mlevenje mesa, teletina se...
Zdravstvene koristi i štete od pimentaZdravstvene koristi i štete od pimenta
21. januar
Zeleni čaj sa pimentom se preporučuje za gubitak težine. Veruje se da čaj od pimenta pomaže u sprečavanju nagomilavanja masti....
Koja jela ne mogu bez pimentaKoja jela ne mogu bez pimenta
21. januar
Jela sa pimentom najbolje je začiniti limunovim sokom i sirćetom. Piment je obavezan začin za zagrevajuća pića gluvain i grog....
Pileće grudi sa džinom, pimentom i ruzmarinomPileće grudi sa džinom, pimentom i ruzmarinom
13. mart
Iseckajte beli luk i ruzmarin i dodajte u njih 3-4 mrvljena zrna pimenta i bibera. U njih dodajte i na male parčiće isečenu slaninu, promešajte dobro i dobijenom smesom napinite proreze u mesu....
Svinjske nogice sa pimentom i alevom paprikom u rerniSvinjske nogice sa pimentom i alevom paprikom u rerni
05. jul
Kuvamo svinjske nogice u običnoj šerpi sa lovorovim listom, pimentom i biberom. Nakon toga ih namažem smesom od ulja, aleve paprike i šarene soli....
Čaj od pimenta - zbog čega ga treba piti?Čaj od pimenta - zbog čega ga treba piti?
16. jun
Sada ćemo razgovarati o ovome, a tačnije o tome za šta čaj od pimenta može biti koristan. Da, dobro ste pročitali - čaj od pimenta. Začin piment pravi se od sušenog voća drveta nazvanog piemteno....
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicu
30. januar
Lovorov list ima poseban miris, pa će biti odlična dopuna kolenici, a to važi i za piment. Naravno, ne treba zaboraviti i biber....
Začini koji idu uz leblebijuZačini koji idu uz leblebiju
05. dec.
Začini, koje možete koristiti kada spremate leblebiju su korijander, kumin, cimet, čili, piment, đumbir, cejlonski biber, aleva paprika, čubar, so, kim, karanfilić, kardamon, himalajska so i piment...
Provereni recepti za mariniranje ribeProvereni recepti za mariniranje ribe
28. okt.
, nekoliko zrna pimenta, nekoliko karanfilića, 200 ml sirćta, 50 g soli i 2 g korijandera....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
u šerpu sa vodom i stavlja se piment, lovorov list i biber....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčići
26. dec.
Potrebni sastojci su: sveži kornišoni, koren i listovi rena, seme mirođije, beli luk, stari luk, zrna bibera i pimenta, sirće, šećer i so....
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Bujonu dodajte lovorov list, sirće, biber, piment i so. Kada je sve gotovo, ostavite da se ohladi. Pileće meso stavite u tegle, prelijte bujonom u kome se kuvalo, a preko sipajte malo ulja....
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloOvi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo
09. april
Piment Piment najviše odgovara pripremi dinstanih mesa ili kebapa, a u većini slučajeva ide s kuminom i lovorovim listom;/page page5....
Začini za mleveno mesoZačini za mleveno meso
11. dec.
Dobro bi bilo da ne preterujete, pre svega sa mlevenim pimentom. Za pola kilograma mlevenog mesa biće vam potrebno otprilike 3 zrna pimenta, so, crni biber, čubar, peršun, divlja nana i izrendani luk....
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?
18. avgust
Uz dobro poznate komponente kiselih krastavčića i marinada koje uključuju biber, piment, karanfilić i mirođiju, ima i drugih koji mogu osoljavanju da dodaju specijalan ukus i da poboljšaju njegov kvalitet - aromatični listovi...
Kako se marinira pastrmka?Kako se marinira pastrmka?
02. januar
Nakon 24 sata, riba se ređa u tegle, pospe se pimentom, lovorovim listom i selenom, prelije se prženim uljem (ne vrućim) i čuva se u frižideru....
Idealni začini za sve vrste mesaIdealni začini za sve vrste mesa
01. jul
Pored toga, jagnjetina je dobra i kada se koristi anis, lovorov list, bosiljak, ruzmarin, nana, estragon, majčina dušica, piment....
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za skušu
21. okt.
Odgovarajući začini za prženu skušu - mleveni biber, aleva paprika ili beli biber, piment su začini koji daju oštrinu ukusu koji se dobro kombinuje sa prirodnim ukusom skuše kada su začini umereno korišćeni; - izrendani...
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
"Tatarske" su većih razmera i sadrže istopljen kačkavalj i ljutu papriku, a ponekad i pečurke, kisele krastavčiće, piment i pivo....
Jednostavne sarmice sa ćurećim mesom i slaninomJednostavne sarmice sa ćurećim mesom i slaninom
06. okt.
Uzmite glinenu posudu odgovarajuće veličine i sipajte na dno ulje, stavite jedan lovorov list i po nekoliko zrna pimenta i bibera....
Ćuretina sa braon pirinčem i maslinamaĆuretina sa braon pirinčem i maslinama
12. nov.
Dodajemo začine, preostali lovorov list i piment, prelivamo sa kašikom šarlana i solimo po ukusu....
Ras el Hanut - zlatna mešavina začina iz severne AfrikeRas el Hanut - zlatna mešavina začina iz severne Afrike
19. nov.
Uobičajeni sastojci su: kardamom, kumin, karanfilić, cimet, muškatni oraščić, piment, sušeni đumbir, ljute paprike, semenke korijandera, biber, slatka i ljuta aleva paprika, piskavica i sušena kurkuma....
Punjeni patlidžan (Imam baildi)Punjeni patlidžan (Imam baildi)
25. sep.
Začinite solju, biberom, lovorovim listom i pimentom. Izdinstajte smesu dok se ne zgusne i voda ne uvri....