Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Virgin Pinja KoladaVirgin Pinja Kolada
16. mart
Pinja kolada je portorikanski napitak na bazi ananasa i kokosa. On može biti i sa malo alkohola, ali u ovom receptu ćemo vam predstaviti bezalkoholnu varijantu koja se zove Virgin....
Pinja KoladaPinja Kolada
16. januar
Pinja kolada se koristi i u kulinarstvu....
Specifičnosti kod pečenja kolačaSpecifičnosti kod pečenja kolača
16. jun
Da proverite da li je kolač gotov, pritisnite ga prstom i ako se rupa ponovo nadigne, onda je kolač gotov. Ispečen kolač treba ostaviti da se ohladi u istoj prostoriji gde se i pekao....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
Malo majčine dušice u testu za kolače, potpuno će promeniti ukus i aromu deserta. Dodajte prstohvat majčine dušice u sladoled i uživajte u potpuno novom ukusu i aromi....
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama. Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)
16. mart
Kako da pripremimo ukusni Kozunak (Uskršnji kolač) kod kuće? Uskršnji kolač i njegovo mesto u tradiciji praznika Vaskrsenja U suštini, uskršnji kolač je slatki hleb sa obrednim značenjem....
Začini za božićne kolačeZačini za božićne kolače
30. dec.
Na primer, ne možete da napravite svoj omiljeni božićni medenjak bez meda, ili kolače sa ukusom đumbira bez đumbira....
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Zdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Ako već imate omiljene recepte za kolače, daćemo vam nekoliko saveta o tome kako da ih pripremite i koje zanimljive detalje treba da znate. Objasnićemo i koliko dugo se kolači peku....
Glazure za kolače i torteGlazure za kolače i torte
04. dec.
Svaki kolač je lepši i ukusniji ako je ukrašen pravom glazurom. Čokoladna glazura je svestrana, koristi se i za kolače i za mini kolače....
Panetone - italijanski božićni kolačPanetone - italijanski božićni kolač
31. dec.
Na samom kolaču, neposredno pre pečenja, napravite mali rez u obliku krsta i stavite komadić maslaca. Kolač pecite na 200 stepeni prvih 10 minuta, a preostalih 20-30 minuta na temperaturi od oko 180 stepeni....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Kolač će biti manji i suvlji, ali neće biti kašast iznutra. Takođe pogledajte naše recepte za: - Vazdušasti kolač; - Kolač sa orasima; - Kolač sa jabukama;...
Kola OrahKola Orah
28. dec.
Sastav kola oraha Kola orah sadrži velike količine kofeina i proteina. Sadržaj kofeina je do 3%, a teobromina do 0.1%. Upotreba kola oraha Kola orah se koristi za proizvodnju energetskih napitaka....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
Ako pečete manji kolač, izaberite višu temperaturu od 200 do 250 stepeni, ali o zavisi od vrste kolača. Da bi kolač nadošao, proces pečenja treba da bude brži....
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?
27. dec.
Različita jela i kolači se peku na određenoj temperaturi. Testa od mas,aca se peku u jakoj rerni, lagana testa i pite od običnog testa u umerenoj, puslice kolači - u slaboj....
Idealna konzistencija testa za kolačIdealna konzistencija testa za kolač
21. sep.
Vreme pravljenja kolača zavisi od količine testa, a gotov kolač je onaj koji kada se probode čačkalicom za zube, ona bude suva....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Šećerni sirup za kolače može da se aromatizuje kafom - neophodne su dve kašike veoma jake i guste kafe. Ovaj sirup se koristi za torte i kolače sa prelivom od kafe....
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?
19. sep.
Njome možete preliti kako torte, tako i različite kolače, keksiće i sitne kolače. Ona može da se napravi na mnogo različitih načina....
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
Kada ukrašavate kolače šećernom glazurom, sačekajte da se potpuno osuši pre nego što odložite kolače....
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?
31. mart
ohlađeni kolač potpuno aluminijumskom folijom....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Obavezno bacite pogled i na ove ukusne ideje za: - milibrot kolače; - milibrot mafine; - milibrot pletenice....
U Japanu pripremaju neverovatan kolač sa samo 3 sastojka!U Japanu pripremaju neverovatan kolač sa samo 3 sastojka!
12. sep.
Komentari su pozitivni, a kolač se opisuje kao lagan i izuzetno ukusan....
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaKako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mleka
14. mart
Pravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima. Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka....