Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinčano SirćePirinačno sirće je kisela tečnost, koja ima široku primenu u kulinarstvu. Pirinačno sirće se koristi kao začin za razne vrste jela, a najviše se dodaje svežim salatama....
03. dec.
Domaće pirinčano vinoGotovo pirinčano vino može da se čuva u frižideru ili da se sipa u staklene flaše koje treba da stoje na tamnom i hladnom mestu....
24. avgust
Domaće pirinčano mlekoPored toga, pirinčano mleko je bogato vitaminima i mineralima (posebno ako je od smeđeg pirinča): kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, vitaminom D i nekim vitaminima B....
14. mart
SirćeKvalitetno sirće krasi mnoga jela i unapređuje ukuse u kulinarstvu, Koristi se najviše u salatama, za pripremu sosova i marinada, i u pripremi turšija.
U suštini, sirće je tečnost kiselog ukusa....
06. jul
Jabukovo sirćeOstavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri.
Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
02. sep.
Jabukovo sirćeSmatra se da je sirće ljudima poznato još pre 10 hiljada godina i od tada do danas ono ima široku primenu u svakodnevnom životu, kulinarstvu i medicini....
25. avgust
Balzamiko SirćeBalzamiko sirće u kulinarstvu
Nemojte koristiti balzamiko sirće tokom termičke obrade, već ga dodajte gotovim jelima. Dodajte samo po nekoliko kapi, jer mu je aroma mnogo jaka, pa veće količine ne bi prijale....
25. maj
Prirodno jabukovo sirćeVremenom će se sirće izbistriti.
Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
18. dec.
Domaće vinsko sirćeSirće koje ste dobili nakon tog vremena procedite i koristite za dodavanje salatama i jelima....
14. okt.
Sirće od malineNakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih.
Dobija se izuzetno prijatno i aromatično sirće, kojim možete da začinjavate salate, pečena mesa i tako dalje....
23. nov.
Domaće jabukovo sirćeGljiva se čuva u frižideru i može da se koristi kod sledećeg pravljenja sirćeta, kad se dodaje u gore nabrojane sastojke. Kada se stavlja gljiva, sirće bude brže gotovo. Tečnost će biti mutna, ali tako treba da bude....
04. okt.
Sirće sa zovomZagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom.
Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
20. april
Sirće od dženarikaKisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto.
Ako...
01. jun
Pirinčano BrašnoPirinčano brašno je proizvod bele ili žute boje koji ima široku upotrebu u kulinarstvu. Dobija se od zrna pirinča, koja se već od davnina koriste u ishrani....
18. sep.
Domaće sirće od dunjaDa biste dobili sirće od dunja, potrebno je da temperatura bude iznad 18 stepeni i da ima kiseonika. Vreme je oko 2 meseca....
17. nov.
Domaće sirće od naraNakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo.
Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
29. januar
Pravo domaće jabukovo sirćeSkoro gotovo jabukovo sirće ostavljamo tako još 6 nedelja da sazru. Odozgo se pojavljuje tanak, sluzast sloj. To je gljivica sirćeta. Na kraju sirće procedimo i rasporedimo u staklene tegle u kojem ćemo ih čuvati....
29. jul
1
Domaće sirće od krušakaNa ovaj način možete pripremiti sirće od bilo kog voća - grožđa (nama poznat kao vinsko sirće), ali i mnogo ukusnije varijante od jabuka ili kajsija.
Posebno je ukusno sirće od dunja....
15. okt.
Sirće sa zelenim začinimaPažljivo operite začine i osušite ih pomoću ubrusa.
Sipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše.
Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
25. april
Aromatično domaće jabukovo sirćeUkoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
12. avgust
Napravimo jabukovo sirćeMeđutim, pre uzimanja rastvorite jabukovo sirće u čaši vode.
Pogledajte i naše druge recepte za domaće sirće....
10. jun
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeJabukovo sirće ima antibakterijska svojstva, jača imunitet, sa uz to i skida kilograme. Tokom zime, ako vas boli grlo, pomešajte 1/4 šolje jabukovog sirćeta i istu količinu meda....
12. dec.
Uspešan recept za jabukovo sirćeJabuke operite, očistite od drške i ako ima trulog dela očistite. Isecite na male komade i stavite u odgovarajuću posudu.
Prelijte pripremljenim sirupom od vode i šećera na vatri, dok se ne rastopi. Promešajte i stavite...
06. sep.